Salgının en fazla yaraladığı kesim olan esnaflar, yeni kısıtlamalar nedeniyle borç yükü altında eziliyor. Bu sıkıntılı süreci hafifletmek için devletin desteğine belediyelerin de kira ve gıda yardımı gibi hamlelerle katkı sağlaması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bizzat belediyelere kira almama yönünde telkinde bulunduğu bir dönemde Düzce Belediye Meclisi'nde değil kira almama indirim için sunulan teklif bile bizzat AK Partililer'ce reddedildi.

Yeni tip koronavirüs (COVİD-19) pandemisi nedeniyle zor günler geçiren esnafa katkı sağlamak için harekete geçen MHP grubu

Düzce Belediye Meclisi’nin son toplantısında belediyeye ait iş yerlerinde kiracı olarak bulunan esnafların kira bedellerinde indirim yapılması yönünde önerge sundu. Söz konusu önerge, mecliste çoğunluğu oluşturan AK Partili üyeler tarafından reddedildi.

Salgın nedeniyle ekonomik zorluklarla boğuşan esnafa birçok belediye destek olurken Düzce Belediye Meclisi’nin AK Partili üyelerinin bu tutumu kamuoyunda tepki çekti.

CABOĞLU: KONU İLK BAŞTA ANLAŞILMADI

Öncü Haber Merkezi konuyla ilgili detaylı bilgi almak için, MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu’na ulaştı. Önergenin reddedilmesine yönelik Caboğlu, “Bizim üyeler önerge verdi, reddedildi. Ancak sonrasında görüşmelerle önerge kabul edildi” dedi.

BELEDİYE İNDİRİM KARARI ALDI

Konunun ilk etapta iyi anlaşılmadığını ifade eden Caboğlu, “Sonrasında belediye kendi tasarrufuyla ve bizim önerimizi dikkate alarak kira indirimi yaptı. Belediye kendi bünyesine ait dükkanlarda indirim yapıyor. Şu an kira indirimi yürürlüğe girdi. Sadece su da indirimi yapamıyor o da diğer esnaflara haksızlık olur diye” şeklinde cevap verdi.

HABER: Lütfullah ŞENEL