İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ)’nin Düzce’de yürüttüğü Atık Su Projesi kapsamında, vatandaşların yaşadıkları sıkıntıları gündeme taşımak amacıyla merkeze bağlı İhsaniye Köyü’nden gelen ihbar üzerine bölgeye giden Öncü Haber ekibi, Kümes İşletmeciliği yapan Samet Ayvaz ve Ufuk Küçük isimli vatandaşlarla röportaj yapmıştı.

RÖPORTAJDA NELER SÖYLEDİLER?

Yapılan röportaj öncesinde, İYİ Parti’yi eleştiren Ufuk Küçük, “İYİ Parti İl Başkanı söz vermişti. Bu yolun hali ortada. Gelin bu yolun halini siz de görün. Verdikleri sözleri tutmadılar.” diyerek tepki göstermişti. Küçük, röportaj sırasında ise, İYİ Parti İl Başkanı Er’e yönelik “Yunus Özay Er, daha önce Öncü Haber’e yaptığı açıklamada, ‘Çalışmalar başlamadan önce, bütün yollar fotoğraflandırıldı. Tekrar aynı vaziyete getirilecek’ diye İYİ Parti İl Başkanı açıklama yaptı. Hatta övünüyordu orada, İSKİ’yi biz getirdik diye. Şimdi gelsinler baksınlar, bu yol yapılmış mı? Kendisi şuradan bir 100 metre yürüsün, gelsin bizim halimizi görsün.” tepkisinde bulunmuştu.

İYİ PARTİ ÇAREYİ ÖNCÜ HABER’E SATAŞMAKTA BULDU

Bu röportajın Öncü Haber’de yayınlanmasından rahatsız olan İSKİ’nin Düzce Sorumlusu İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er ile İSKİ Sözcüsü İYİ Partili Meclis Üyesi Ender Çakar, sorunu çözmek için girişimlerde bulunmak yerine halkın sesi olan Öncü Haber’e sataşma yolunu seçti. Köylülerin verdikleri sözü tutmamakla itham ettiği İYİ Partililer, basına servis ettikleri açıklamada, sanki yaşanan mağduriyetin sorumlusu basınmış gibi ‘Özür istiyoruz’ demekten bile çekinmedi.

MİKROFONA SÖYLEDİKLERİNİ SOSYAL MEDYADA İNKAR ETTİLER

Önce İYİ Partililer için sert ifadeler kullanan ancak haberin yayınlanmasından saatler sonra aldıkları dikta ile mikrofona dahi söylediklerini inkar eden Öncü Haber’i bölgeye çağıran köylüler, sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamada da kayıt altındaki söylemleri için ‘Söylemedik’ dedi.

KÖYLÜLER HABERDEN SONRA ÖNCÜ HABER İLE İRTİBATA GEÇMEDİ

İSKİ nedeniyle yaşadıkları mağduriyeti gündeme taşımak ve seslerini duyurabilmek için çamurun içine girerek kendileri ile röportaj yapan Öncü Haber ekibini ve Öncü Medya Kurumu’nu, İYİ Partililer’in yönlendirmesi ile karalamaya kalkan köylülerin kurumu bir kez bile telefonla arayarak habere ilişkin tek kelam etmemesi de dikkat çekti. Mikrofonda esip gürleyen, sosyal medyadan durumu düzeltmeye çalışan, ancak Öncü Haber muhabirini aramaya bile gerek duymayan köylülerin tutumu ile İYİ Parti’nin sorun çözme yerine çamur atma politikasına sarılmasını siz değerli halkımızın takdirine bırakıyoruz.

HABER: Savaş ARI