AK Parti İl Başkanlığı Kongresi öncesinde şimdilik mevcut Başkan Fevai Arslan'ın tek rakibi olarak görülen Salih Kuşçuoğlu, bugün ilk kez açıklamalarda bulundu. Kuşçuoğlu'nun düzenlediği basın toplantısına yerel seçimler öncesinde AK Parti Düzce Belediye Başkan aday adayı olan Okan Eren Kuru ve parti delegeleri de katıldı. Kuşçuoğlu, toplantıda yaptığı açıklamalarda mevcut yönetimi sert bir dille eleştirdi.

“Bu başarısızlığın bedelini birileri vermelidir.”

İlk olarak Başkan adayı olduğunu açıklayan Kuşçuoğlu, bu kararı başta delegeler olmak üzere, parti üyelerinden ve halktan gelen yoğun istek üzerine aldığını söyledi. Kuşçuoğlu ayrıca yerel seçimlerdeki oy kaybına da değinerek “ Düzce özelinde, kuruluşundan sonra hep yükselen bir trend gösteren partimiz maalesef son mahalli seçimlerde beklenmedik ölçüde bir düşüş göstermiştir. Bu durumun sebepleri olarak birçok neden gösterilebilir. Bunlar doğruda olabilir. Ancak siyaset nedeni ne olursa olsun başarısızlığı kabul etmeyen bir alandır. Bu başarısızlığın hesabını birileri vermelidir. Elbette bugüne kadar hizmet eden arkadaşlarımız güzel çalışmalara da imza atmışlardır. Mevcut il yönetimimiz maalesef dar kadrocu ve güdümlü siyaset yapmakla kamuoyunda anılır olmuştur. Büyük ekseriyetle iktidar olan partimizin ağırlığı ile mütenasip gücü Düzcemiz de hissettirilememiştir. İlimizde birçok hizmet yapılmakla birlikte diğer illere bakıldığında daha yapacak çok işimiz olduğu meydandır.” ifadelerini kullandı.


“Kusur bizde olmuştur.”

Başkan adayı Salih Kuşçuoğlu, seçimlerdeki gerilemenin nedenlerini de belirterek,” Kıymetli halkımızın, Ak Parti sevdasında en ufak bir gerileme olduğuna inanmıyoruz. Olsaolsa hata bizdedir. Kusur bizde olmuştur. Zira genel seçim yaklaşmaktadır ve önümüzdeki genel seçimler şimdiden bellidir ki çok çetin geçecektir.” dedi.

“Bunlar talihsiz açıklamalardır.”


Son olarak parti içinde konuşulanları da sert bir dille eleştiren Kuşçuoğlu, “ Halen yönetimde olan arkadaşlarımız gerçek olmayan ifadelerle delegelerimizi ve kamuoyunu etkilemeye çalışmaktadırlar. Bu tür siyaset anlayışlarının zamanı gelip geçmiştir. Mevcut yönetim ifadelerinde, ‘genel başkanımızın talimatları ile başkanımız fevai aslanla devam kararı aldık’ demişlerdir. Maalesef bu açıklama talihsiz bir açıklama olarak tarihteki yerini almıştır. İsminde adalet ifadesinin bulunduğu bir partinin, ve verdiği demokrasi mücadelesi tarihe geçmiş bir genel başkanın böyle bir ifadede bulunmuş olacağına inanmak mümkün müdür? Her türlü gelişmeyi yakından takip eden değerli delegelerimiz ve kamuoyunu saf yerine koymak doğru bir davranış mıdır? Bunlar beyhude gayretlerdir. Seçimler eskiden olduğu gibi artık oyunlarla değil güven ve sevgiyle kazanılmalıdır, doğru söylemlerle kazanılmalıdır.” şeklinde konuştu.