İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener temaslarda bulunmak ve esnaf ziyaretleri yapmak üzere Düzce'de geldi.

DAVUL ZURNA VE ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI

Akşener’in konvoyunun gelişi öncesi polis ekiplerinin yoğun güvenlik önemleri aldı.  Partililer saatler öncesinden Kaynaşlı Gişeleri’ne gelerek Akşener'i bekledi. Akşener’in konvoyunun gözüktüğü esnada grupta coşku tavan yaparken, yüzlerce partili tarafından davul zurnalarla karşılandı.

İYİ Parti Düzce Gençlik Kolları Başkanı Dilara Kefeli tarafından partinin renklerinden oluşan çiçek takdiminin ardından Akşener partilileri selamladı. Karşılama töreninin ardından Akşener ve İYİ Partililerin oluşturduğu konvoy  Akcakoca'ya doğru hareket etti.

AKÇAKOCA ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Saat  13.00’te ilçe merkezinde büyük bir kalabalık tarafından karşılanan Meral Akşener, Akçakocalı esnafları ziyaret etti. Tek tek dükkanları dolaşan Akşener, ekonomik açıdan zor günler geçinen esnafla sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Esnaf ziyaretinin ardından gazetecilere açıklama yapan Akşener, “Özellikle Karadeniz bölgesinin geçim kaynağı olan fındığın bu 3.5 dolar civarında olması gerekir. Şu anda esnafların alım gücü çok düştü” dedi. Akşener’in ziyaretine İYİ Parti teşkilatı tam kadro ile katılırken CHP İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz da hazır bulundu.

KOOPERATİF HAKKINDA BİLGİ ALDI

Yaklaşık 1 saatlik Akçakoca programının ardından Genel Başkan Akşener ve ekibi Düzce Merkeze gelerek İYİ Partili kadınlar tarafından kadın emeğini hak ettiği noktaya çıkarmak için kurulan Güneşin Kadınları Kooperatifi’ne geldi.

“HER BİR İŞLETME CAN ÇEKİŞİYOR, KAN AĞLIYOR”

Burada Düzceli kadınların el emeğiyle üretilen ürünler hakkında yetkililerden bilgi alan Akşener daha sonra gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

İlçe ilçe esnafları ziyaret eden bir yolculuğun bugün Düzce ayağında olduğunu belirten İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, “Bugün burada önce Akçakoca’ya gittik. Şimdi bizim Kadın Politikaları Başkanlığımızın başlattığı ve kadınlarımızın el emeklerinin değerlendirildiği ve evlerine bir imkan sağladıkları kooperatifimiz var adına da Güneşin Kadınları dediğimiz. Burayı ziyaret ettik. 70 kadınımızın buradaki sistemden evlerine gelir getiriyor” dedi.

Akçakoca’da yaptığı esnafı ziyaretlerindeki tespitlerini de basınla paylaşan Akşener, “Birincisi kiralar pahalı. Stopaj çok yüksek. İkincisi cumartesi-pazar kapanması müthiş bir kaygı yaratmış durumda. Özellikle cumartesi günü alışverişin daha iyi olduğunu söylüyorlar. Bir diğeri ne satarlarsa satsınlar maliyetleri yüksekliği ama vatandaşların alım gücünün düştüğü. Kafe, restoran ya da paket servisi yapan, özellikle gıda sektörüne dair her bir işletme can çekişiyor, kan ağlıyor” dedi.

AKÇAKOCALI DÖNERCİYLE DİYALOĞUNU ANLATTI

Akşener, Akçakoca’da bir dönerci ile aralarında geçen diyaloğu da şu cümlelerle anlattı:

“Akçakoca’da bir kardeşime ‘işler nasıl’ dedim. ‘Aba Allah’a şükür’ dedi. Peki, kaç kişiydiniz, 6 dedi. Kaç kişiye düştünüz dedim, 3 kişi dedi. Peki, kaç kilo tavuk döner yapıyordunuz şimdi kaç kilo yapıyorsunuz diye sordum. 22 kilo işliyorduk şu anda 10-12 kilo durumuna düştük dedi. Yani yüzde 50 satış düşmüş görünüyor”

“FINDIKTA PROBLEM VAR”

Akçakoca’da kendisine aktarılan sorunlardan birinin de fındıkta fiyat problemi olduğunu belirten Akşener, “Akçakoca’da aynı zamanda fındıkla ilgili bir problemle karşılaştık. Fındık fiyatlarının çok düşük kaldığı, gübre ve diğer girdilerin fiyatlarının çok yüksek olduğuna dair. Mesela 80 liraya bir çuval ilaç alırken şu anda aynı ilacı 120 liraya alıyoruz diyen çiftçilerle karşılaştık. Böyle bir çerçeve içerisinde esnafımızın, çiftçimizin, işsiz gencimizin, tencere kaynatma noktasında sorunu olan kadınlarımızın sesi olmak üzere bir çalışmamız var. Bu çalışmayı bugün Düzce’de yürütüyoruz” dedi.

UZAY PROGRAMI YORUMU: “BEŞ MÜTEAHHİT ÇOK SEVİNÇLİDİR”

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan uzay programıyla ilgili ilk yorumunu da Düzce’de yapan Akşener programı ‘ilginç’ olarak nitelendirdi. Akşener, “Gördüğüm kadarıyla yap-işlet-devret modeli var içerisinde. Beş müteahhit çok sevinçlidir. Acaba hangimiz alacak diye. Acaba yukarı gidilecek ya müşteri garantisi verilecek mi? Merak ettiğim konular bunlar. Elbette Türkiye’nin uzay çalışmalarında bulunması şarttır. Onun teknolojisiyle ilgili çalışma yapılması şarttır.

“UZAY AJANSI YERİNE MİLLET AÇ BUNU KONUŞALIM”

Ama benim Sayın Erdoğan’ın bakış açısında gördüğüm hala aynı. Yani Avrasya Tüneli’nin, Marmaray’ın, köprülerin yapılmasıyla ilgili hangi bakış açısıyla konuşuyorsa aynısını uzay programıyla ilgili konuşurken gördüm. İlginç olan bu. Gerçekten enteresandı. Millet aç ve milletin dertlerinin konuşulması lazımdır. Tekrardan söylüyorum elbette uzay çalışmaları yürütülecektir ama takdimini çok sorunlu buldum” diye konuştu.

“BÜYÜK BİR İĞRENÇLİKLE İFTİRALAR ATILDI”

Geçen haftalarda partisinin grup toplantısında Uygur Türkü Nursimangül Abdurraşid çıkardığı esnada televizyonların yayını kesmesiyle ilgili de konuşan Akşener, “Enteresan bir şey yaşadık. Geçen haftalarda bir Uygur Türkü kızımızı grup toplantımızda derdini anlatsın diye milletin kürsüsüne çıkardık. En küçücük bir saygısızlık yapmadan, yalan konuşmadan, hırslı olmadan, siyasi bir tutum almadan derdini anlattı ve herkesten destek istedi. Onun üzerine Türkiye’de gelişen hadiseleri milletimizin dikkatlerine sunmak isterim. Ne o kızımızın ne de benim şahsen olmadığımız herhangi bir sıfat kalmadı. Büyük bir iğrençlikle iftiralar atıldı” dedi.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ’YE TEPKİ

Bu duruma tepki göstermemekle suçladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a üstü kapalı bir şekilde MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye yüklenen Akşener, “ Ben alıştım da o kızımıza yapılanlarla ilgili gerçekten üzüntümü ifade edip kınamak isterim ama asıl mesele iktidarın o kızımızın sözleri üzerine b ir aksiyon alıp yani Müslümanlık ve ümmet üzerinden hayatını tanımlayan Sayın Erdoğan’ın bu Müslüman kızımızın anlattığı Müslüman kadınların Çinli erkeklerin tecavüzüne uğradığı hadiseleri hepimiz biliyoruz. Erdoğan’ın kınamamasını milletimizin vicdanına sunuyorum. Diğer taraftan bu kızımız ve Uygurlar hem Müslüman hem de Türk. Türk milliyetçiliğinin odak noktası olduğunu iddia edenlerin de bu konuda tek kelam etmemesini, Çin’i kınamamasını, kulağının sütüne yatmasını ve görmemesini milletimizin vicdanına sunuyorum. Gelelim dünkü duruma. Görüyorum ki Cumhur İttifakı ‘Jin Ping Perinçek’in emrinde Çin’le ilgili konuda. Ama dünkü konu çok vahim. Türk polisi diyor ki “yeteri kadar yaptınız. Kabak tadı verdiniz.” Ve diyor ki “atın şunları buradan.” Ve bir kardeşimiz diyor ki “kardeşi kardeşe kırdırıyorlar” dedi.

PROGRAMINA GÖLYAKA’DA DEVAM ETTİ

Akşener merkezdeki temaslarının ardından Gölyaka ilçesine geçerek esnaf ziyaretlerine burada da devam etti. Gün boyu Düzce’de ve ilçelerinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Akşener saat 16.00’da programını tamamlayarak İstanbul’a gitmek üzere kentten ayrıldı.

HABER: Mehmet GÜNESEN