İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Yılmaz’ın istifa edip, yerine ise Barış Bayrak’ın getirilmesi ile ilgili açıklama yaptı. Er açıklamasında,  “Üzülerek takip etmekteyiz ki Düzce Belediyesinde bitmek tükenmek bilmeyen değişim ve görevden alınmalar devam etmektedir. Bu gün yerel basına yansıdığı üzere Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Serkan Yılmaz Belediye Başkan Yardımcılığından istifa etmiş, yerine Sayın Barış Bayrak atanmıştır. Sayın Yılmaz’a hizmetleri için teşekkür ediyor yeni atanan Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Barış Bayrak’a başarılar diliyoruz.  Sürekli vurguladığımız üzere Düzce Belediyesinde yaşanan bu istikrarsız durum ne yazık ki hem çalışanların performansına hem de üretilen hizmetlere yansımakta, bizler başta olmak üzere tüm Düzceliler yaşanan bu sureci üzüntü ile takip etmektedir. Artık bu istifa, değişim ve görevden alınma durumlarının son bulmasını umuyoruz.  Bu hal ve gidiş ise Belediye Başkanımız tarafından, yönetim ekibin oluşturulmasında ‘liyakat’ esasının göz ardı edildiği izlenimini uyandırmaktadır. Aksi durumda bu kadar fazla sayıda ‘’değişimin’’ mantıklı bir izahı olamayacağı açıktır. Sayın Başkanın bu konu ile ilgili bir açıklaması  var ise de biz Düzceliler ile paylaşması çok yerinde olacak, bizler de bu sürekli hale gelen istifa ve görevden almaların sebebini öğrenmiş olacağız” dedi.

Temel yönetim ilkesi olarak şeffaflık ve planlamada hassasiyet ilkelerinin benimsenmesi gerektiğini belirten Er, “Yeni atanan yetkililere sağlıklı bir zemin ve beyaz bir sayfa açabilmeleri adına önerimiz şeffaflık ve planlamada hassasiyet ilkelerini Düzce Belediyesinde temel yönetim ilkesi olarak benimsenmesi ve uygulanmasıdır. Aksi durumda Sayın Faruk Özlü’nün görev bitim süresine kadar Düzce halkı daha çok Belediye Başkan Yardımcıları veya Müdürler görecektir. Bununla beraber, yeni atanan belediye başkan yardımcımızın işini kolaylaştırmak ve iyi bir başlangıç yapabilmesi adına sadece kamuoyunu bilgilendirme amaçlı olarak ve herhangi bir itham amacı gütmeksizin şu sorularımız ile Düzce halkının bilgilendirilmesini istemekteyiz” diye konuştu.

Göreve yeni başlayacak Belediye Başkan Yardımcısına kamuoyunun merak ettiği bazı konuları soran Er, “Son Belediye Meclis toplantısında da gündeme geldiği üzere, Düzce Belediyesince düzenlenen malum büfe ihalesi iptal edilmiştir.  Bu iptal bağlamında: İhalesi iptal edilen ticaret hane ticari faaliyetini hangi yasal dayanak ile sürdürmektedir? İhali iptali ile beraber büfelerin işletme ruhsatları da iptal edilmiş midir?  İhali iptali ile beraber ilgili yapılar kaçak yapı durumunda mıdır? Durum bu şekilde ise Belediye zabıta ekipleri herhangi bir tedbir veya müdahale yapmayı düşünmekte midir? Ciro bazlı gelir teminini Belediye hangi yasal dayanağa göre yapmaktadır? Bu sorularımıza verilecek müspet ve doyurucu bilgiler yeni atanan Belediye Başkan Yardımcımızın da işini kolaylaştıracak, umudumuz odur ki makamında geçireceği görev suresini ‘uzun’ kılacaktır.  Biz İYİ Parti Düzce Teşkilatları olarak artık “ biz demiştik” demek istemiyoruz” ifadelerini kullandı.