MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, bu kez de çiftçilerin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kürsüsüne taşıdı. Tarımsal kalkınma ile çiftçilerin yaşadığı sorunlarının önüne geçilebileceğini kaydeden Yılmaz, fahiş fiyat artışlarının da üreticiyi zor durumda bıraktığının altını çizdi.

“Fahiş fiyat artışları hükümetle üreticiyi ve vatandaşı karşı karşıya getiriyor”

“Tarımsal üretim planlamasında yapılan düzenlemelerin önemi gün geçtikçe artmaktadır” diyen Yılmaz meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada, “Özellikle son yıllarda bazı ürünlerde yaşanan fahiş fiyat artışları ve düşüşleri bazen vatandaşlarımızı bazen de üreticiyi zor durumda bırakmaktadır. Bu durum Hükûmetle çiftçileri ve vatandaşları karşı karşıya getirmektedir” şeklinde konuştu.

“Bölgesel teşvikler devreye alınmalı”

Tarım Bakanlığının, fiyatlar yükselince ithalat seçeneği kullanmaktansa, iklim değişikliği kriterlerini göz önünde bulundurarak üretim planlaması yapmasının, daha makul ve daha akıllıca bir yaklaşım olacağını ifade eden Yılmaz,  “Üretim planlamalarının yapılmasında bölgesel teşviklerin devreye alınması, çiftçilerimizin üretimine destek sağlayacak ve piyasaya fiyat istikrarı getirecektir. Piyasada fiyat istikrarını sağlamanın yolu sadece son basamak tanzim satış noktalarını artırmak olarak görülmemeli, doğru planlama ve teşviklerle piyasa manipülasyonunun önüne geçilmelidir” ifadelerine yer verdi.

HABER: Savaş ARI