1 dönem Milliyetçi Hareket Partisi, 2 dönem de AK Parti olmak üzere 3. kez Beyköy Belediye Başkanlığı görevine seçilen Osman Kılıç, ‘ustalık’ döneminde 3 yılı geride bıraktı. 31 Mart 2019’da Beyköylüler’den bir kez daha vize alan Kılıç’ın seçimden önce verdiği ve Beyköy halkını heyecanlandıran 21 maddelik vaatlerini vatandaş unutmadı.

PROJELER HEYECANLANDIRMIŞTI

85 dönüme yaylan Uğur Köyü Millet Bahçesi Projesi, Gençlik Merkezi ve Spor Kompleksi Başkan Kılıç’ın en dikkat çeken projeleriydi. Bununla birlikte beldeye yeni katılan Değirmenbaşı Mahallesi’nin bir köy görünümünden mahalle hüviyetine dönüştürülmesi için de imar ve altyapı çalışmalarını bitirilmesini vaat etmişti. Görev yaptığı dönemde çocuk parklarına ayrı bir önem veren Kılıç, bu konudaki iddiasını sürdürmüş, TOKİ konutları bölgesi içinse özel projeler yapılmıştı.

ÇEVRE DÜZENLEMESİ İLK 2 YILDA TAMAMLANMIŞTI

2019 Yerel Seçimleri’nin ardından 2 yıl içinde belde sınırlarında bulunan İstiklal Mahallesi’ne içerisinde halı saha da bulunan modern bir park ve sosyal alan kazandırılmıştı. Otoban bağlantı yolu çevresinde peyzaj çalışmaları tamamlanırken dikilen yeni ağaçlar ve bisiklet yollarının yapımıyla belde yeni bir görünüme kavuşturulmuştu.

DEĞİRMENBAŞI MAHALLESİ DOĞAL GAZA KAVUŞTU

Aradan geçen sürede köy statüsündeyken beldeye katılan Değirmenbaşı Mahallesi için altyapı çalışmaları geçtiğimiz yıl itibariyle başlandı. Kanalizasyon sistemi getirilirken mahalle halkı doğal gaza da kavuşturuldu. Su hattının yenilenmesi, bozulan yolların yeniden yapılması ve kaldırım döşemeleriyle yol genişletmesi çalışmalarının da yakın zamanda başlamasının planlandığı öğrenildi. 

‘TURKUAZ MASA’ KURULDU

Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç’ın talimatı ile belde sakinlerinin talep ve isteklerini hızla çözüme kavuşturulması için oluşturulan Turkuaz Masa birimi, 2021 yılı içinde hizmete girdi. Vatandaşların sorunlarının çözümü noktasında kolayca ulaşabildiği Turkuaz Masa, belediye ve vatandaşlar arasında köprü olmayı amaçlarken vatandaşlar telefon araması, Whatsapp ve yüz yüze şekilde başvuru yapabiliyor.

KARTLI SİSTEM RAFA KALKTI

Beyköy-Düzce arasında taşımacılık yapan Beyköy Belediyesi Denetimli Özel Halk Otobüsleri’nde söz verildiği gibi kartlı sisteme geçilirken Düzce Belediyesi’nin başka bir firma ile anlaşması sonucu kartlı sistem kaldırılmıştı. Sadece bir süre devam eden kartlı sistem sona erdirilerek elden para ödemeli eski sisteme geri dönüldü. 2021 yılı içinde bu konuda somut bir adım atılmazken Beyköylüler otobüslere halen nakit ödeme ile biniyor.

GENÇLİK MERKEZİNDE HEDEF TUTMADI

2020 yılında inşaatına başlanan bin 500 metre kapalı alana sahip olacağı açıklanan Gençlik Merkezi ve Spor Kompleksi’nin 2021 sonuna kadar bitirilerek hizmete alınacağı açıklanmıştı. Ancak aradan geçen sürede inşaatta ilerleme sağlamazken proje kaba inşaat aşamasında kaldı. Spor Toto Teşkilatı desteğiyle hayata geçirilecek olan projede farklı sporların yapılabileceği salon ve sahalar ile kütüphane ve bilgisayar salonu da bulunacağı açıklanmıştı.

PROJE AŞAMASINDAKİ VAATLER

Düzce’nin yaylalara açılan kapısı olan belde turizmini atağa geçirecek olan ve büyük takdir toplayan Uğur Suyu Millet Parkı’nda son bir yılda da ilerleme kaydedilemezken proje şimdilik kâğıt üstünde kaldı. Her mahalleye klimalı durak kazandırma projesi de hayata geçmeyen projelerden biri oldu.

TOKİ konutlarının bulunduğu alana yapılması planlanan ‘geniş kapsamlı çocuk parkı’ için henüz gözle görülür bir adım atılmadı. Belde genelinde kablosuz internet hizmeti sözü de henüz karşılığını bulmadı. Bıçkı Deresi’ne oluşturulacak olan sulama göleti vaadiyle ilgili de bir gelişme kaydedilemedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİK PANDEMİDE KALDI

Öte yandan yeni tip koronavirüsle mücadelede, beldenin her kesimine destek sağlayan belediye son dönemdeki ekonomik bunalımda sosyal belediyecilik kimliğini ön plana alamadı.

Salgının başında suyun metreküp ücretlerinde indirim, toplu taşıma hizmeti veren kooperatife destek, tüm hanelere 5’li maske ve kolonya dağıtımı, 2 bin haneye patates ve soğan dağıtımı ve kahvehane esnafına 1.000 TL gıda çeki desteği gibi işlere imza atan Başkan Kılıç, enflasyonun yüzde 50’nin üzerine çıktığı ve hayat pahalılığının vatandaşı zorda bıraktığı günlerde belediye eliyle sürece olumlu katkı sağlayamadı.