MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, Siirt’de düşen askeri helikopterde şehit olan 17 askere Allah’tan rahmet diyerek “ Bütün ülkemizin başı sağ olsun.” dedi. Bu acıları artık yaşamak istemediklerini ifade eden Danışmaz, Norveç’te 77 kişiyi öldüren sanığa 21 yıl ceza verilmesini eleştiren Başbakan Erdoğan’a tepki gösterdi.
Vatandaşlarımızın Sorgulamasını İstiyoruz
Danışmaz,“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Norveç’te 77 kişinin ölümüyle sonuçlanan katliamı yapan kişinin 21 yıl ceza almasıyla ilgili bir açıklama yaptı. 77 kişinin ailesinin verilen cezadan ötürü rahatsız olduğunu, vicdanların yeniden sorgulanması gerektiğini ifade etti. Böyle bir söylemi hangi bakış açısı ile söylediğini de merak etmekteyiz. 30 bin kişiyi katleden terörist başını idamdan kurtaran kendileri değimliydi? 30 bin kişinin ailesi, yakınları vicdanen rahatsız değiller mi? idam yasansın neden kaldırdığını biliyoruz. Seçim meydanlarında bunu bizim üstümüze atarak olayları farklı yöne çekmek isteyen AKP’nin tek başına değiştirme gücü varken neden idamı geri getirmedi? Bunu vatandaşlarımızın sorgulamasını istiyoruz.”diye konuştu.
Böyle Bir İhaneti Türkiye Görmedi
İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ’Ergenekon’ davasında ’Deniz’ kod adıyla gizli tanık olarak ifade veren kişinin Şemdin Sakık olduğunun ortaya çıkması ile ilgili Danışmaz, “Bu ülkenin generali teröristler tarafından dinlenip yargılanıyorsa söylenecek söz kalmamıştır.”şeklinde eleştirdi.

Danışmaz,  “Bu ülkede askerlik yapan paşanın teröristler tarafından tanık olarak dinlenmesi, teröristle mücadele eden paşanın içeride sanık olarak durması içler acısıdır, bu ülkenin de nereye gittiğinin göstergesidir. Vatandaşlarımızın buna göre düşünmesi, sandığa giderken de yansıtmasını istiyoruz. Böyle bir ihaneti Türkiye bugüne kadar görmemiştir. Terörist başlarından Şemdin Sakık bu ülkenin generali ve askerleri hakkında tanıklık yapıyorsa tabiri caizse artık “pes” demek lazım. Bu ülkenin başbakanı da buna müsaade ediyorsa o sandalyede oturmaması gerekiyor. “dedi.

 

Haber; S. KAŞKIR