Akçakoca’da MHP’li Okan Yanmaz yönetimindeki belediyenin imar ve satış kararları, ittifak ruhunun çatırdamasına neden oldu. Özellikle değerinin çok altında satıldığını her kesimin dile getirdiği akaryakıt istasyonu için AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu’nun Öncü TV ekranlarında ‘Akçakoca’da kamu zararı var!’ tepkisi iplerin iyice gerilmesine neden oldu. AK Parti ve MHP ekseninde süren tartışmalara CHP’li Tuğrul Abanoz da dahil olurken, tüm süreci uzaktan seyretmeyi tercih eden İYİ Parti Akçakoca İlçe Başkanı Behçet Alkan Lokum sonunda patladı. Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Lokum, son günlerde adeta sunî gündemler oluşturmak adına gösterilen çabanın neden zor durumdaki esnaf için gösterilmediğini sorguladı.  

‘Boş işlerle gündemi meşgul etmeyin’ çağrısı yapan İlçe Başkanı Lokum, kısır çekişmeler yerine birçok sektörde zorluklarla mücadele eden vatandaşın gerçek sorunlarına el atılmasını istedi.

İşte Lokum’un paylaşımı:

“Bir haftadır Akçakoca’daki kısır çekişmeleri izliyorum. Akçakoca’mızın daha önemli konuları varken kişisel tartışmalar üzerinden gündem yaratmayı gereksiz buluyorum. Beyler esnaf aç, vatandaş zor durumda.

Servisçilerden haberiniz var mı?

Kahvecilerden haberiniz var mı?

Resteronlardan haberiniz var mı?

Mesela bu karda kışta aylardır maaş alamayan belediye çalışanları için çözümünüz nedir?

Bunun gibi birçok sektör zorda vatandaş zor bırakın laf yapmayı işinizi yapın.

(Sakın şöyle yapıyoruz, böyle yapıyoruz diye cevap vermeyin kendinize güldürmeyin. Maden yapıyorsunuz vatandaşın ve belediyenin bu hali ne?”

HABER: C.ÜSTÜNER