MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, gündemde öne çıkan konular ve partiye yönelik Öncü Haber’e özel açıklamalarda bulundu. 

“Yorulanların dinlenmesi ile alakalı kararlar aldık”

Atama ile geldiği MHP İl Başkanlığı görevine, 8 Kasım’da gerçekleştirilen kongrenin tek adayı olarak devam etme yetkisi alan Caboğlu, yönetim kurulu üyelerini belirlerken nelere dikkat ettiğini şöyle aktardı: 
“Seçim sürecini bitirmiş olduk. Akabinde 24 Haziran’dan sonra tekrardan bir atama listesi ile çalıştık. 31 Mart seçimleri sonrası tekrardan bir atama yaptık. Ve 11. ayda il kongresi yaptık ve bu süreçte tabii biraz yorulanların dinlenmesi ile alakalı kararlar aldık. Çok yeni arkadaşları da ekibimize dahil ettik. Bu bir kar topu gibi. O gün başlamış olduğumuz çalışma ile… Omuz veren bizim gibi düşünen arkadaşları da yönetime alarak, Düzce’de gerçekten MHP’yi yansıtan bir kadro oluşturduk. ”

“Düzce’ye büyük bir hizmet olacaktır”

Düzce Belediyesi’nin prestij projeleri arasında yer alan “Cedidiye Meydanı Projesi” hakkındaki düşüncelerini paylaşan MHP İl Başkanı Caboğlu, şöyle konuştu:
“Kesinlikle destek verdiğimiz proje. Hatta geçen Belediye Başkanımız, Bilim ve Teknoloji eski Bakanımız Faruk beyi ziyaret ettik. Orada da bir bilgilendirme yaptı. İnanın o sunum sırasında aklımdan şöyle geçmedi desem yalan olur. Keşke Faruk Özlü, Mehmet Keleş’in ilk dönem belediye başkanlığı döneminde aynı düşünceleri ile görevinin başında olsaydı. Bunu samimiyetle söylüyorum. O günden bugüne kayıp olduğunu görüyorum çünkü o zamanlarda ekonomi verileri ve pandemi dönemi de yoktu. Hükümetin daha dinamik ve yatırım konusunda daha hızlı olduğu bir dönemdi. Bu dönem hükümetimizin de almış olduğu yüzde 30 daralmaya rağmen bu tip projeleri Düzce’ye sunmak bunları düşünmek bile güzel bir şey. Takdir edersiniz ki geçmişte bir belediye başkanı bir proje uygulamış. Tabanla, Düzce ile istişare yapmadan bir proje olmuş. Akabinde ondan sonra gelen aynı siyasi parti mensubu olmasına rağmen ondan sonra gelen o kişi onun yaptığını bozmuş. Ama bugün itibari ile Düzce’de bir otopark sorunu var. En kıymetli olanda onun altında bir otoparkı inşa etmek. Düzce’ye büyük bir hizmet olacaktır düşüncesindeyim. Güzel bir proje biz Düzce MHP olarak bu ve bunun gibi doğru olan bütün projelerin her zaman yanındayız, arkasındayız, destekçisiyiz. O manada buradan da sayın başkanımızı da kutluyorum güzel bir düşünce. İnşallah bir an evvel, zaten kendisinin de söylemi, önümüzdeki yaz Düzce bir şantiye gibi olacak inşallah bu şantiye döneminden de kurtulup Düzce’de, bir il kimliği almış bir Düzce’de, yolumuza devam ederiz inşallah.”

“Esnafımız zor durumda”

Koronavirüs salgını sürecinde zor günler geçiren esnafın yeni destek paketlerine ihtiyaç duyduğunu belirten Caboğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Öncelikle tabii her esnaf gibi bizler de bu süreçten etkileniyoruz. Gerçekten de lokanta ve kafe işleten esnafların özellik de kahvecilerin sıkıntısı çok had safhada. Biliyorsunuz bilim kurulunun vermiş olduğu karara istinaden bu tip kısıtlamalar var. Esnafımız zor durumda. Hükümetimizin desteği konusuna gelince tabii “Bekara karı boşamak kolay.“ 

“Savcı Sayan’ın anlattığı bir anıyı paylaştı”

2015 yılında CHP’den AK Parti’ye geçen Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim vaatlerine yönelik anlattığı bir anıyı aktaran Caboğlu, şunları kaydetti:   
“Savcı Sayan, bugünkü Ağrı Belediye Başkanı, İstanbul seçimlerinde bir çalışma fırsatımız oldu. O zamanlar bize şöyle bir anlatımı vardı. CHP’deydi biliyorsunuz o dönem. “Kılıçdaroğlu bir seçim vaadi veriyor. Hesaplamalar yapıyorum. Türkiye zarar ediyor. O dönem genel başkanla bir muhabbetim oldu, ‘Bunları vaat ediyorsunuz ama bunlar olabilecek şeyler değil nasıl çıkarız sonrasında işin içinden?’ diyorum. Cevabı, “Bunlar seçim vaadidir, gerçek değildir.” oluyor.” İşte Savcı Sayan’ın anlatımı bu şekilde. Yani verilen vaatler bu yöndedir.” 

“Esnaflarımızın yarasına bir nebze de olsa merhem olacak”

“Tabii gönül ister ki esnafımız çok destek alsın.” diyen MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, konuşmasını şöyle noktaladı:
“Kalkınma noktasında daha güçlü olsun ama bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bulunmuş olduğu coğrafi konumda, bütün dünya ülkelerin uğraştığı, çok sıkıntılarla mücadele eden bir ülke biliyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduğundan bu zamana kadar terör unsuları hiçbir zaman eksik olmamış. Bu tip ve buna benzer yatırımlar, ülkemizin refahı ile alakalı olmuş olsaydı daha farklı olurdu, farklı yerlerde olurdu. Benim bu tip açıklamaları yapanlara tavsiyem şudur; “Bu şer odakları ile iş birliği içinde olmasınlar. İş birliği içinde olurlarsa işimiz daha zor olur. Esnafımıza yansıyan pay daha az olur. İnşallah önümüzdeki dönem sayın vekilimiz ile de yapmış olduğumuz istişare sonucunda bir ekonomi paketi açıklanacak. Burada bu esnaflarımızın yarasına bir nebze de olsa merhem olacak inşallah.”