Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu’ndan İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er’in Küçük Sanayi Sitesi Dönüşüm Projesi’nde sürecin şeffaf ilerlemesi için Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye yaptığı ‘İl başkanlarıyla toplantı yapın’ çağrısına destek geldi.

‘Toplantı yapılması çok güzel ve şık olur’

Bilgi kirliliği olması adına Er’in yaptığı çağrının karşılığını bulmasının şık olacağını söyleyen Caboğlu, “Çok güzel bir çağrı. Zaten Faruk Bey’le daha önce yağmış olduğumuz il başkanları toplantısında kendisinin söylemiş olduğu bir sözdü bu. Bugün Yunus Bey’in söylediğinden önce bir söz. Zaman zaman bir araya geldiğimizde Faruk Bey’le soru cevap şeklinde biz bunlar konuşuyoruz. Ama sadece bu konuyla ilgili bir toplantı yapılması çok güzel ve şık olur. Çünkü Düzce’de yapılan her şeyin şeffaf olmasında fayda var. Böyle olmayınca bilgi kirliliği oluyor. Yaptığınız iyi bir şey de olsa kamuoyuna çok kötü olarak yansıyor.” dedi.

‘Siyasi malzeme olarak kullanmamak lazım’

Sürecin siyasi bir malzemeye çevrilmesini ise doğru bulmayacağını kaydeden Caboğlu, “Bunu dillendiren biz siyasiler olarak da bu birliktelik sağlandıktan sonra sözlerimize biraz dikkat etmemiz gereken konular olabilir. Bunu bir siyaset olarak kullanmamız lazım. Düzce’de kazanım olacaksa bunu siyasi malzeme olarak kullanmamak lazım. Geçmişte il başkanları olarak bir araya geldiğimizde yapılan değerlendirmeler sonrası gibi inşallah olmaz. Böyle bir çalışma olursa biz katılırız.” diye konuştu.

‘KDV indirimiyle ilgili biz de sahadayız’

MHP İl Başkanı Caboğlu, son dönemdeki ekonomik bunalıma yönelik yaptıkları çalışmaları da anlattı. Yüksek enflasyonla mücadele kapsamında devreye alınan temel gıda ürünlerindeki KDV indirimi hamlesinin fiyatlara yansıyıp yansımadığıyla alakalı sahada çalışma halinde olduklarını belirten Caboğlu, “Bizim bir önceki hafta sonu Kızılcahamam’daki toplantının akabinde genel bakanımızdan illerinize döndüğünüzde bu işi denetleyecek olan merciler Ticaret İl Müdürlüğü ve belediyeler ile koordineli şekilde çalışın şeklinde talimat aldık. Biz de Ticaret İl Müdürümüzün yanına gittik. Sahada bununla ilgili çalışma var. Bugün devletimiz KDV indirimi gibi vatandaşını düşünür şekilde bir yaklaşım içindeyse esnaflarımızın da bu konuyla ilgili dikkat etmesi lazım.” sözleriyle esnaflara seslendi.  

‘Pazarda fiyatlar düşüyor’

Pazarda sebze-meyve fiyatlarının düşmeye başladığını saha faaliyetlerinde gördüklerini kaydeden Caboğlu, “Sağlıklı bir insana günde 10 kişi hastasın derse o kişi hasta olur. Bu gidişatı iyi taşıyor olmamız lazım. Her şey siyaset değil. Siyaset bir duruşla bile oy alabileceğiniz bir sanattır. Eğer siz ülkenizi ve vatandaşınızı düşünüyor şekliyle bunu yansıtabilirseniz seçmen vakti zamanı gelince oyunu o yönde kullanacaktır. Tabii bizler de biliyoruz. Bir hayat pahalılığı var ama biraz esnaf nezdinde de bunu takip etmemiz lazım. Bize de çok şikâyetler geldi. KDV indiriminin olduğu gün zam yapıldığı şeklinde. Çoğu esnaf böyledir diyemeyiz. Geziyoruz. Halde bir çalışma yaptık. Bugün 16-17 lira olan herhangi bir ürünün 8-9 liraya gerilediğini gördük.” dedi.

‘Bu yaşıma kadar devletin vergisinden feragat ettiğini görmemiştim’

Daha önce devletin vergisinden feragat ettiği bir dönem görmediğine vurgu yapan Caboğlu, “Şunu ben buradan çok kıymetli vatandaşlarımıza söylemek isterim. Benim yaşın 50’nin üstünde. Benden daha yaşlılara da soruyorum. Bu yaşıma kadar, devletin vatandaşın sıkıntıda olduğu noktada vergisinden feragat ettiği bir dönem yaşıyoruz. Yani hükümet herhangi bir sıkıntı yok şekliyle ortaya çıkmıyor. ‘Bir sıkıntı vardır, ben de vergiden feragat ediyorum. Türkiye’deki iş adamlarına da artık sıra geldi. Onlar da fedakârlık yapsın’ şeklindeki bu düşünceye kulak vermelerini istiyorum.” diyerek devlet millet el ele verilerek bu günlerinde de geçeceğini söyledi.  

HABER: Mehmet GÜNESEN