Düzce Belediye Meclisi Kasım Ayı ikinci oturumu, dün akşam Düzce Belediyesi Meclis Toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda, plan ve bütçe komisyonundan meclise havale edilen “2022 Mali Yılı Performans Programı”, Meclis Üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.

  2022 Mali Yılı Performans Programı görüşmelerinde söz alan Leyla Ağan, Düzce Belediyesi'nin misyonu, vizyonu ve ilkeleri ile ilgili meclise bilgilendirme yaptı. Ağan, Misyonumuz; Kentin tarihi ve kültürel dokusunu uygun bir kent planlaması ile kentlik bilincinin toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştırılmasını sağlamak. Vizyonumuz; insana ve çevreye duyarlı rekabete açık, markalaşmış, eğitim kültür. Turizm ve kent yönetimi alanlarında gelişmiş: yerel düzeyde kentsel barışı ve dayanışmayı sağlamış. Ekonomik ve sosyal gelişmeyi ve yaşam kalitesini ülke ortalamasının üstüne çıkarmış olmak. İlkelerimiz ise; toplumsal ve bireysel saygıya dayalı ve kentli yaşam prensiplerinin özümsendiği bir şehir, sorun odaklı değil çözüm odaklı olmak, belediye hizmetlerinde kalite, etkinlik ve verimlilik sağlamak, belediye karar ve uygulamalarında şeffaflık ve hesap verilebilirlik, hizmetlerde nitelik ve kent estetiğini gözetmek, kaynakların kullanımında etkinlik, verimlilik ve tutumluluk ilkeleri, engeli vatandaşlarımızın hayatım kolaylaştıran şehircilik uygulamalarının benimsenmesi” diye konuştu.

Çakar: “Program metni her yıl kopyala yapıştır yapılıyor”

İYİ Parti Düzce Belediye Meclis Üyesi Ender Çakar ise, Stratejik plan metninin, her yıl kopyala yapıştır yapılarak meclis üyelerinin önüne sunulduğunu kaydederek, “Stratejik planın üzerinde durulması ve ciddiye alınması gerekmiyor bence. Şehir kimliğinin oluşması için öncelikle Belediyenin eğitim programları hazırlaması lazım. İlkokul, anaokulu ve kreşlerde kent bilinci ile ilgili eğitimler vermeli” diye konuştu.

Çakar’ın bu ifadelerinin ardından söz alan Düzce Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hasan Gündem ise, “Bu stratejik plan değil. Stratejik plan her 6 ayda bir yapılır. Bu konu, 2022 Mali Yılı Performans Programı. Stratejik planda da asla kopyala yapıştır yapılmaz” şeklinde konuştu.

HABER: Savaş ARI