NE OLMUŞTU?

TBMM Genel Kurulu, 'Nükleer Düzenleme Kanunu Teklifi'ni görüşmeleri sırasında, yakışmayan görüntüler yaşanmıştı. MHP ve CHP milletvekilleri arasında başlayan sözlü tartışma bir süre sonra yumrukların konuştuğu kavgaya dönüşmüştü. Meclisteki gergin anlarda MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel'e yumruk atmıştı.

CEMŞİT'TEN TEPKİ GECİKMEMİŞTİ

Bu gelişmenin ardından CHP Düzce İl Başkanı Semih Cemşit yaptığı açıklamayla Milletvekili Ümit Yılmaz’ı kınamıştı. Cemşit açıklamasında, “Nükleer Düzenleme Kanunu Teklifi'nin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda MHP Düzce milletvekili Ümit Yılmaz, CHP Mersin Milletvekilimiz Cengiz Gökçel'e barbarca bir tavır sergileyip, şiddette başvurmuştur. Parlamento binasında gerçekleşen bu saldırının hiçbir izahı olamaz. Sayın vekilimiz Cengiz Gökçel’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, yapılan bu çirkin saldırıyı, CHP Düzce İl Başkanı olarak esefle kınıyorum.” ifadelerine yer vermişti.

CABOĞLU YİNE LAFINI SAKINMADI
Düzce'de siyasetin ilk sırasına yerleşen yumruklu kavga ve peş peşe gelen açıklamalara bir yenisi daha eklendi. CHP'li Semih Cemşit'in eleştirilerine sessiz kalmayan MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, yazılı açıklamasında Düzce halkına hitaben şu ifadeleri kullandı:
"Degerli Düzceli hemşehrilerim, 5 Mart 2022 cumartesi günü tbmm de partimizin Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın yaşadığı olaylarla alakalı Düzce basınında çıkan haberler ve bir takım siyasi parti yöneticilerinden vatandaşlarımıza kadar sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarla ilgili sizleri bilgilendirmek üzere açıklama yapmak gerekliliği hasıl olmuştur.

"CEMŞİT BÜYÜK BİR GAF YAPMIŞTIR"

  Mecliste yaşanan olayla alakalı milletvekilimiz Sn. Ümit Yılmaz gerekli bilgilendirmeyi meclis tutanaklarını delil göstererek siz değerli hemşehrilerimizi bilgilendirmiştir. Konunun bizim için asıl önemli olan kısmı Düzce ‘nin menfaatlerini kollaması gereken ve Düzce’linin ali menfaatleri için çalışması gereken bir siyasi partinin il başanı olan Sn Semih Cemşit'in olayın iç yüzünü dahi soruşturmaya gerek duymadan yapmış olduğu sosyal medya paylaşımıdır. Kendi partisinin vekilinin ahlak dışı söylemlerini eleştirmesi gerek Sn Cemşit Sn Vekilimiz Ümit Yılmaz’ı barbarlıkla suçlayarak büyük bir gaf işlemiştir. Oysa CHP Mersin il başkanı bile yaptığı açıklamada vekilimize karşı bu kadar ağır bir dil kullanmamışken Sn. Cemşit’in ülkemiz ve Düzce için gecesini gündüzüne katarak çalışan vekilimize karşı kullandığı dile şiddetle kınıyoruz.

CHP İl Başkanı Sn. Cemşit göreve geldiği günden beri partinin üst kademeleriyle arasını iyi tutmak adına Düzce’nin ve Düzceli'nin menfaatlerini partisinin menfaatlerinden geriye atmaktadır. Bir gün İstanbul’u bir gün Bolu’yu kutsayan Sn. Cemşit baltayı taşa vurarak bugün de Mersin’i Düzce’nin önünde tutmuştur.
   Sayın Cemşit’e tavsiyemiz siyasi ikbali uğruna Düzce’yi ve Düzceli'yi heba etmesi değil hizmet etmesidir."