Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi ve Gelecek Partisi genel başkanları bir araya gelerek 2023 seçimlerine giderken ‘6’lı masa’ adıyla anılan muhalefet oluşumunu başlatmıştı.

Seçim güvenliği konusunda ortak hareket etme kararı alan ve Millet İttifakı adı altında seçime ortak gitme yönünde değerlendirmelerin yapıldığı masa DEVA Partisi’nin ayrılığı ile sarsıldı. 6’lı masada cumhurbaşkanı adayı belirleme çalışmaları sürerken DEVA Lideri Ali Babacan, partisinin seçimlere kendi başına girme kararı aldığını duyurdu.

Genel merkez binasındaki haftalık basın toplantısında konuşan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin seçimlere kendi adıyla ve logosuyla gireceğini bildirdi.

Babacan, "Demokrasi ve Atılım Partisi önümüzdeki seçimlere kendi adıyla kendi şanıyla kendi logosuyla girme kararı almıştır. Ülkemiz için demokrasimiz için hayırlı olsun." diye konuştu.

“Her parti seçimlere kendisi girecek”

Bu gelişme üzerine ilk açıklamasını Öncü Haber’e yapan DEVA Partisi İl Başkanı Murat Caymaz, Türkiye’nin menfaati olan çalışmaların 6’lı masada görüşülmeye devam edeceğinin altını çizdi.

DEVA Partisi’nin önümüzdeki genel seçimlere kendi ismi ve logosuyla gireceğini kaydeden Caymaz, bunun tamamen altılı masadan ayrılmak anlamına gelmediğini ifade etti.  Caymaz, “Altılı masanın kuruluşu da farklı bir amacı hedefliyordu. Yani bir ittifak konusu söz konusu değildi. Ben bunu altını çizerek söylemek istiyorum. Bunu Genel Başkanımız Ali Babacan da dile getirmişti. Orada iki tane mutabakat çalışmaları vardı. Bunlardan birincisi güçlendirilmiş parlamenter ile ilgili bir çalışma, ikincisi ise ortak bir cumhurbaşkanı adayı belirlenebilir mi, çalışması vardı. Bunlarla ilgili altılı masada elbette istişareler edilecektir. Ülkemizin yararına, menfaatine olan konular, orada konuşmaya devam edecektir. Ancak biz DEVA Partisi olarak önümüzdeki seçimlere, yani genel seçimlere, kendi parti ismimizle, kendi parti logomuzla girmeye karar verdik. Bunu da genel başkanımız kendi sosyal medya hesaplarından duyurdu. Partimiz adına, memleketimiz adına, ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyoruz. Tabii biz bu habere çok olumlu tepkiler alıyoruz. Bu tabii teşkilatlarımızı da motive eden bir açıklama oldu. 81 il teşkilatımızda bunlar konuşuluyor şuan. Her parti seçimlere kendisi girecek. O altılı masada bulunan diğer partiler de seçimlere kendileri girecek.” diye konuştu.