Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada geçtiğimiz günlerde kendisini İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir tutan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Rize ziyareti sırasında yaşanan olaylara değinerek, Akşener’in yakışıksız benzetmesine Rize’de gereken tepkinin verildiğini şu sözlerle dile getirmişti:

“Burası Rize, sen kalkıp da Rize’nin uşağına bu şekilde hakaret edip onu Netanyahu gibi bebek katillerinin yanına koymaya kalkarsan yapılacak budur. Yine dua et ki gelin hanıma çok ileri gitmeden bir ders verdiler. Bu da Rizeli’nin edebini, adabını gösterir. Her şeyden önce ahde vefa diye bir şey var. Eğer ahde vefa olmazsa bu millet affetmez.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İYİ Parti Lideri Akşener’in birbirine yönelik kullandığı ifadelerle ilgili kendisine ait sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Düzce İl Başkanı Murat Caymaz, siyasilerin rakiplerine karşı ayrıştırıcı ve sert ifadeler kullanmaktan kaçınması gerektiğini ifade etti.

Caymaz açıklamasında, şunları kaydetti: “Günümüz itibariyle genel siyaset dilinin gelmiş olduğu durum ülkemizin mevcut sorunlarına çözüm üretmenin çok ötesinde, toplumu bölen, kutuplaştırıcı, gayri ciddi ve üzücü bir vaziyet almış durumdadır. Karşılıklı olarak siyasilerin rakiplerine karşı takındıkları dil üslubu toplumumuzda yaşayan insanların çoğunluğunu rahatsız etmektedir. Aynı zamanda yeni nesil gençlerimize kötü örnek olmaktadır. Deva Partisi iktidarında partizanlık ve insan ayrımı yapmadan, toplumun her kesimini kucaklayan, sorunlarını çözmeye çalışan, ilkeli yöneticilik anlayışına uygun bir lisan kullanarak özlenen ve örnek siyaset süreci izleyeceğimizden herkes emin olsun.”