‘Yerel parlamento’ olarak anılan Düzce Belediye Meclisi’nde sadece hararetli tartışmalar ve itirazlar gündem olmuyor. Düzce’de olup bitenleri dikkatle takip eden Düzceliler, şehrin geleceğine yön veren meclis üyelerinin sorumlulukları kadar hal ve hareketlerini de süzgeçten geçiriyor.

Son meclis toplantısında AK Partili bir meclis üyesinin sanki evinde ya da kahvehanedeymiş gibi oldukça rahat bir şekilde sandalyesinde oturması tepkiye neden oldu.

Başından sonuna kadar kayıt alınan Düzce Belediye Meclisi Ağustos Ayı Toplantıları 2. oturumunun belediyenin resmi internet sitesinin videolar bölümüne yüklenmesinin ardından alınan kararları izlemek isteyenler 47. dakikaya geldiklerinde büyük şaşkınlık yaşadı. Gündem maddeleri üzerine istişarelerin yapıldığı anlarda birden oturuşunu değiştiren AK Partili Meclis Üyesi Cihat İnan’ın ayaklarını masanın yan tarafına taşacak şekilde çıkartıp bacak bacak üstüne atması ‘Bu nasıl bir rahatlık!’ eleştirisini beraberinde getirdi.

Belediye başkanı ile birlikte toplam 32 üyeden oluşan seçilmişlerin yer aldığı mecliste halkı temsil eden üyelerin hal ve hareketlerine daha fazla özen göstermesi gerektiğini belirten dikkatli izleyiciler, üstlenilen sorumluluk ve temsil edilen makamın bilincinden uzak tutumların kurumları da zedelediğine işaret etti.