CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, konuk olduğu Erol Tayhan’la Manşet programında Düzce gündemini değerlendirdi.

İhmal Var!

3 dönemdir iktidarda olan AK Parti Hükümeti’nin Düzce’deki icraatlarını CHP’nin gözüyle masaya yatıran Karslıoğlu, “Aradan 9 buçuk yıl gibi bir zaman geçti, yaptıklarına bakıyoruz bir şey yok. Milletvekilleri derdini anlatamadı herhâlde. Burada ihmal var. Ya milletvekillerinin ihmali var ya da Ankara gale almadı. Artık sadece milletvekilleri değil, valimiz, belediye başkanımız, ticaret odası başkanımız Ankara yolunu tutmalı. Ama şimdiki milletvekillerine de bakıyorum biri kafayı üniversiteye takmış biri OSB yolu 5 yılda bitmez diyor. Gidişatlarına bakılırsa Düzce bu dönemi de boş geçirebilir.” diye konuştu.

Hükümet 3 km yolu yapamayacak durumda mı?

OSB bağlantı yolunun CHP yüzünden geciktiğini dile getiren AK Parti milletvekillerine cevap veren Karslıoğlu, “Faturanın bir tek CHP’ye çıkarılması yanlış. Tüketici Koruma Derneği de özelleştirmenin iptali için başvurmuş. Biz bunu yapamıyoruz demiyorlar da topu CHP’ye atıyorlar. Burada Düzce’nin geleceği ile ilgili çok ciddi bir durum var. Bugün buradaki sivil toplum örgütlerini alsınlar biz gidip anlatalım derdimizi. Hükümet 3 km yolu yapamayacak durumda mı? Özelleşecekmiş, iptal edilmiş falan bunlar ipe un sermek.” şeklinde konuştu.

Sorunlar sıralandı

Düzce’nin sorunlarını tek tek sıralayan Karslıoğlu, “İliz ama terminalimiz yok. Mahallelerimizde vatandaşın ailesiyle gidip oturabileceği güzel bir parkı yok. Spor kompleksimiz yok. Eğitimde yokuz. Sağlıkta daha hastanemizi yapamadık. Bunların yanında Düzce’de İSKİ gerçeği var. Buradaki vatandaş İstanbul’a su veriliyor diye mağdur edilmemeli. Düzce İstanbul’a giden sudan payını almalı ve vatandaşın mağduriyeti giderilmeli.” diye konuştu.

Telafisi yok

Karslıoğlu, eski Hal meydanın satılmasını ise “AK Parti hükümetinin Düzce’ye verdiği en büyük zarardır ve telafisi de yoktur.” şeklinde yorumladı.

Vatandaş Noter Mi Onaylatıyorsunuz?

AK Parti'nin aday belirleme ve seçim süreçlerini eleştiren Karslıoğlu, “Başbakan, 'İl başkanınız bu, gelin seçin' diyor. Sizde biraz demokrasi varsa seçmezsiniz. İlçe başkanları geçen gün açıklamasında demokrasi şöleni yaşanacak diyor. Burada demokrasinin nesini görüyorsunuz? 'Aday bu seçin' diyorsunuz. Sanki vatandaş noter mi onaylatıyorsunuz. Burada seç denmesi saçma. Belli tek aday var. Kendilerinde olmayan bir şeyi Türkiye’ye de getiremezler. Bizde çok seslilik var.” dedi.

Sorunları iletemediklerini düşündü ki Kaşıkoğlu’nu seçti

Karslıoğlu, Metin Kaşıkoğlu’nun il başkanlığı adaylığı konusunda ise “İl başkanı olması doğal bir durum. Siyaset hizmettir. Başbakan mevcut milletvekillerinin sorunlarını Ankara’ya iletemediklerini düşündü ki Kaşıkoğlu’nu seçti.” şeklinde değerlendirdi.

 Haber: S.KAŞKIR