Yapımına başlanan ama ödenek yetersizliği gerekçesiyle yarım bırakıldıktan sonra yeniden yapımına devam edilen Beyköy yolu konusunda değişik açıklamalar gelmişti. Yolla ilgili son açıklamayı Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç yaptı. Kılıç, kendisi çağırılmadan yoldaki çalışmalarla ilgili yapılan törene tepki gösterdi.

“Art niyetsiz olarak yaptım.”

Yolla ilgili seçimlerin ardından yaptığı açıklamayla konuşmalarına başlayan Kılınç, “Beldemiz ve Grup Köy yolu olan, Karaçalı mevkii TEM Otoyol Köprüsü ile Beldemiz Yeni Mahalle arası bin 600 metrelik yolun asfaltlama işi 29 Mart 2009 seçimleri öncesi, bir önceki yönetim tarafından programa aldırılıp tüm hazırlıkları yapılmış olmasına rağmen çalışmalar bir türlü başlayamamıştır. Seçimden sonraya kalan Asfaltlama işi bizlere nasip olmuştur. Asfaltlama çalışması Valilik öncülüğü’nde 21 Nisan 2009 tarihinde başlatılmış, yolun yaklaşık 500 metresi asfalt yapıldıktan sonra, ödenek yetersizliği gerekçesiyle 22 Nisan 2009 tarihinde durdurulmuştur.
Daha 21 günlük Beyköy Belediye Başkanı sıfatıyla asfaltlamanın başladığı gün, art niyetsiz olarak ; “Nihayet yollarımız yapılıyor, kurumlarda süreklilik ilkesine inandığım için yolun asfaltlama işinin bize nasip olduğunu söylediğim” basın açıklaması, son seçimleri kaybetmiş olan siyasileri rahatsız etmiş olmalı ki, çalışmaların bu nedenle durdurulduğu kanısındayım. Bu kanıya varış nedenim ise basın yayın organlarından öğrendiğim asfalt töreni ve basın açıklamalarıdır.” şeklinde konuştu.

“Yapılmak istenen Osman Kılıç'ı cezalandırmaktır.”

Yapılan davranışa tepki gösteren Kılıç, “Yapılan bu basın açıklamalarından anlaşıldığı gibi yapılmak istenen; Osman Kılıç'ı cezalandırmaktır. Maalesef bunu isteyen siyasiler ne yazık ki aslında hem Beyköy halkını hem de bu yolu kullanan diğer köy halkını, bölgemizdeki Organize Sanayi firmalarını cezalandırmışlardır. Burada bu konuya netlik kazandırmak istiyorum. Madem bu yol Beyköy Belediyesi sorumluluğunda; Madem tören yapılıyor, neden belediyemizden herhangi bir yetkiliye haber verilmedi ve çağrılmadı?Bu durum bizleri hem üzmüş hem de yapılan çalışmanın siyasi amaçlı olduğuna dair kuşkulandırmıştır. Hepinizin de bildiği gibi 19 Haziran ile 23 Haziran tarihleri arası “Belediyeler Birliği’nin Antalya’da düzenlediği Seminere Türkiye’de ki diğer Belediye Başkanları gibi bende katılmıştım.” Bu nedenle burada olmadığım 21 Haziran 2009 tarihinde, Nisan ayında yarım kalan 1050 metrelik asfalt çalışması, yeniden başlatılmış olup, Sayın Milletvekilimiz Metin KAŞIKOĞLU, AKP İl ve İlçe Başkanları, seçimi kaybetmiş Beyköy Eski Belediye Başkanı ve meclis üyeleri ile birlikte tören havasında bir basın açıklaması gerçekleştirmişlerdir. Belediyemizden hiçbir yetkili çağırmadan yapılan bu basın açıklamasını şiddetle kınıyor ve etik bulmuyorum.” dedi.

“90 bin TL'yi ödemeye davet ediyorum.”

Yapılan uygulamanın yanlış olduğunu da belirten Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, “ Söyledikleri gibi bu yol Beyköy Belediyesine ait ise Belediye temsilcileri neden o törende yer almamışlardır?
22 Haziran 2009 tarihinde yaptıkları basın açıklaması ile o toplulukta olanları şimdi, Beyköy Belediyesi'nin ödemeyi planladığı 90 Bin Lirayı ödemeye davet ediyorum. Benim şahsımın ve Beyköy Belediye’sinin böyle bir ödeme yapmayacağını açık ve net ifade etmek istiyorum.” ifadelerine yer verdi.

“Buyursunlar bu borçlara da sahip çıksınlar.”

Beyköy Belediyesi'nin borç durumunu da değerlendiren Kılıç, “29 Mart 2009 Mahalli seçimleri sonrası göreve geldiğimde, Beyköy Belediyesi’nin kasasında 2 bin 832 TL nakit para ve vadeli/vadesiz olmak üzere toplam 2 milyon 467 bin TL borç ile teslim almış bulunmaktayım. Bu nedenle; bizlerin hangi şartlar altında çalışmaya başladığımızı, maddi zorluklarla mücadele edeceğimizi bilmenizi isterim. Borç belediyenin borcudur. Fakat seçimi kaybedenler adeta gövde gösterisinde bulunarak yapılan yatırımlara sahip çıkıyorlar ise, buyursunlar seçim yatırımı için yapılan borçlarına da sahip çıksınlar.” diyerek tepkisini dile getirdi.