Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç konuk olduğu, Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu “Kitabın Ortasından” programında, hakkındaki iddialara cevap vermişti. Öncü TV ve 100.2 Radyo Öncü Ortak Yayınıyla geniş kitlelere ulaşan Kitabın Ortasından Programının son bölümünde Kılıç, Ali Rıza Bektaş isimli bir vatandaşın inşaat projesini engellediği yönündeki iddialara da değindi.

“Rüşvetle ilgili en son konuşulacak kişi varsa Osman Kılıç’tır”

Ali Rıza Bektaş isimli vatandaşın Öncü Haber Mikrofonuna kendisi hakkında yaptığı, “Bunu şahsımı hedef alarak husumetle yapmıştır. Büyük ihtimalle oy vermediğimi düşünerek böyle bir şey yapıyor. Ama bir insan belediye başkanı olduktan sonra, herkese eşit davranmak zorundadır. Ama burada eşitliği bırak, şahsımı hedef alarak ban düşmanlık beslemiştir. Şu Beyköy’de imar affı çıktıktan sonra hiç yapılmadıysa en az 10-15 tane plansız projesiz, arsa üzerine ev yaptırdı kendi yandaşlarına. Ben hiçbir şekilde ondan bir menfaat talep etmiyorum, her şeyim resmidir. Hiçbir şekilde hakkımı helal etmiyorum. Bana haber gönderdi, ‘ya bodrumu yapar, ya da bana 120 bin lira otopark parası verirsin’ dedi” açıklamaları ile ilgili Kılıç, “Rüşvetle ilgili en son konuşulacak kişi varsa Osman Kılıç’tır. Ben kendi adıma bugüne kadar en ufak bir leke getirmedim” ifadelerine yer verdi.

“Günah keçisi ben mi olacağım?”

Kendisinin inşaat projesini engellemediğini, kanunları uyguladığını kaydeden Kılıç, “2016 yılında biz şunu gördük. Sadece konut olan bireysel 2 katlı 1 katlı inşaat yapanların hiçbirinde otopark problemi yok.  Ticari alanlarda otopark problemi var.  Otopark sorununu çözebilmek için inşaat alanlarında bodrum katı oluşturulması ve 5 er metre çekme mesafesini açıp garaj olarak kullanmasını fırsatı verdik. Bununla ilgili meclis kararı aldık. 93 yılında çıkan otopark yönetmeliğinde şunu söylüyor. 3 adet mesken için 1 adet otopark yapacaksın. Ticarethane için 50 metrekare alan için, 1 adetlik otopark 100 metrekare için 2 adet. Bu yönetmelikte var olan bir yasaydı. Bu 25 Mart 2021 yılına kadar devam eden bir yönetmelikti, ondan sonra değişti. Değişen yönetmelikte; meskene 80 metrekare altı her 3 daireye 1 otopark, ticarethaneye her 40 metrekareye 1 otopark. Bizde otopark sorununu çözmek için bodrum istedik.  Bu arkadaşımız 28.9.2020 tarihinde başvurmuş, imar durumu istemişiz. Bizde yaklaşık 20 gün sonra imar durumu vermişiz. Tekrar 1 ay sonra yapı denetim firması bize projesini sunuyor.  Bizde 1 ay sonra yapı denetim firmasına, 4 maddeden oluşan eksiklerini sunuyoruz 28.12.2020 de diyoruz ki, eksiklerini tamamla, bize projeni tekrar getir. 3 ay sonra 12.03.2021 tarihinde getiriyor. Diyor ki; başkan benim projemi geciktirdi. Aslında kendi geciktirdi.  Bunun günah keçisi ben mi olacağım?” ifadelerini kullandı.

“Bu arkadaşımızı ciddi bir şekilde kınıyorum” 

Bektaş’a “Aldın ruhsatı niye başlamadın şimdi fiyatlar yükseldi diye bağırıyorsun” diye seslenen Kılıç, “Haksız yere bağırıyor fevri davranıyor. Bu arkadaşımız Beyköy’ de saygın bir ailenin, kalabalık bir ailenin fertlerinden bir tanesi. Biz saygısızlık etmedik, ama kendileri bize saygısızlık ediyor. Bu saygısızlığın hesabını da mutlaka hukuk önünde hesaplaşacağız. Bana benden otopark parası istedi diye rüşvet kabul ediyorum, demesi bana kişilik haklarıma hakarettir. Kanun ve yönetmelik ne diyorsa, onu yap getir.  Bu arkadaşımızı ciddi bir şekilde kınıyorum. Kendi adına talihsiz bir açıklama. Rüşvetle ilgili en son konuşulacak kişi varsa Osman Kılıç’tır. Ben kendi adıma bugüne kadar en ufak bir leke getirmedim. Ben seçilirken de şunu ifade ettim; Beyköy’ de ticari bir faaliyetim olmayacak. Derdimin sadece hizmet olacağını söyledim. O günden beri sözümdeyim. Sözümü devam ettiriyorum” açıklamalarında bulundu.