3 dönem Gölyaka Belediye Başkanlığı yapan Nihat Çelik'ten görevi alan Bekir Akbulut, 2 yılı geride bıraktı. Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut, 2014 yılından bugüne geçen zamanı ÖNCÜ TV'ye verdiği özel röportajda değerlendirdi. Güzeldere Şelalesi Tabiat parkında sorularımızı yanıtlayan Başkan Akbulut, 2 yılı " büyük projelerimizi gerçekleştirdik."şeklinde özetledi.

DOĞA VAR AMA TEK BAŞINA YETMİYOR! 

Akbulut, " biz seçim vaatlerimizde Gölyaka 'Turizm kenti' olacak dedik. çünkü ilçede fabrika yok.  fabrika için organize sanayi lazım. işverenler için koşullar elverişli değil. iyiki de fabrika yok. biz seçimden önce Gölyaka'yı Turizmle gelişmiş bir şehir yapacağız dedik. Belki insanlar bunu abartı bulmuş olabilir. turizm diyince reel bir şey hemen çıkmıyor. Cenabı Allah'ın bahşettiği doğa var ama tek başına yetmiyor.  Turizmde önce şehri insanları hazırlamakla, altyapıyı yapmakla olur.  turizm bir süreç. Suyumuzu getireceğiz. ramazana kadar su çalışmaları bitecek. doğalgazı 2016'da Gölyaka'nın tamamında yakacağız.  yol, imar çalışmalarını yapıyoruz. biz turizmi diğerlerine feda edemeyiz.  altyapıyı  yaparken, turizme de eş değer verdik. işte Güzeldere... Burada valimizin, kaymakamımızın  çok desteği oldu."diye konuştu.

BURALAR HEPİMİZİN

Eskiden turizm denildiğinde sadece Akçakoca'nın akla geldiğini belirten Akbulut, artık doğa turizminin öneminin anlaşıldığına vurgu yaptı. Akbulut,  "her toplantıda şunu söylüyorum:  Düzce'nin çapı 50 km. doğusundan batıya, batısından güneye... siz 50 km bir yerden sıfırdan 1850 rakımı bulamazsınız. şelalesi, Efteni Gölü, yaylaları, termali dünyanın hiçbir yerde bulamazsınız. Buralar hepimizin. Gölyaka'da kültür park, Efteni, Toptepe var. Güzeldere suyun akış mesafesi olarak Türkiye'nin en uzun şelalelerinden biri. biz bunları insanların hizmetine sokalım. Cenabı Hak "yeryüzünü insanları düzenlesinler diye yarattım" diyor. Biz de buna uygun imar etmeye çalışıyoruz.  "dedi.

RAMAZAN AYINA KADAR AÇILACAK

Kış ayında heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan Gölyaka Bağlantı yolu ile ilgili sorumuzu cevaplandıran Akbulut, yoldaki çalışmaların son durumu hakkında bilgi verdi.

Akbulut, " bölge müdürüyle görüştüm. müteahhide teslim edildi. çalışmalar devam ediyor. aşağıda kalan yolun da istinat duvarı yapılacak. yoldaki göçmeyi ve suyun altına girmesi önlenecek. ramazan ayına kadar yolu hizmete sokmaya çalışıyoruz."diye konuştu.

İKİ DEVLET KURUMU ORADA BİRBİRİYLE DİDİŞİYOR

Efteni Gölü ile ilgili proje çalışmaların devam ettiğini paylaşan Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut, proje konusunda kurumlar arası pürüz olduğunu belirtti.

Başkan AKbulut, "Efteni Gölü ile ilgili proje yapılıyor. ancak orada öyle bir şey var ki devlet su işleri ve milli parklar, iki devlet kurumu orada birbiriyle didişiyor. Milli parkların sulak alanı var. bize göre bataklık, onlara göre doğal yaşam alanı. devlet su işleri de suyu yükselterek taşkını önleyelim diye düşünüyor. bizde burada su tutalım, amacına uygun olarak göl olsun diyoruz. milli parklar buna pek yanaşmıyor. nasıl birşey çıkacak göreceğiz."dedi.

DEVLET OLURSA İŞ YAPAR, ÖZEL SEKTÖRDE ZOR!

Başkan Akbulut, yıllardır atıl durumda olan Efteni Kaplıcaları ile ilgili planlarını da anlattı.  AKbulut, "Efteni kaplıcaların  olduğu o otel işletmesi bankaya geçti.  Suyu da özel idareden kiraladık. Belediyenin kullanımda. iller bankasına giderek rezervini attıralım dedik. suyu attırabilirsek, devremülk, kongre merkezi termal otel olabilir. çalışmalarım devam ediyor. ama benim düşüncem suyu kültür parka taşımak. orada fiziki alan yetersiz.  Ama devlet olursa da güzel olur. fizik tedavi rehabilitasyon merkezi yaparsanız,  insanlar mecbur gidecek. Otel yaparsanız tercih meselesi.  rektörümüzle de konuştum bu konuyu. o da oraya "fizik tedavi rehabilitasyon merkezi yapalım" dedi. ama onlar demirbaş olarak para harcayıp yapamıyorlarmış. "özel idare yada belediyeler alıp devrederse herşeye varız" dedi. devlet garantili bir iş olursa iş yapar yoksa özel sektörün iş yapacağını sanmıyorum."ifadelerini kullandı.  

YATIRIMCI KAPIMIZI ÇALMADI

Kardüz yaylası için "yatırımcı gelip de henüz kapımızı çalmadı" diyen Akbulut, nedenlerini şöyle sıraladı: "orayı turizm alanı ilan ettik ama binlik ve beş binlik uygulama planları çıkmadı. planlar çıktığında kendini gösterecek. Kardüz'ün yolu yanık yaylasına kadar asfalt yapıldı. oradan ötesi peyderpey yapılıyor. alt yapısı biter de yazın asfaltı yaparsak yatırımcının geleceğini umuyorum."

TÜRKİYE'DE BÖYLESİ YOK

Akbulut, Kardüz'de inceleme yapan bir yetkilinin izlenimlerini şöyle paylaştı: "Eski vekilimiz İbrahim Korkmaz eski kayak federasyonu başkanını getirdi. federasyon başkanı Türkiye'de kardüz gibi yer yok, Uludağ'da 1 metre kar yağmadan kayak yapamıyorsunuz. her yer kayalık. burası aile kayağını uygun. mum dibine ışık vermez siz burayı fark edemiyorsunuz. devlet Erzurum'a bir sürü para harcadı gidin bakın hiçbirşey yok.  buranın geleceği çok açık. Türkiye'de böylesi yok, dünyanın sayılı yerlerinden biri, burası şimdiye kadar nasıl böyle kalmış hayret ettim dedi.istikbal vaat ediyor. biz yolu, altyapı halledersek.  diğer planlar çıktığında şekil belli olacak."  

Haber:S.KAŞKIR