İYİ Parti Düzce Teşkilatı’nın Boğaziçi beldesi Şekerpınar Mahallesi’ne gönderdiği kilit parke taşlarıyla ilgili ‘Belediye talep etti’ açıklamasının ardından Boğaziçi Belediyesi ve AK Parti Teşkilatı’ndan gelen yalanlamayla başlayan tartışma hafızlardaki tazeliğini korurken İYİ Parti ile MHP arasında ‘habersiz üyelik’ krizi başladı.

E-devlete girdiğinde şok yaşadı

Düzce’de üye sayısını en çok arttıran parti olmakla övünen İYİ Parti Düzce Teşkilatı’nın bu iddiasına gölge düşürecek bir olay yaşandı. Boğaziçi Belediye Meclisi’nin MHP’li üyesi Ramazan Yıldız, e-devlet’e girdiğinde şok yaşadı. Bilgisi ve izni dışında 2021 yılında İYİ Parti’ye üye yapıldığını fark eden MHP’li Yıldız, soluğu MHP Düzce İl Başkanlığı’nda aldı.

‘Partiye gel teklifini reddettim’

Konuyla ilgili Öncü Haber’e konuşan İbrahim Yıldız son dönemde İYİ Partili bir il yöneticisinin sürekli olarak kendisini partiye geçme davetiyle geldiğini ancak her seferinde bunu reddettiğini söyleyerek, “Yaklaşık 6 ay önce İYİ Parti’de il yönetiminde olan biri bana, ‘Bizim partiye geç. Bizim parti yükselişte.’ Gibi söylemlerde bulundu. Ben de kendisine böyle bir şey istemediğimi söyledim. Zaten şu anda aktif olarak Milliyetçi Hareket Partisi Boğaziçi Belediye Meclis Üyesi’yim. Böyle bir şeyin mümkün olamayacağını söyledim. Birkaç ay sonra tekrarladı bunu. Ben yine geçemeyeceğimi söyledim.” dedi.

‘Tesadüfen fark ettim, istifa edip yeniden MHP’ye üye oldum’

Haberi olmadan İYİ Parti’ye üye yapıldığını e-devlet’te gezinirken tesadüf eseri fark ettiğini aktaran Yıldız, “Geçen hafta kendi e-devlet hesabıma girdiğimde baktığımda İYİ Parti Düzce İl Teşkilatı’na üye yapıldığımı gördüm. Sonra ben bunları kayıt altına alıp tekrar istifa ettim. Bu durumu İl Başkanım İlhami Caboğlu’na ilettim. Ben MHP üyesiyim.” diye konuştu.

‘İl Teşkilatı konunun takipçisi’

MHP İl Başkanlığı’nın konunun takipçisi olduğunu belirten Yıldız, İYİ Parti’den istifa ederek yeniden MHP üyesi olduğunu belirterek, “Ben teklif geldiğinde reddettim. Ben partimi sevmesem bunu zaten kabul ederdim. Ben partimi seviyorum. Hiçbir sıkıntım da yok. İYİ Parti’ye beni üye yapınca otomatik olarak MHP üyeliğinden düştüm. MHP’li meclis üyesi olduğum halde tekrar üyeliğimi yaptırmak zorunda kaldım. İlhami Başkanım bu işin takipçisi olacağını ve gerekli yerlere her şeyi söyleyeceğini söyledi. Konu MHP içinde konuşulduktan sonra dava süreci başlatıp başlatmayacağımıza karar vereceğiz.” ifadelerini kullandı.