Kentsel dönüşümden katı atık depolama tesisine, atık su arıtmadan modern stadyuma kadar bir şehir için olmazsa olmaz projeler Düzce'de hala hayata geçmeyi beklerken, komşularımız 'uçuk' projelerle adından söz ettiriyor. Komşu il Bolu'ya havaalanı kurulması için çalışmalar başlıyor. Açıklama bizzat Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'dan geldi.   

Dünya Yetimler Günü dolayısıyla Bolu Belediyesi tarafından düzenlenen iftara katılmak üzere kente gelen Bakan Arslan, iftarın düzenlendiği Bolu Solmaz Ahmet Baysal Öğretmenevi’nde önemli açıklamalarda bulundu. 

"Bolu’yu havacılıkla buluşturacağız"
Başta Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz olmak üzere milletvekillerinin de ilde bir havaalanı olması yönünde yoğun talepleri olduğunu dile getiren Arslan, Bolu’yu havacılıkla buluşturacaklarını kaydetti.

Belediye Başkanı Yılmaz’ın Bolu’yu havacılıkla buluşturmak ve buraya küçük gövdeli sportif amaçlı uçakların inebilmesi konusundaki talebi ile ilgili olarak gerekli çalışmaları yaptıklarını anlatan Arslan, “Bize ait olan bir alan talep edilmişti. Karayolları Genel Müdürlüğü olarak elimizden geleni yapıyoruz. O alanı Milli Emlak üzerinden devretmek konusunda süreci başlattık. Biz orayı vereceğiz. Siz de geri kalan kısmını hallederseniz gençlerimiz daha iyi bir Bolu’yu yakalamış olacaklar.” diye konuştu.

"Amacımız daha da gelişen bir Bolu'nun yolunu açmak"
Bakan Arslan ayrıca Türkiye'nin her tarafını kalkındırdıkları gibi Bolu'nun da yarınının bugünden daha iyi olabilmesi adına olağanüstü gayret sarf edildiğini aktardı. Bolu'nun ulaşım ağı olarak doğu-batı aksında yeteri kadar yola sahip olduğunu ifade eden Arslan, "Bolu'nun güney yönünde Eskişehir'e oradan da Akdeniz'e ulaşımının da kolaylaşabilmesi için o koridorda da birçok yolu yapmaya başladık. İnşallah şimdi Göynük-Sarıcakaya arasındaki yolu karayolları ağına alarak orayı da ana koridor haline getiriyoruz. Böylece amacımız, sizlerin her yere kolay erişimini sağlamak, Bolu'nun ticaretinin önündeki engelleri kaldırmak daha da büyüyen, daha da gelişen bir Bolu'nun yolunu açmak." ifadelerini kullandı.

Haber: C. Üstüner