2019 Yerel Seçimleri’nde partisi tarafından İl Genel Meclis Üyeliği için aday gösterilen Düzce eski Belediye Başkanı Dursun Ay’ın memleketine hizmet sevdasını meclis çatısı altında gerçekleştirmesi sağlandı.

AK Parti’nin adayı son dakika değişmişti

AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır’ın destek verdiği isimler arasında başı çeken Ay’ın 10 Nisan 2019 tarihinde yapılan Düzce İl Genel Meclis Başkanlığı Seçimleri’nde AK Parti’nin adayı olacağı sadece partililere değil kamuoyuna da duyurulmuştu.

Ancak atama ile İl Başkanı olan Mustafa Keskin’in seçim günü ‘Adayımız Çiğdem Günal’ demesi, partide soğuk duş etkisi yapmıştı.

Milletvekili Çakır ‘Keskin’ hamleyi unutmadı

Düzce Milletvekili Fahri Çakır, uzlaştıkları ismi yok sayan İl Başkanı’nın bu keskin hamlesini hoş karşılamadığını açıkça dile getirirken, bu durum bir süre aralarında soğuk rüzgarlar esmesine neden oldu.

Başkanlık için yanıp tutuşan Ay işini sağlama aldı

10 Nisan 2021 tarihinde yapılacak İl Genel Meclis Başkanlığı Seçimleri’nde bir kez daha koltuğu Çiğdem Günal’a kaptırmamakta kararlı olan İGM Üyesi Dursun Ay, işini sağlama aldı.

Daha önce katıldığı programlarda adaylarının yeniden Çiğdem Günal olacağını açıkça ilan eden Keskin’e bu kez fırsat vermemekte kararlı olan Dursun Ay, milletvekilleri başta olmak üzere partinin üst kademesiyle yaptığı görüşmeler sonucunda başkanlığın sözün aldı.

Keskin’e ‘Dursun Ay’ şartı

Düzce Milletvekili Fahri Çakır’ın Dursun Ay’ın İGM Başkan Adayı olması için bastırdığı bilinirken, İl Başkanı Keskin’e ‘Dursun Ay’ şartıyla tekrar il başkanlığı vizesi verildiği de iddialar arasında…

Günal’dan tepki çeken hareketler

Protokol adabına aykırı hareketleri ile sık sık gündem olan ve makamında yetersiz kaldığı eleştirileri yöneltilen İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal’ın yeniden Meclis Başkanlığı gibi önemli bir makama getirilmemesi gerektiğini düşünenler yüzünü Dursun Ay’a döndü.

Caboğlu’na saygısızlık yaptı, konuşturmadığı Vali’den azarı yedi

Bilindiği gibi Anıtpark’ta düzenlenen 15 Temmuz programındaki toplu fotoğraf çekimi sırasında sanki koltuğuna oturmuş gibi MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu'na 'Benim yerimde duruyorsunuz' diyerek çıkışan Günal'ın yine geçtiğimiz yıl Akçakoca'yı vuran sel afetinin ardından Ankara'dan Düzce'ye gelen üst düzey bürokratların bulunduğu heyetin incelemeleri sırasında Günal ile dönemin Düzce Valisi Zülkif Dağlı arasında sık sık lafa girme yüzünden yaşanan kriz de uzun süre kulislerde konuşulmuştu.

Şafak saymaya başladı

Tüm bu gelişmeler AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin’in Günal’ı korumasına yetmezken, şimdi son dakika hamlesi ile koltuğu kaptıran Dursun Ay, 73 gün sonra yapılacak seçimlerde aday gösterilmek için adeta şafak sayıyor.

HABER: C.ÜSTÜNER