Rize'de 6 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de kaybolduğu sel felaketinin izleri silinmeye çalışılırken, Artvin'de dün saatte metrekareye düşen 170 kilogram yağışın ardından sel ve heyelanlar meydana geldi.

Selin çekildiği Arhavi ilçesinde 430 ev ve iş yerinin zemin ve bodrum katları balçığa gömüldü, onlarca araç hurdaya döndü. Bölgede kaybolan bir kişiyi arama çalışmaları ise devam ederken yaraların sarılması için çalışma başlatıldı.

“SEL BOLU’DA OLUNCA CHP ZİHNİYETİ, DÜZCE’DE ALLAHIN HİKMETİ”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Doğu Karadeniz’i vuran felaketin ardından sosyal medya hesaplarından bir geçmiş olsun mesajı yayımladı. Mesajında iktidarı sel felaketlerini meydana geldikleri bölgeye göre siyasileştirmekle suçlayan Özcan, Rize de meydana gelen sel bizleri de Bolu’da yasa boğdu. Hayatını kaybeden hemşerilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Sel Bolu-İzmir gibi yerlerde olunca CEHAPE Zihniyeti diyenler, AK PARTİLİ Belediye Başkanlarının yönettiği Düzce-Rize gibi yerlerde olunca Allah’ın Hikmeti deyip geçiyorlar.” ifadelerini kullandı.

“BU KAFAYLA ZİHNİYETİNİZ TÜM TÜRKİYEYİ BOĞAR”

Böyle bir anlayışı kabul etmediğini söyleyerek kentlerdeki altyapı eksikliklerine dikkat çeken Özcan, “Bu ayrıştırmayı yapanları kınıyorum. Sorun bütün şehirlerdeki altyapı eksiklikleri ve dere yataklarına yapılan binalardır. Bu kafayla devam ederseniz sel bir bölgeyi, zihniyetiniz bütün Türkiye’yi boğar.” cümleleriyle iktidara tepki gösterdi.

HABER: Mehmet GÜNESEN