MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, başta Düzceliler olmak üzere tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ederken hayırlara vesile olmasını diledi.

Uzun zamanın ardından kısıtlamasız ilk bayramda memleket yolculuğuna çıkanları uyaran Caboğlu,  “Tüm halkımızın Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Şehirlerarası bayrama gelen vatandaşlarımızın çok dikkatli olması yönünde de dualarımız olacaktır. Dikkat etmemiz lazım. Bayram derken bizi üzecek bir tabloyla karşılaşmamak anlamında dikkat edelim. Yavaş gidelim. Kazalar olmasın. Güzel bir bayram geçirelim.” dedi.

“SARILAMASAK DAHİ GÖNÜLLERDE BULUŞALIM”

“Geçmişteki bayramları gerçekten arar olduk.” diyen Caboğlu, “Pandemi nedeniyle güzel bir dönem yaşamıyoruz. Ben annemin elini bile öpemediğim bir bayram yaşadım. İnşallah bu virüs illetinden de dünya bir an evvel kurtulur ve daha çok kucaklaşacağımız, büyüklerimizin ellerini öpebileceğimiz bayramlar temennisinde bulunuyorum. Birbirimize dua edelim. Birbirimizi eleştirmek, herkesi aşağıya çekmekten ziyade toplumuzun içinde bütün değerleri nasıl ayağa kaldırıp yüceltebiliriz bu yönde çalışmalarımız olsun. Bayramda küsler barışsız. Sarılamasak dahi gönüllerde buluşalım. Dargın kimse olmasın. Dinimizin emrettiği gibi 2-3 günü geçmesin. Bu yönde bu bayramları fırsat bilerek herkes herkese gönülden gönüle sarılsın.” sözleriyle bayramların birlik ve beraberlik mesajı verdi.

“TÜM VATANDAŞLARIMIZI AŞI OLMAYA DAVET EDİYORUM”

Başkan Caboğlu, kendisi de yeni tip koronavirüse yakalan biri olarak salgının yeniden artışa geçtiği şu günlerde Düzceliler’i aşı seferberliğine omuz vermeye çağırdı. “Bu mücadelede herkesin aşı olması lazım.” diyen Caboğlu, “Aşı olmadığımız takdirde devletimizin mücadelesini bir şekilde yavaşlatmış ve engel olmuş oluruz. Devletimiz bu olanakları sağladı. Bununla ilgili ciddi kaynak aktarılıyor. Bu yönde de herkes bir an evvel aşısını olursa bu hastalıktan bir an evvel kurtulmak daha kolay olacak.” dedi.

“AŞI OLMAK İSTEMEYENLER COVİD-19’A YAKALANLARLA KONUŞSUN”

Salgına yakalandığı dönemde yaşadığı nefes darlığını anlatan Caboğlu, “Pandemiyi atlatan bir kardeşiniz olarak biz bunu yaşadık. Aşı olmayacağım şeklinde beyan edenlerin yakınında virüsten etkilenen birileri varsa onlarla konuşmasında fayda var. Düşünün nefes alamıyorsunuz. Dünya sizin olsa ne olur? Devletimiz bu imkânı sunmuş. Aşı olmakta nasıl bir sakınca olurmuş? Mutlaka aşı olalım. Aşı olmazsak bu illetten kurtulamayız. O manada herkesi aşıya davet ediyorum. Devletimizin yaşadığı çok ciddi sıkıntılar var. Bunun yanında esnafımız da koronavirüs salgınından ciddi anlamda etkilendi. Tekrar bu günleri yaşamamak adına herkes aşısını olsun. Bu virüsten bir an evvel kurtulalım. Biz de işimize gücümüze bırakalım.” sözleriyle tüm vatandaşları bilinçli davranarak aşılarını olmaları için sağlık kuruluşlarına davet etti.

HABER: Mehmet GÜNESEN