Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Ağa Mahallesindeki programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Keleş, öncelikle hafta sonu özellikle Cumayeri ve Yığılca’da büyük zarara yol açan sel felaketini değerlendirdi. Keleş, Düzce’nin ilçelerdeki kadar etkilenmediği ifade etti ve belediyenin güçlü bir ekibiyle iyi bir çalışma sergilediğini belirtti.


TEDBİRLİ OLMALIYIZ


Keleş, “Düzce de ilçelerdeki kadar çok kayda değer sıkıntı yok. Birkaç binada zemine su basması hadisesi oluştur. Daha çok METEK TOKİ ve Karaca deresinin çevresinde oldu. Asar suyundaki rezervi geliştiğimizden derenin su kapasitesi daha yüksek. Dolayısıyla taşma hadisesi yaşanmadı. Düzce Belediyesi, güçlü bir ekibe sahip. Müdahale noktasında iyi bir çalışma gerçekleştirdi. Bu tür felaketlere hazırlıklı olmalıyız. Dere yatakları üzerinde çok fazla yerleşme var. Özellikle Cumayeri’nde… Bizim toplumumuzda bir şey olmaz mantığı çok yaygın. 30 senede de olsa olur… Maddi hasara da yol açar can kaybı da olabilir. Bunun için içinden dere geçen Düzce, Yığılca, Cumayeri, Akçakoca gibi yerlerde kuvvetli yağışlar olabilir ve sıkıntılar ileri boyuta taşınabilir. Tedbirli olmalıyız. Biz düzce belediyesi olarak bu felaketi karşılayabildik. Derelerimizde taşma söz konusu olmadı. İnşallah böyle bir felaket bir daha yaşanmaz. “dedi.

 

DERE YATAĞI KAPATILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL


Keleş, Çay Mahallesi’nde bazı sokaklarda evlerin su basması sonunda vatandaşlardan gelen dere yataklarının kapatılarak yapılaşmaya izin verildi iddialarına da cevap verdi.


Keleş, “Dere yatağı kapatılması söz konusu değil. Yağmur suyu kanalları döşedik. Ama Aydın pınar sorunlu bir cadde. Çok dar ve altyapısı da düzgün değil. Alternatif olarak cadde açılıyor. Oda bitirildiğinde bir alternatif cadde daha düşüyoruz. Bitince yükü hafifleyecek. Dereye dik inen caddelerin rögarların yapılmasıydı. Yaptık yapmaya da devam edeceğiz.” dedi.


BİZDEN ÖNCE PLANLANMIŞ


Keleş, Düzce’de İçme suyu hatlarında bir sıkıntı yaşanmadığını da sözlerine ekledi. Keleş ardından ilerleyen günlerde yapacakları Çin gezisi ve hafta sonu döndüğü Hırvatistan ziyaretini değerlendirdi.

Keleş, “Çin seyahati, valisi ticaret ve sanayi odası başkanları, belediye başkanları için marka ajansı tarafından programlanmış. Bizden önce planlanmış bir ziyaretti. İleri teknoloji alanların gezilmesiyle alakalı. Bizden önce hazırlandığı için bizim karar verme şansımız yok.” dedi.


GEZEN TİLKİ YATAN ASLANDAN İYİDİR!


Keleş ayrıca yaptığı geziler nedeniyle yerel basında çıkan eleştirel haberlere de cevap verdi.


Keleş, “ Gezilerle ilgili bazı gazetelerdeki eleştirileri hoş karşılamıyorum. Başkanların gözü kulağı dışarıya açık olmalı. Dışarda gördüklerimizi Düzce’ye taşıyoruz. Kaynaklar dışardadır. Özellikle marka bünyesindeki gezilere mutlaka katılmalı, çünkü marka finans kaynaklarıdır. Başkan sanki tatile gidiyormuş gibi algıma yapanları hoş karşılamıyorum. Geçen hafta Hırvatistan’daydı. Şuanda karşılıklı yardımlaşma kampanyası başlatılıyor. Bir sürü tarihi turistlik proje detayı konuştuk. Avrupa birliği içinde bir ülke olduğundan oradan bir eşleşme yapamazsanız Avrupa birliği imkânlarından yararlanamazsınız. “Gezen tilki yatan aslandan iyidir” diye bir laf var. Bu işler oturmakla olmaz. Doğru bildiğimden şaşmam” şeklinde konuştu.

 

 

Haber;S.Kaşkır