Erol Tayhan’la Manşet programına katılan Belediye Başkanı İsmail Bayram, “Biz iş yapıyoruz, hizmet yapıyoruz ama reklam yapmıyoruz.” dedi.
Belediye başkanı olduğu 3 buçuk yıllık dönemde alt yapıdan imar çalışmalarına kadar bir çok çalışma başlattıklarını ifade eden Bayram, “İyi bir noktaya geldik ama yetmez. Bu çalışmaların bazıları bu dönemde ondan sonraki dönemde bitmez. Ama büyük bir yükü hafiflettik” dedi.
Bayram’ın, Kalıcı Konutlar'dan terminale, Kültür Merkezi'nden köprülere kadar bir çok konuda açıklamalarda bulunduğu programdan öne çıkan bazı başlıklar şöyle:
Raylı sistem neden yapılmadı?
Kalıcı Konutlar'da yapımı düşünülen raylı sistemden neden vazgeçildiğini anlatan Bayram, “Bölgede fizibilite çalışmaları yapıldı ama uygun bulunmadı. Raylı sistem yokuş çıkmıyor. Bu Düzce’de çok rantabl değil. Raylı sistemin yapılma koşulları var. Bizde hem ekonomik açıdan hem de raylı sistemin ulaştığı nokta açısından uygun bir arazi yok. Düzce ölçeği şehirlerde raylı sitem olmuyor, dolayısıyla böyle bir yerde raylı sitem göremeyiz.” dedi.
Terminal
Düzce'ye uzun süredir kazandırılması beklenen modern terminal konusunda da açıklamalarda bulunan Bayram, “Yeri belli bizim keyfimize göre oluşmuyor. 2001-2004 yılında imar planı yapılmış. Kalıcı Konutlar'dan gelen bağlantı yolunun devamı otoban bağlantı yolu. Yine bu yolun olduğu bölgede terminal olacak. Yaklaşık 40 dönümlük bir arazi. İstimlak olacak yerler var. Bunlar kesinleşince açıklayacağız. 2013 yılı içerisinde çalışmayı başlatmak istiyoruz. Terminali yapıyoruz diye ilan etmek istiyoruz. Ben belediye başkanı olarak istemez miyim yapılmasını. Terminal, her belediye başkanının yapmak istediği bir projedir.” şeklinde konuştu.
Kültür Merkezi
1995 yılında temeli atılan Kültür Merkezi Projesi'nin son durumunu aktaran Başkan Bayram, şunları kaydetti: “Kültür ve turizm bakanlığı 1995 ylılında bu projeyi başlatmıştı. 2005 yılına kadar kimse bir şey yapmadı. 2005 yılında belediyeye devredildi. Biz belediye olarak böyle bir kültür merkezini yapamayız. Gücümüz yok. Bunu geri devlete devretme istedik. Devralmadılar ama mali destekte bulunacaklarını söylediler. 2010 yılında tekrar yapımına başlandı şuanda kaba inşaatı bitti. Şimdi tekrar devri istendi ama bazı bürokratik engellere takıldı ve devir işlemleri tamamlanamadı. Şimdi meclis yeni açıldı, milletvekillerimizle gidip son noktayı koyacağız.
Üst geçitler
D-100 karayolundaki üst geçitlerin komşu illerdekilerle kıyaslandığında modernlikten uzak olduğu yönündeki eleştirileri de yanıtlayan Bayram, “6 üst geçit yapıldı. Şimdi bunların üstleri kapatılıyor. Vatandaşlarımız asansör yapılmasını talebi var. Çok yerinde bir talep biz de zaten seçim dönemi söz vermiştik. Şimdi 3 tanesi için asansör ihalesi yapılıyor. Gecede ışıklandıracağız. İçi görünecek şekilde olacak. Daha güvenli üst geçitler yapacağız.Metek Koçyazı ve Hamidiye mahallelerindeki üst geçitlerin asansör ihalesini yakında yapacağız.” dedi.
Asar Deresi Köprüler
Uzun süredir gündemde olan Asar Deresi üzerine yapılacak köprüler konusunda ise Bayram, “Asar Deresi'nde 20 milyona yakın bir bedelde çalışma yapılıyor. Taş kaplamalar devam ediyor. Asar’da 8 köprü değişecek. Köprü zemin etütleri ile ilgili rapor açıktı. Şimdi demir mi çelik mi olacak ona göre proje hazırlanıyor. Köprülerin 4 tanesi 25 metrelik olacak. Diğerleri 20 ve 15 metrelik olmak üzere toplam 8 köprü yapılacak. Bunlar 3-5 ayda bitecek işler değil. Ancak bir tanesine bu yıl başlanacak.” diye konuştu.
Anıtpark otopark
Anıtpark'ın altına yapılması planlanan yer altı otoparkı konusuna değinen Bayram, “Düzce’nin merkezinde otopark ihtiyacı var. Yok demek kör olmak demek. Şehrin gelişimine baktığınızda alışveriş merkezinin açılmasıyla orası cazibe merkezi oldu.  Oraya yap işlet yönet şeklinde bir proje hazırlanıyor. Ancak bu dönem yapılacak bir şey değil.” dedi.
 Eski hal binası
Eski hal binası alanına iş merkezi yapılacağını açıklayan Başkan Bayram, “Ancak binanın bodrum katına otopark yapmak zorunluluğu getirdik. Oraya bina yapan bir katını mutlak surette otopark olarak kullanmak zorunda.” şeklinde konuştu.
Belediye borçları
Düzce Belediyesi'nin borç durumu hakkında net bir rakam vermekten kaçınan Bayram, “Tabiî ki belediyenin borçları var. Biz hizmet eden bir kuruluşuz, hizmet ederken borçlanabiliriz. “Param yok yapamıyoruz” diyemeyiz. Borçlanarak yaptığımız işler var. Bütçem yok diye kanalizasyon yapamam diyemem. Mazeret üretmezsiniz. Biz borçlu bir belediyeyiz.” dedi.
Tebessümle karşıladı
Yeniden aday olduğunu yineleyen Başkan Bayram, eski belediye başkanları Ruhi Kurnaz ile Mehmet Keleş ile AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'nun da adaylık için isimlerinin geçtiği yönündeki soruya yorum yapmazken tebessüm etmekle yetindi ve ardından şu açıklamayı yaptı:
Farklı adaylar
“Geçen dönem ben de adayım diye çıktım. Benim gibi başkaları da çıkabilir. Bu görev kimsenin tekilinde değil. Benden daha iyi adaylar da çıkabilir, partimin bende daha iyi aday olacağı kanaatinde olduğu adaylar da çıkabilir. Ben bu işi yaparım diyen herkes aday olsun. “Ben adayım başkası olamaz”gibi söylemler ucuz söylemler. Beni partim aday yapmadı diye ben karşı tarafa geçeyim gibi işler içine de girmem. Partim beni aday yaparken iyi de yapmayınca mı kötü. Biz öyle olanlardan değiliz. Beni aday yapmadı diye partime ihanet etmem. “
Meclis üyeleri
Tekrar aday gösterilmesi halinde mevcut meclis üyeleri ile yola devam edip etmeyeceği konusunda ise Bayram, “Bizim özel bir kriterimiz olmaz. Yeniden aday olmak istemeyenler olabilir, katkısı daha fazla olduğunu düşündüklerimiz olabilir. O günkü koşullara göre şekillenecek. Bu görev ve yetki teşkilatındır. Benim mevcut meclis üyeleri ile ilgili bir şikayetim yok. Ancak bu hepsinin devam edeceği anlamına gelmez. Belirlemek içinde çok erken. Seçimden 2-3 ay önce belirlenir. Tabii ki aynı arkadaşlarımla da devam etmek isterim.” ifadelerini kullandı.
 Parti içi tartışmalar

Milletvekilleri ve teşkilatla arasının iyi olduğunun altını çizen Bayram, “Herkes kendi işini kendi mecrasında yaptığı sürece bir problem yok. Bizim parti içindeki en ufak şey sokağa yansıdığında problem gibi görünebiliyor. Ben bir sıkıntı olduğunu da görmüyorum.” dedi.

Haber; S. KAŞKIR