Esnaf ziyaretleri yapmak ve temaslarda bulunmak için 10 Şubat tarihinde Düzce’ye gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

Geçen haftalarda partisinin grup toplantısında Uygur Türkü Nursimangül Abdurraşid çıkardığı esnada televizyonların yayını kesmesiyle ilgili de konuşan Akşener, “Erdoğan’ın bu Müslüman kızımızın anlattığı Müslüman kadınların Çinli erkeklerin tecavüzüne uğradığı hadiseleri hepimiz biliyoruz. Erdoğan’ın kınamamasını milletimizin vicdanına sunuyorum. Diğer taraftan bu kızımız ve Uygurlar hem Müslüman hem de Türk. Türk milliyetçiliğinin odak noktası olduğunu iddia edenlerin de bu konuda tek kelam etmemesini, Çin’i kınamamasını, kulağının sütüne yatmasını ve görmemesini milletimizin vicdanına sunuyorum. Gelelim dünkü duruma. Görüyorum ki Cumhur İttifakı ‘Jin Ping Perinçek’in emrinde Çin’le ilgili konuda” ifadelerini kullandı.

Akşener’in Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile ilgili sözlerine partinin Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez’de sert bir açıklamayla cevap geldi.

“AKŞENER GERÇEKLİK DUYGUSUNU VE DENGESİNİ KAYBETTİ”

Sönmez, “Sayın Akşener, ‘’Cumhur İttifakı Perinçek’in emrinde” olduğunu söyleyecek ölçülerde gerçeklik duygusunu ve dengesini kaybetmiş bulunmaktadır.” başlıklı açıklamasında, “İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener dünkü Düzce ziyaretinde son günlerde alışkanlık haline getirdiği genel başkanımız hakkında hadsiz söylemlerde bulunarak,  “Cumhur ittifakı Jiping Perinçek’in emrinde” diyerek hem genel başkanımıza saygısızlık etmiş, hem de sözüm ona buradan hükümet eleştirisi yaparak vatanseverler arasında fitne yaratmaya çalışmıştır. Sayın Akşener, Cumhur İttifakı Perinçek’in emrinde olduğunu söyleyecek ölçülerde gerçeklik duygusunu ve dengesini kaybetmiş bulunmaktadır. Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli Türkiye cephesinde oldukları için Çin ile ilişkilerde doğru siyasetler üretiyorlar. Biden adına muhalefet edenler ABD’nin devlet aklını kullanırlar ona göre hareket ederler, bunu idrak edemezler.” ifadelerini kullandı.

“BU ABD KIŞKIRTMASIDIR, ÇİN, UYGURLARA ZULMETMİYOR”

Açıklamasının devamında Çin’in Uygur Türklerine yönelik herhangi bir olumsuz politika uygulamadığını savunan Sönmez, “Uygur Türkleri’nin yaşadığı bölge Çin’in bir yol bir kuşak diye adlandırılan Asya ve Avrupa’ya açılan yolun çıkış yeridir. Şu an bile bu hattan Çin’e ihracat yapmaktayız. ABD kendisine engel olarak gördüğü Çini engellemek, Asya birliğini bozmak için yıllardır bir kışkırtma içerisindedir. Suriye kuzeyinde buradan gelen 10 bin DEAŞ militanı vardı. Askerlerimizi şehit ettiler. ABD kontrolünde yasadışı “Türkistan İslami Partisi’’ bizim de terör listemizde olan örgüttür. Tıpkı bizdeki PKK gibi hareket ediyor. Biz parti olarak bunu takip ediyoruz. Hükümet kanadından da Uygur bölgesine birçok ziyaretler yapılarak durum incelenmiştir. Burada Uygurlara yönelik diğer Çinlilerden farklı bir uygulama yoktur. İşyeri tabelaları hem Çince hem Uygurcadır. Çin parasının üzerinde bile Uygurca yazılar vardır. Dünyada kişi başına düşen cami sayısı en fazla Uygur bölgesindedir” cümlelerini kullandı.

“ÇİN ÜLKEMİZİN GÜVENLİĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Türkiye ile Çin’in işbirliğinin önemli olduğunu savunan Sönmez, “Türkiye Devleti ve hükümeti, yıllardır binlerce insanımızın ölmesine sebep olan PKK’nın, Darbe girişimiyle ülkemizin ve milletimizin geleceğine kasteden FETÖ terör örgütünün, ABD tarafından üzerimize sürüldüğünü kesin olarak tespit etti. Geçen süreçte PKK hendeklere gömüldü. Sınır harekâtları yaparak ABD’nin sınırlarımız boyunca oluşturmak istediği sözüm ona Kürdistan –ikinci İsrail koridorunu bozarak aslında ABD’yi bozguna uğrattı. Tehdidin batıdan geldiğini gören hükümetimiz Rusya’dan S400 savunma füzeleri alarak güvenliğimizi sağlamlaştırdı. Şu an Doğu Akdeniz ve Kıbrıs üzerinden Türkiye sıkıştırılmak isteniyor. Karşımızda ABD, İsrail, Yunanistan, Fransa ve diğer bazı batılı devletler var. Bu büyük kuvvetlerin karşısında ortak çıkarlarımız olan dost ülkelerle birlik olmak Türkiye’nin menfaatinedir. Zaten Astana sürecinde ve Azerbaycan topraklarının işgalden kurtuluşunda da bu kısmen gerçekleşti Uzun vadede bu birlikteliğe Çin, Türki Cumhuriyetler, Hindistan vb ülkelerin de katılması ülkemizin  güvenliği ve ekonomik işbirliği için çok önemlidir” ifadelerinde bulundu.

Açıklamasının devamında Akşener’i ABD projelerine hizmet etmek, MHP’yi bölmek, HDP ile ruh ikizi olmak ve bozgunculukla suçlayan Sönmez şöyle devam etti:

“-Sayın Akşener bütün bu olgular karşısında ABD nin beslediği FETÖ  ile iltisaklı   Türkistan İslam Partisi terör örgütü elemanlarını meclis kürsüsüne çıkararak ABD projelerine hizmet etmiştir.

-Sayın Akşener Milliyetçi Hareket Partisi’ni bölerek grubu CHP’nin yanına yerleştirdi. Böylece HDP/PKK ile hiçbir zaman ittifak yapması mümkün olmayan Milliyetçileri HDP Müttefiki yaptı. Bu da ABD stratejisidir.

-Sayın Akşener HDP ile birlikte Doğu Türkistan’la ilgili meclis araştırma önergesi vererek, kimlerle ruh ikizi olduğunu göstermiştir.

-Sayın Akşener Türk Ordusu Fırat Kalkanı harekâtını başlattığında da buna karşı çıkarak hükümet yetkililerine’’ Kendi tosuncuklarınızı gönderin’’ diyerek bozgunculuk yapmıştır.

-Sayın Akşener içişleri bakanı olduğu zaman Genelkurmayı dinletmek için Kadir Sarmusak  denilen şahsı tele kulak olarak genelkurmaya yerleştirmiştir. Bu FETÖ ve ABD iltisaklıdır.

-Sayın Akşener’in 15 Temmuz darbe girişimi akşamı dili mi tutulmuştu. İçişleri bakanlığı yapmış bir şahıs vatanseverse o gece çıkar millete yol gösterir. Oysa genel başkanımız Sayın Doğu Perinçek o gece en önce tv lere çıkarak’’Bu Amerikancı bir FETÖ darbesidir. Silahlı kuvvetlerimiz ve milletimiz bu hain girişimi ezecektir ‘’diyerek yol göstermiştir.

-Sayın Akşener Ergenekon tertiplerinde vatanseverlere sahip çıkmamıştır.

Sayın Akşener, ABD ve Batı’nın boynumuza geçirmek istediği Ermeni soykırımı yalanına karşı Sayın Doğu Perinçek mücadele edip zaferler kazanırken de yoktur. Devlet insanı, devleti yönetmeye talip olanlar geçmişte verdikleri sınavlarla ölçülür. ABD’nin stratejilerine destek olanların bu ülkede iktidar olma hayalleri geride kalmıştır.

Her ne kadar ABD’nin yeni başkanı Biden, Sayın Akşener dahil kendi strateji ortağı muhalefet partilerinin adlarını tek tek sayarak bunları destekleyip Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı devireceklerini ve bunları iktidar yapacaklarını söylemişse de bu hayaldir. Artık Türkiye’de iktidarları ABD belirleyemez. Maalesef Biden in bu söylemi de bunları rahatsız etmemiştir.”

Sönmez partisinin duruma bakışını da şu sözlerle açıkladı, “Biz Vatan Partisi olarak, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Sinciang–Uygur bölgesine Türkiye’den bakıyoruz. Siyasetlerimizi Türkiye’nin vatan bütünlüğü ve üretim ekonomisi açısından oluşturuyoruz. ABD stratejisinde görev alanlar, Türkiye’yi yönetemez, bu nedenle iktidar olamazlar.”