CHP Düzce İl Başkanı Semih Cemşit, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün yerel yöneticiliğini yaptığı yazılı açıklama ile eleştirdi.

Özlü’nün bin 100 gün sonra meclis toplantısına katılarak kendilerine tarihi bir gün yaşattığını ifade eden Cemşit, “Bin 100 gün sonra Düzce Belediye Meclisi’ne başkanlık eden Başkan Faruk Özlü belediyeye tarihi bir gün yaşattı. Başkanlık ettiği günde icraatlarını anlatan Faruk Bey’e cevaplaması için birkaç sorumuz olacak.” ifadelerini kullandı.

“Bugünün ihtiyaçlarını karşılayamazken nasıl 50 yıllık planı gerçekleştireceksiniz?”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü tarafından cevaplanmak üzere şu soruları yöneltti:

- ‘Düzce’nin 50 yıllık planını yapacağız.’ diyen Başkan Özlü, bugünün ihtiyaçlarını karşılayamazken, nasıl 50 yıllık planı gerçekleştireceksiniz?

- İktisadi ve Kalkınma Kongresi’ne, Düzce Üniversitesi dahil Düzce’nin önemli değerlerini çağırma nezaketi göstermeden kimlerle nasıl Düzce’nin geleceğini şekillendireceksiniz?

- Düzce’nin değerleri ile oynayarak Düzce’ye nasıl sahip çıkacaksınız

- Resmi törenlere katılmama nedeniniz ile meclis toplantılarına katılmama nedeniniz aynı mıdır?  

- Tarımı yok etme pahasına 1. derece tarım alanlarını imara açarak, şehir mezarlığında ağaç katliamına göz yumarak Düzce’nin ölüsüne bile saygı duymayarak nasıl Düzce’ye damga vuracaksınız?

- Düzce’nin en önemli sorunu olan hava kirliliğine tüm duyu organlarınızı kapatmışken nasıl olup da bu doğa harikası şehrimizin elli yılının planlamasını yapacaksınız?”   

“Yaşanan sıkıntıları bizzat yerinde görmenizi tavsiye ediyoruz”

Özlü’den sokağa inerek yaşanan sıkıntıları yerinde görmesini isteyen Cemşit, “Ülkemiz gibi şehrimizin de ana gündemi ekonomik buhran, yoksulluk, hayat pahalılığı, önlenemeyen zamlar olduğu bu dönemde yöneticilik yapan sizlerden şehrimizin 50 yıllık planını oluşturmanızı beklemek hayalcilikten başka bir şey olamaz. Sizleri, vatandaşlarımızın gerçek gündemine dönmenizi ve sokağa inerek yaşanan sıkıntıları bizzat görmenizi tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.