Adım adım 1 Kasım Genel Seçimleri’ne gidilirken Düzce’de siyasi tartışmaların ardı arkası kesilmiyor. Seçim beyanlarından çok iktidar ve muhalefetin birbirlerine eleştiri oklarını yönelttiği şu günlerde AK Parti ve MHP bir kez daha tartışmayla gündeme geldi. AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ile MHP 1. sıra Milletvekili adayı Osman Çakmak’ı karşı karşıya getiren atışmanın tohumları MHP’nin Akçakoca’daki tanışma yemeğinde atıldı. MHP 1. sıra Milletvekili adayı Osman Çakmak’ın iktidarın Düzce temsilcileri için “Enselerinde boza pişireceğiz.” ifadesini kullanması üzerine bu duruma sessiz kalmayan AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin “Sokak jargonu ile siyaset yapılmaz” karşılığını vermişti. Bu kez MHP cephesinden beklenen cevap Aday Osman Çakmak’tan değil Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Onur Özen’den geldi. Özen, AK Parti’yi 13 yıldır gereken hizmeti vermemekle suçladı.

Hizmet odaklı siyaset yapın

Tarafların birbirlerini suçlayıcı açıklamalarında bu kez söz sırasının geçtiği AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Özen’in “AK Parti siyasetçiler, 13 yıldır Düzce’mizin en temel ihtiyaçlarını dahi giderememiştir” ifadesi üzerinden bir açıklama gönderdi.  13 yıldır Düzce’ye hizmet ettiklerini savunan Keskin muhalefete “Hizmet odaklı siyaset yapın” çağrısı yaptı.

Keskin’in açıklamaları şu şekilde: “AK Parti siyasetini anlayamayan, hizmet anlayışını idrak edemeyen sadece saldırmayı, iftira atmayı, cımbızla çektikleri kelimelerden, cümlelerden algı oluşturmak, siyaset yapmak ne ülkeye ne de Düzce’mize fayda getirir. Her ne kadar siyasi rakiplerimiz de olsa Düzce’mize fayda sağlayacağını düşünerek onları proje odaklı, hizmet odaklı siyaset yapmaya davet ediyorum. Kendilerini gündemde tutmak maksadıyla sataşmayı siyaset zannedenler 13 yıldır yaşadıkları hezimeti yaşamaya devam edeceklerini bilmelidirler. Düzceli hemşehrilerimiz şundan emin olsunlar; 13 yıldır Düzce’mize hizmet ediyoruz. Gerekli tecrübeye sahip kadrolarımızla hizmetin ulaşması konusundaki hassasiyetimizi kaybetmiyoruz. Hangi kurum olursa olsun, hizmetin ulaşması konusundaki aksaklık oluyorsa gerekli uyarıları yaparız. Çünkü bu; halkımıza verdiğimiz sözün gereğidir. Dolayısıyla ister siyasal bir kurumda olsun ister kamu kurumlarında olsun görev ifa etmekte aksaklık var ise bunu uyarmak, sorunu çözmek, vatandaşlarımıza verdiğimiz sözün gereğidir. Kimse şunu unutmasın; siyasetçi de devlet adamı da halkın hizmetçisidir. Bizim açıklamalarımız bunu hatırlatmak maksadıyladır. Bunun altında başka şeyler aramak algı operasyonundan başka bir şey değildir.”

HABER;C.ÜSTÜNER