Türkiye, demokrasi tarihinin en kara günlerinden birini 16-17 Eylül 1961’de yaşadı. 1950 seçimlerinde yüzde 52.7 oyla iktidara gelen, sonraki seçimleri de kazanarak 10 yıl başbakanlık yapan Adnan Menderes ile bakanlar Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu, 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin ardından Yassıada’daki sözde yargılamaların sonunda cuntacılar tarafından idam edildi.

AK Parti Gölyaka İl Genel Meclis Üyesi Fazlı Koç, 62 yıl önce idam edilen Menderes’i anma töreninden, sosyal medya hesabı üzerinden fotoğraf paylaştı. CHP Gölyaka İlçe Başkanı Abdullah Şahin ise, bu fotoğrafın altına skandal bir yorum yaptı. Yorumunda "Bundan sonra asacaklarımıza hatırlatma yapmak istiyoruz” diyen Şahin’e yine sosyal medya üzerinden çok sayıda tepki geldi.

“Yiyorsa bir daha deneyin”

Şahin’in bu yorumuna en sert tepkiyi ise AK Parti Gölyaka İl Genel Meclisi Üyesi Fazlı Koç gösterdi. Koç yaptığı yorumda, “15 Temmuz da denemek isteyenleri gördünüz, yiyorsa bir daha deneyin” ifadelerine yer verdi.

CHP’den açıklama bekleniyor

Şahin’in cuntacılar tarafından idam edilen merhum Başbakan Adnan Menderes’in fotoğrafının altına yaptığı yorum ile ilgili CHP Düzce İl Başkanlığından açıklama bekleniyor.