Düzce Belediyesi Meclisi aralık ayı ilk oturumu dün meclis başkanvekili Mesut Sancaklı yönetiminde Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

İYİ Partili meclis üyeleri; cevaplanmak üzere meclis başkanlığına engellilerin yaşadığı zorluklar, K-karayolları ve kavşaklara isim verilmesi ile alakalı belediyenin yetkiye sahibi olup olmadığı ve İstanbul Caddesi’nin son düzenlemesinin ardından özellikle çıkmaz sokaklarda yangın yönetmeliği ile alakalı zaruri önlemlerin alınıp alınmadığı ile alakalı soru önergeleri verdi.

Akabinde İYİ Parti Grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Ender Çakar, İYİ Parti Düzce Teşkilatı’nın da fikri bütünlüğü çerçevesinde şehir merkezine konan ve ihaleye çıkartılacağı ilan edilse de ihalesi iptal edilen büfelerin akıbetini sordu. Çakar, ‘Hediyelik Eşya Dükkanı’ tabelası asılan büfenin ihalesi yapılmadan işletilmesinin hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Çakar: Buna nasıl izin veriliyor?

Mevcut büfelerin hangi kapı numarasına sahip olduğu, çalışma ruhsatının varlığı, elektriklerinin kamuya ait olan sokak lambalarından alınıp alınmadığı gibi önemli hususları dile getiren Çakar, “Büfelerin ihalesi 500 TL dosya parası ve ihale teminatı detayına kadar kamuoyuna duyuruluyor, ondan sonra ihaleye girmek için talepte bulunan kişilere ve kurumlara ihalenin iptal edildiği bilgisi veriliyor. Mevcut büfelerin çalışma koşulları hukuki olarak muğlak iken, ihalesi yapılmamış büfelere tabelalar asılıyor. Ticari faaliyet göstermelerine nasıl izin veriliyor? Düzcelilerin bilgilendirilmesini istiyoruz ve Belediye çalışanlarına kamu hizmeti yaptıkları gerçeğinden hareketle yaptıkları işlem ve eylemlerde siyasi iradenin ve idari yönetimin bir dahaki seçimde değişebileceği olasılığının kuvvetle muhtemel olduğunu hatırlatarak, Kanuni çerçevenin dışına çıkmamaları hususunu kendilerine tekraren hatırlatıyoruz. Biz bu konuların da takipçisi olacağız. ’ dedi.

Er: İhalesini yaptınız da mı tabela astınız?

Konu ile alakalı olarak İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er ise, ‘Her zaman hukuk ve hukukun üstünlüğü diyen bir teşkilat olarak, Düzce Belediyesi’ne ait internet sayfasında bahse konu büfelerden birinin resmi yayınlandığında ‘ihalesini yaptınız ve ihaleyi alan belli oldu da mı tabela asılıp ticari faaliyet başladı?’ demek istiyoruz” diyerek kanunların ve yönetmeliklerin göz ardı edildiği algısının toplumumuz için son derece yanlış bir davranış biçimi olduğunun ve olacağının altını çizdi. Er, Düzce Belediyesinin bu konuda daha titiz davranması gerektiğini belirtti.