Düzce’de 5 belediye ve 2 vekilliği elinde bulunduran Adalet ve Kalkınma Partisi aralık ayına sarkan AK Parti Düzce 7. Olağan İl Kongresi öncesi istişare trafiğini hızlandırdı. Düzce’de Parti Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ı temsil eden il başkanlığı koltuğuna kimin oturacağını belirlemek için Ankara ve Düzce’de görüşmeler devam ederken, teşkilat içi toplantılar da sürüyor.

Milletvekilleri, belediye başkanları ve il yönetimi düzenli aralıklarla yaptıkları toplantılarda hem Düzce’nin gündemi ve sorunları masaya yatırılıyor hem de yaklaşan kongreyle ilgili genel değerlendirmeler yapılıyor.

Bu kapsamda AK Parti Düzce Milletvekilleri Ayşe Keşir ve Fahri Çakır, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin’in katılımıyla koordinasyon toplantısı yapıldı. Düzce Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplantıda Düzce’ye yapılacak yatırımları değerlendirildi.

Koronavirüs ile mücadele ile birlikte son günlerde Düzce’de insan sağlığını tehdit eder boyuta gelen hava kirliliği sorunu da masaya yatırıldı. Çözüm için atılması gereken adımlarla ilgili görüş alış verişi yapıldı.

Öte yandan atamayla geldiği il başkanlığı koltuğuna bu kez seçimle oturmak isteyen Mustafa Keskin’in Başkan Özlü ve vekillerden beklediği desteği görüp göremeyeceğini zaman gösterecek. İl başkanlığı için güçlü rakiplere her geçen gün yenileri eklenirken, başkan ve milletvekillerinin sürpriz isimlerin yanında yer alması kuvvetli ihtimal olarak görülüyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN