“SEÇİMLERİN GALİBİZ BİZ OLACAĞIZ”

Yerel seçim çalışmaları kapsamında teşkilatlarla biraraya gelmek amacıyla Düzce'ye gelen Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyeleri, parti binasında basınla biraraya geldi. Burada açıklamalarda bulunan Genel İdare Kurulu Üyesi Ahmet Kul, ülkenin en canlı teşkilatlarının Saadet Partisi teşkilatları olduğunu ve 81 ilde yerel seçim çalışmalarını yerinde takip ettiklerini söyledi.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Ahmet Kul, “Düzce il başkanlığında genel merkez olarak uygulamasını yaptığımız bir çalışmanın başlaması için sizlerle birlikteyiz. 2014 yerel seçimlerine en güzel şekilde hazırlanmak, teşkilatlarımızın durumunu yerinde görmek ve daha başarılı sonuçlara nasıl ulaşırızın çalışmasını yapmak üzere bugün Düzce'deyiz. Genel Merkezden gelen Genel İdare Kurulu arkadaşlarımız Düzce'nin bütün ilçelerini, teşkilatlarını ziyaret edecek. Aday adaylarımızı, adaylarımızı, il genel meclisi adaylarımızı, belediye meclis üyesi adaylarımızı tespit edilenleri, edilecek olanları tespit edeceğiz bu yönde çalışmalarımıza devam edeceğiz. 2014 seçimlerinde en başarılı sonuca ulaşmak için çalışacağız. 2014 seçimleri bizler için çok önemli. Türkiye Büyük Milet Meclisi'nde Milli Görüş temsil edilmiyor. Genel seçimlerin sonuçlarını belirleyecek olan yerel seçimlerdir. Milletin gerçek temsilcisi olan Saadet Partisi meclise girecektir.” ifadelerini kullandı.

BİZİM İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASI OLACAK

Demokratik açılım paketinden milletin hayrına bir şey çıkmayacağını savunan Kul, ayrıca ülkedeki en iyi teşkilatın Saadet Partisi teşkilatı olduğunu da iddia etti.

Kul, “Şu anda Türkiye'nin an canlı teşkilatları Saadet Partisi teşkilatlarıdır. Bütün illeri geziyoruz, ziyaretlerimizde teşkilatların canlı olduğunu, heyecanlı olduğunu görüyoruz, bir çok belediyeyi alacağımıza inanıyoruz. Esnaf ziyaretleri yaptığımızda bir çok şikayet alıyoruz, çiftçi emeğinin karşılığını alamıyor, memur geçinemediği için sıkıntıda, emekli “sanki ölümümüz bekleniyor” diyor. Çoğu yerde bu iktidarın artık şımardığı yönde şikayet alıyoruz. Bu seçimler bizim için bir dönüm noktası olacak.” şeklinde konuştu.

Ülkenin ekonomik yönden iç açıcı durumda olmadığını söyleyen Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Ahmet Kul, “her zaman IMF'ye borç kalmadığını söylerler, peki o zaman sadece borçların faizi olarak 53,5 milyar dolar kime ödeniyor. Bu sadece borçların faizi, bu borç kime ödeniyor” dedi.

SAVAŞ ÇIĞIRTKANLIĞI YAPILIYOR

Dış politikada Türkiye'nin etrafının ateş çemberine döndüğünü ifade eden Kul, “Sadece Irak'ı düşünüdüğünde dahi AK Parti'nin sandığa gömülmesi gerekir.” dedi.

Kul, “Tezkere geçmezse memur maaşlarını veremeyiz dendiği günü hatırlıyorum. Bir buçuk milyon müslümanın kanına girildi. Tezkere geçmediği halde 5 bin uçak Türkiye'den havalandı. Bunun vebalini veremezler. Sadece bu düşünüldüğünde sandığa gömülmesi gerekir. Suriye kan ağlıyor, savaş çığırtkanlığı yapılıyor, vurmadılar diye bütün dünyaya küsüyorlar. Esed'e biz de karşıyız ama müslüman kanı akıtılmasın istiyoruz. Savaşın gerekli olmadığına, islam kardeşliğinin ön plana çıkarılması gerektiğine inanıyoruz. D-8 kurulduğu günden bu güne kuruluş amacı ile çalışmış olsaydı, Türkiye'de işsizlik olmazdı, Libya'da, Mısır'da, Fasta kan akmazdı. Bu sorunların çözümü için mutlaka İslam Birliği'nin kurulması gerekir.” ifadelerini kullandı.

28 Şubat sürecinde Erbakan'ın haksız yere eleştirenler için ise Kul, Erbakan'a iftira atanların, günümüzde birer birer özür dilediğini de sözlerine ekledi.

ŞU ANDA İSİM VEREMEYİZ

Yerel seçimler konusunda da açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Ahmet Kul, milletin beklentilerini bildiklerini ve çalışmalarını ona göre yapacaklarını söyledi.

Kul, “Yerel yönetimler konusunda projelerimiz hazır, 2014 yerel seçimlerinin galibi millet olacaktır, yani Saadet Partisi olacaktır. Aday adayları çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda titizlikle bir çalışma yapıyoruz. Kamuoyu yoklamalarıda yapıyoruz. Görüştüğümüz kişiler ama şu anda isim veremeyiz” ifadelerini kullandı. 



Haber: M. YILMAZ