İl Genel meclisinde basına uygulanan sansüre bir tepkide Cumhuriyet Halk Partisi’nden geldi. CHP İl Başkanı Müjgan Çakman yaptığı açıklamada hem il genel meclisinde hem de belediye meclisinde alınan kararları eleştirdi.


Çakman, Düzce İl Genel Meclisinin 1 Temmuz 2014 Salı günü yaptığı toplantıyı oy birliği ile basına kapatarak Düzce’ye hizmet vermek için 30 Mart’ta seçilen il Genel Meclisinin nasıl bir hizmet anlayışı içerisinde olduklarını ortaya koyduğunu ifade etti.


Oy talep ederken gösterdikleri şeffaflığı…


Çakman, “Belli ki 30 Mart seçimleri sırasında Düzcelilerden oy talep ederken gösterdikleri şeffaflığı Düzce ve Düzceliler adına alacakları kararlarda gösteremiyorlar. AKP hükümetinin bir yansıması olan Düzce Belediyesi aldığı oyların sorumluluğunu çabucak unutmuş hiçbir altyapısı oluşturulmadan Düzce gibi 1. Derece deprem bölgesi olan bir şehirde apar topar 4 kat iznini çıkarmıştır. Böyle bir karar alırken yakınlarını depremde kaybeden Düzceliler ’in fikri alınmış mıdır? Böyle bir karar kimin yararınadır.” dedi.

Milletten aldıkları yetkiyi bir kesimin yararına

“Kamuya ait gayrimenkul ve mülklerin satışlarının arkasında neler yatmaktadır.” Diye soran Çakman, “ Bir çok okulumuzun fiziki koşulları yetersizken il özel idaresine ait arsaların satışa çıkarılmasında nasıl bir kamu yararı anlayışı vardır. Milletten aldıkları yetkiyi belli bir kesimin yararına kullanmayı alışkanlık edinmiş bu zihniyetin şimdi de halkın haber alma özgürlüğünün önüne set çekmesi her zamanki gibi tahammülsüzlüklerinin bir göstergesi olarak ortadadır. Yerel basınımıza yapılan bu baskıyı ve haber alma özgürlüğümüzü kısıtlayan bu anlayışı kınıyorum.” ifadelerini kullandı.


Katliamı andı


Çakman ayrıca Sivas Katliamı 21. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Önce yüzü sanata ve bilime dönük 35 aydın insanımız Sivas ta katledilmiştir. Ne yazık ki 21 yıl önce diri diri yakılan canların hesabı sorulmadığı gibi zaman aşımına uğratılmıştır. Aradan geçen 21 yılda bu katliamı planlayanlar, organize edenler, sanıkları kollayanlar ortaya çıkarılmadı katliamın aydınlatılmaması için adeta çaba harcandı. Aydınlarımıza işkence ederek, yakarak bizi karanlığa sürüklemeye çalışan, toplumumuzu bölerek ve kutuplaştırarak, barışı değil kini besleyen anlayışın son bulmasını temenni ediyor ve Sivas ta yetirdiğimiz aydınlarımızı bir kez daha saygıyla anıyorum.

 

 

Haber;S.Kaşkır