CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Düzce’ye gönderdiği heyet, Düzce’nin sorunları ile ilgili bir rapor hazırlayıp, kendisine vermişti. Düzce’nin sorunlarını CHP Grup toplantısında ele alan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “Düzce’ye gitmeyin, kanser olursunuz” çıkışında bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasına Düzce’den ilk tepki MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu’ndan geldi. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün turizm konusunda önemli adımlar attığını hatırlatan Caboğlu, Kılıçdaroğlu’nun bu ifadelerinin turizmi baltalayacağını savundu.

Gazeteci Muammer Kızılırmak’ın hazırlayıp sunduğu ve Düzce Gerçek Web TV’de yayınlanan Memleket Kahvesi isimli programda konuşan Caboğlu, Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri ile Düzce’yi aşağıladığını ileri sürdü. Caboğlu,  “Şimdi tabii Düzce’yi önemsiyorlar şeklinde gözükmeleri, bir yerde iyi bir şey. Ama burada önemsiyoruz derken, Düzce’yi kimse aşağılayamaz. Mesela ben İl Başkanı olduğumdan bu güne kadar, Düzce’deki bütün siyasi parti başkanları ile toplanıp, Düzce’nin sorunlarını tartışıyorduk. İnşallah bu toplantıları yeniden düzenleriz ve Semih Cemşit ile bir araya geliriz. Bakın burada üslup çok önemli. Geçmişte liderlerin söyleyebildiği, Düzce’de varlık gösterebilen siyasi partilerin Türkiye genelindeki yansıması vardır şeklindeki düşüncelerinden sebep, Düzce’nin kozmopolittik bir yapısı olduğu için Düzce’yi küçük İstanbul gibi düşünelim, bu nedenle bir çalışma içerisinde olduklarını görebiliyorum. Ama kendilerinin ihmal ettikleri, düşünemedikleri bir durum var. Şöyle bir durum; Düzce’de tarım diyoruz, turizm diyoruz, şimdi hava kirliliği ile ilgili Sayın Kılıçdaroğlu’nun bir değerlendirmesi oldu. Dünya medyasının izlediği bir alanda hava kirliliğinden bahsederken, Akçakoca ilçemizde hava kirliliği mi var? Orada deniz turizmi var. Gölyaka’ya baktığımızda, Gölyaka’da hava kirliliği mi var? Orada da doğan turizmi var. Cumayeri ilçesinde raftingimiz var, Konuralp’e baktığınızda, orada da tarih turizmi var. Şimdi biz Düzce’ye yatırımcı çekmeye çalışıyoruz, Düzce’ye turizm amaçlı insanları çekmeye çalışıyoruz, ama Kılıçdaroğlu çıkmış, meclis kürsüsünde, ‘Düzce’ye gitmeyin kanser olursunuz’ diyor” dedi.

“Düzce CHP yöneticilerinin vicdanı rahat mı?”

“Şimdi burada, Düzce’de siyaset yapan ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül veren kişilerin vicdanı sızlamıyor mu?” diye soran Caboğlu,  “Yani biz burada neyin mücadelesini vermeye çalışıyoruz. Düzce’ye insanları çekmeye çalışıyoruz Düzce’yi nasıl tanıtırız, nasıl toparlarız diye çaba harcıyoruz. Eğer Ankara’da ikamet ediyorsanız, bir hafta sonu ya da yazın turizm döneminde Akçakoca’ya gelecek insanlara, birileri ‘Düzce’de kanser olacaksın’ diyorsa, siz oradan kalkıp gelir misiniz Düzce’ye. Bu konuya buradan bakmamaları, gerçekten bizi çok üzmektedir. Düzce’yi Türkiye’ye aşağılamaları bizleri gerçekten üzmektedir. Benim bildiğim Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü Beyin çok yakın zamanda hava kirliliği ile ilgili çalışmalarının olduğunu biliyoruz. Köylere doğalgaz verilmemesi ile ilgili Türkiye’de bir yasa var. Ama bunun dışında baktığınızda bu çalışmalar ile ilgili AK Parti, Düzce Belediyesi ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak direk Cumhurbaşkanlığı’na gidip köylere doğalgaz verilmesi ile ilgili bir çalışmamız olduğunu, kendilerine iletmek isterim. Eğer kendileri CHP Genel Merkezinde kendi organları ile bir toplantı yapıp bu hava kirliliği ile ilgili Düzce’ye nasıl faydalı olabiliriz diye bir çözüm sunmuş olsalardı, daha çok siyasi itibar alırlardı. Ben bir Düzceli olarak, Sayın Kılıçdaroğlu’nun oradaki konuşmasına çok üzüldüm. Ben utandım, ben il dışındaki arkadaşlarımızı Düzce’ye nasıl davet edebilirim? Yani CHP tabanına Genel Başkanları, ‘Siz Düzce’ye gitmeyin kanser olursunuz’ dese, gelir mi o kişiler? Bu manada çok şık bir değerlendirme olmamış kanaatindeyim. CHP il teşkilatının Düzce’deki sorunları genel merkezlerine yanlış aksettirmesini doğru bulmuyorum” açıklamalarında bulundu.  

HABER: Savaş ARI