İYİ Parti Düzce Teşkilatı’nın Boğaziçi beldesi Şekerpınar Mahallesi’ne gönderdiği kilit parke taşlarıyla ilgili ‘Belediye talep etti’ açıklamasının ardından Boğaziçi Belediyesi ve AK Parti Teşkilatı’ndan gelen yalanlamayla başlayan tartışma sürerken yeni bir iddia ortaya atıldı.

‘5 aylık kira alacağımı ödemediler’

Binasını Belde Teşkilatı olarak kullanılması için İYİ Parti İl Başkanlığı’na kiralayan vatandaş, 5 aydır tarafına kira ödemesi yapılmadığını iddia etti. Mülk sahibi, “En son 2021 Ağustos ayında kira ödendi. Eylülden bu yana 5 aydır kira ödemesini alamadık. Parti yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde ‘Bugün ödeyeceğiz, yarın ödeyeceğiz’ cevabını ala ala bu güne kadar geldik.” dedi. Vatandaş, ödenmediğini öne sürdüğü 5 aylık birikmiş kiranın bir an önce ödenmesini istedi.

‘2021 için tek kuruş borcumuz yok, 2022 için kontrat yenileyeceğiz’

Öncü muhabirinin ulaştığı İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er ise kira ödenmemesi gibi bir durumun olmadığını savunarak, “İddia edildiği gibi 5 aydır kira ödenmemesi söz konusu değildir. Tüm teşkilat binalarımızda olduğu gibi kendisine 2021 yılı için ödenmemiş tek kuruş yoktur. 2022 yılı için kontrat yenilemek için 17 Ocak’ta bina sahibini davet ettik. Bu hafta içinde kontratımızı imzalayacağız. Biz bir siyasi parti il teşkilatı olarak denetime tabiyiz. Ocak ayı ödemesi henüz yapılmadı ancak bu kontrat olmamasından kaynaklı. Harcadığımız her kuruşun hesabını verdiğimiz için kontratsız ödeme yapmamız mümkün değildir.” dedi.  

‘Zamanlama manidar’

İl Başkanı Er, Boğaziçi beldesine kilit parke taşı yardımı yapıldığı dönemde bu iddialarının gündeme gelmesinin ise manidar olduğunu belirtti.