Geçtiğimiz hafa sonu düzenlenen törenle Düzce’nin tanınmış simalarından iş insanı Ahmet Mutlu’nun oğlu Ferit Mutlu hayatını Duygu Akyüzoğlu ile birleştirmişti. Düzce siyaset ve iş dünyasını bir araya getiren düğün merasiminde, MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu’nun kıyılan nikâhın ardından çifte bir kutu içerisinde verdiği hediye ve yaptığı konuşma ilgi çekmişti.

Konuyla ilgili Öncü Haber’e özel açıklamalarda bulunan Caboğlu, MHP Düzce Teşkilatları olarak başlattıkları anlamlı uygulamayı anlattı. Caboğlu, bundan böyle çiftlere maddi hediyelerin yanı sıra Türk milletinin en büyük iki manevi simgesi olan Türk Bayrağı ile Kuran-ı Kerim’i armağan edeceklerini söyledi.

ÇİFTLERE TÜRK BAYRAĞI VE KUR’AN-I KERİM

Caboğlu, “Biz teşkilat olarak bir karar aldık. Maddi hediyeler dışında kutsalımız olan Türk Bayrağı ve Kur’an-ı Kerim’i ve dışında bir siyasi parti temsilcisi olarak da Üç Hilal ile hemen nikâhın akabinde hediye ediyoruz. Kuran-ı Kerim ile başlayan bir evliliğin yansıması açısından biz Ülkücüler de bunu ilke edinmiş bir şekilde de bundan sonraki düğünlerde de hediye etmiş olacağız.” dedi.

“EVİN BİR KÖŞESİNE KOYMAYIN, OKUYUN DİYORUZ”

Düğünlerde ayrıca İslam dininin kutsal kitabı olan Kur’an-ı Kerim’i okumak yönünde de çiftlerde tavsiyede bulunduğunu aktaran Başkan Caboğlu, “Bu gerçekten çok güzel bir çalışma. Tabii ki bu Kuran-ı Kerim’i alıp evde bir köşeye koymak değil. Biz zaten çiftlerimize mutlaka İslam ülküsüyle Kuran-ı Kerim’i okuyalım okutalım tavsiyesinde bulunuyoruz. Eskiden dini nikâhlarda farzlar ve ayetler sorulur ve bu şekilde sözler alınırdı. Biz de Kuran-ı Kerim’i verdiğimiz esnada çiftlerimize bu yönde tavsiyelerde bulunuyoruz. Bu çalışmayı geçtiğimiz hafta itibariyle başlattık.” diye konuştu.

“ÇALIŞMA KARŞILIĞINI BULDU”

Manevi değerleri öne çıkaran çalışmanın değerini bulduğunu kaydeden Caboğlu, “Çok güzel bir karşılık buldu. Çiftlerimiz sonradan bizleri de arıyor. Kendilerine de buradan tekrardan mutluluklar diliyorum. Çok anlamlı bir hediye olduğunu çiftlerimizden de duymak bizleri mutlu ediyor. Eskiden maddi desteği dışında da bizim köylerde bunları duyardık. Battaniye, yorgan, tabak benzeri eve zorunlu ihtiyaç ne varsa bunlar hediye edilirdi. Bunlar güzel yönleri. Her düğünde bundan sonra Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etme çalışmamız devam edecek.” diyerek uygulamayı sürdüreceklerini söyledi.

HABER: Mehmet GÜNESEN