AK Parti’yi 2023’e taşıyacak olan kadroların belirlenmesi amacıyla büyük kongreye giden yolda il kongreleri devam ediyor. Öte yandan bu süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yeni Ömerler bulalım" talimatı doğrultusunda teşkilatlarda değişim beklenirken, uygun olmayan isimler aday gösterildiği gerekçesiyle birçok il ve ilçede partililerde rahatsızlık yaşanıyor.

“ERDOĞAN TEŞKİLATLARI KAPATSA YÜZDE 65 OY ALIR”

Bu iddialarla ilgili ağabeyi Hadi Özışık’ın internethaber.com’daki yayınında konuşan ve AK Parti’ye yakın bir isim olmasıyla bilinen Süleyman Özışık, kongrelerle yenilen AK Parti teşkilatlarını yerden yere vurdu. “Recep Tayyip Erdoğan bugün teşkilatları kapatsın. Tek başıma yola devam edeceğim desin yüzde 65’ten aşağı oy almaz” diyen Özışık, diğer partilerdeki oy yükselmesinin tek nedeninin de AK Parti’deki uygun olmayan teşkilatlar olduğunu söyledi.

“BU TEŞKİLATLAR AK PARTİ’Yİ BİÇİYOR”

 “Sana yemin ediyorum tırpanı almışlar AK Parti’nin oylarını biçiyorlar.” Diyen Özışık, “AK Parti’ye oy gelmesin diye mücadele ediyorlar. Şu İstanbul’un halini görüyor musun? Erdoğan bir karar veriyor ve iş ne noktaya geldi. Dört tane isim götürüyorlar. Efendim şu isimler İstanbul’da falan ilçeyi yönetebilir diyorlar. Erdoğan gelip de herhalde bir ilçede kim ilçe başkanı olur diye araştıracak değil.

“UTANCIMDAN AÇIKLAYAMADIKLARIM VAR”

Dört isim götürüyorlar ama en iyisi bu efendim diyorlar. Erdoğan o isme karar veriyor. O isme bir bakıyorsun benim şu ekranlarda açıklamadıklarım var. Utancımdan açıklamadıklarım var. Kıyamet ya!” sözleriyle il ve ilçe başkan adaylarının belirlenmesi sürecinde yapılan yanlışlara dikkat çekti.

“BU KAFAYLA SONRAKİ SEÇİMDE FARK BÜYÜR”

“Milletin adamlarını değil kendi adamlarını başa getirmek için mücadele ediyorlar.” diyen gazeteci Özışık, “İşte bu partiler ve Canan Kaftancıoğlu bu hatalar yüzünden kahraman oldu. Binali Yıldırım bu hatalar yüzünden kaybetti. Buradan söylüyorum. Bu kafayla gidilirse İstanbul’da bir sonraki seçim fark daha büyük olacak. Türkiye’de fark daha büyük olacak.

“ERDOĞAN TEŞKİLATLARA RAĞMEN MUCİZE OLUŞTURUYOR”

 Diğer partilerin ortada bir başarısı falan yok. Ortaya koydukları bir argüman da yok. CHP’yi İYİ Parti’yi, DEVA’yı, Gelecek’i biz neyle konuşuyoruz? Hepsinde istifalar var, hepsinde kavgalar var. Ve hepsi sabah uyanıp ‘Bugün Erdoğan’a nasıl çaksam’ diye düşünüyor. Belediye başkanları da dâhil olmak üzere. Şu dönemde bile teşkilatlara bakın Allah şahit Erdoğan mucize üzerine müzice oluşturuyor” diye konuştu.

HABER: Mehmet GÜNESEN