Başkan Dikmen, doğal yöresel pazar istedi

MHP Düzce Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bıyık,  Kent Konseyi Kadın Meclisi’ne konuk oldu. Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen, Bıyık’tan başkan olması durumunda doğal yöresel Pazar talepleri olduğunu söyleyerek, ‘Kadın meclisi 10 seneyi geçti. Biz kadınlar inatçı çıktık ve vazgeçmedik. Meclis üyelerimizden 5 arkadaşımızın ürünleri inşallah Düzce markası olacak’ dedi. Kadınların özgür olabilmeleri için ekonomik anlamda ayakta durabilmeleri gerektiğine dikkat çeken Dikmen, ot festivaline Düzce halkının daha çok destek vermesini istedi. ‘Doğa bize vermiş ama biz kullanmayı bilememişiz’ diyen Dikmen, çikolata ve çiçek için Bıyık’a teşekkür etti. 

Bıyık, eşine teşekkür etti

Kadın meclisi toplantısına eşi ve kızıyla beraber gelen Bıyık,’ı Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen karşıladı. Dikmen’e üzerinde parti logosu bulunan çikolata ile bir buket çiçek takdim eden Bıyık,  ‘Başarılı bir iş adamı olduğum, başarılı bir sporcu olduğum söylenir. Her başarılı erkeğin yanında bir hanım vardır’ diyerek eşi Filiz Bıyık’a teşekkür etti.



‘Bizim projelerimiz atmasyon değil!’

Başkan olması halinde yapmak istediği projeleri anlatan Bıyık,  belediyenin borçlarının hatırlatılması ve kaynağın sorulması üzerine ‘ Bizim projelerimiz olamayacak atmasyon projeler değil. Bu projeler için İller Bankası’ndan destek almaya ihtiyaç yok. Hepsini belediyenin kendi imkanlarıyla yapmak mümkün’ dedi. Belediyenin gelirinin her zaman giderinden kat kat yukarda olduğunu dile getiren Bıyık şunları söyledi; ‘Yanlış işler, çar çur edilen paralar ve mücbir sebeple yapılan ihaleleri çıkardığınızda gelir her zaman fazladır. Başkan olursam önceliği esnaf borçlarına vereceğim. Önce Düzceli esnafım belediyeden alacağını alacak. Sigorta vs. ondan sonra gelecek.’



Meclis üyeleri ‘sığınma’ sözcüğüne  karşı çıktı

Projeleriyle alakalı bir slayt sunumu yapan Bıyık, henüz bütün projelerini açıklamadıklarını ifade etti. Bıyık şöyle konuştu; ‘ Her kadına evde iş, kadınlar için dijital satış platformu, kadın emeği pazarı gibi birçok projemiz var. Ancak hepsini birden açıklamayalım dedik. Çünkü diğer adaylar projelerimizin orasına burasına ekleme yaparak kendilerininmiş gibi anlatıyorlar.’ Önemli hedeflerinden birinin Kadın Sığınma Evi açmak olduğunu söyleyen Bıyık, meclis üyelerinin ‘sığınma’  ismini eleştirmeleri  üzerine ismin yeniden düşünebileceğini ancak kendilerinin kanun koyucu olmadığını dile getirdi. Belediyenin her yaptığı işin cep telefonlarında görülebileceğini bunun çok maliyetli bir proje olmadığını söyleyen Bıyık, dijital belediyecilik projesi için şunları dile getirdi; ‘Dijital belediyecilik şu an ki belediyenin de istese yapabileceği bir şey. Ancak göstermek isterseniz yaparsınız. Şu anki belediye göstermek istemediği için bunu yapmıyor.’ Her hafta bir belediye başkan yardımcısıyla beraber bir mahalle muhtarlığına kamp kuracağını ve belediyede koltukta oturmayacağını vurgulayan Bıyık, Düzcespor stadı için, ’



‘Düzcespor stadının maliyeti 80 milyon lira…’

15 bin kişilik bir stadın bugünkü maliyeti 80 milyon liradır. Hiçbir belediye bunu cebinden yapamaz ama ikili istişarelerle belediye alt yapısını oluşturur, spor toto genel teşkilatı da üst yapısını yapar’ dedi. MHP’li Isparta Belediyesi’ni örnek göstererek İller Bankası’na bir lira borcu olmadığını ama hizmetten de geri kalınmadığını söyledi. Bıyık, Melen projesi hakkında da açıklamalarda bulundu. Melen projesinde Asar’a yapılacak 2 metre çıkmayla bisiklet ve yürüyüş yolu yapacaklarını ifade eden Bıyık, ‘Bunu da ihaleyle değil belediyenin kendi imkanlarıyla yapacağız’ diye konuştu.  Bıyık ayrıca eski Yimpaş binasının yanında yer alan fidanlık alanı için bir mega proje olarak cami yapmak istediklerini kaydetti.



Haber: S.AYAN
 

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ