Öncü Ana Haber’de ulaşım konusunda önemli bir değişikliğe gideceği sinyali veren Belediye Başkanı Mehmet Keleş, hem müstecir (kiracı) hem de vatandaşı memnun edecek bir çözüm arayışında… Bu kapsamda geçtiğimiz hafta İstanbul’da İETT Genel Müdürlüğü, Aktif Bank ve E-Kent yetklilileri ile görüşmelerde bulunan Keleş, basın mensuplarına bilgiler verdi.


PAZARLIKLAR SÜRÜYOR


“Düzce’deki otobüs işletmesinin kriz durumunda olduğunu ifade eden Keleş, pazarlıkların devam ettiğini dile getirdi.


Keleş, “Bu hatlar bu maliyeti kaldırmıyor. Aylık geliri 19 binlerde kalırken, aylık gideri 30 binlere çıkıyor. Dolayısıyla işletme ve müstecirler “Zarar ediyoruz” diyor. Bu zarar 3 ay gibi geçici bir süre Düzce Belediyesi'ne devredilmiş. Ayın 15’i gibi Yeypaş’ı bu işin arkasından çekeceğiz. Müstecirle de bankayla da görüşüyoruz. Bir pazarlık halindeyiz. Kredi faizleri ve kredinin geri ödemesiyle ilgili pazarlığımız var. Aynı şekilde müstecirin ortaya çıkan zararıyla ilgili bankayla bir pazarlığımız var. Görüşmelerimiz olumlu geçti. Ancak yeni kredi faizlerinin oranları ile ilgili anlaşmazlık oldu. Tekrar bir görüşme yapacağız.” dedi.


TEDBİRLER ALDIK


Düzce Belediyesi'nin inisiyatifinde olan şehir içi ulaşımını halkın da isteği yönünde dizayn edilmesi ve müstecirin de bu konuda memnun olmasının önemli olduğunu ifade eden Keleş, bazı tedbirler aldıklarını da açıkladı.

Keleş, “Bununla ilgili tedbir de aldık. Bu iş yapılmaz olursa mevcut müstecirler, “Düzce Belediyesi “Bu işiyapmıyorum” deme hakkına sahip değil. Ulaşım, su elektrik gibi imtiyazlı bir durumdur. Bir takım görevler bütünüyle devredilemez “Yapmıyoruz” da denilemez. Gerek görülmesi halinde 30-40 adet otobüsü getirme sözü aldık. Arkamızı sağlam görüyoruz ve şartlar Düzce Belediyesi'nin lehine olduğunu düşünüyoruz.” diye konuştu.


DÜZCE BELEDİYESİ’NİN YANLIŞ KURGUSU

 

Keleş, yaşanan sıkıntının yanlış kurgudan kaynaklandığını da sözlerine ekledi.


“Ortaya çıkan tablo tamamen Düzce Belediyesi'nin yanlış kurgusudur. Biz hiçbir zaman ortadaki zararı görmezden gelemeyiz. Belediye başkanına güvenmişler, pahalı otobüsler, pahalı hatlar satın almışlar. Şimdi zarar ediyorlar. Çaresizler. Bunu ortadan kaldıracak Düzce Belediyesi ve şahsımdır.”


Serbest kartla ilgili müstecirlere hak veren Keleş, “Ancak devletin yaptığı uygulamaya karşı çıkamayız. Belki çözümü ile ilgili genel manada bir çalışma yapılabilir.” dedi.


Hafta sonu katıldığı eğitim toplantısının güzel ve faydalı bir program olarak geçtiğini dile getiren Keleş ayrıca sorulan soru üzerine TEM bağlantısının bu Bu yaz için ihalesini yapılması ve 1 yıl içinde bitirilmesini beklediklerini dile getirdi.

 

 

Haber;S.Kaşkır