“Başkanım bizi kurtarın, mahsur kaldık”

MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu ve MHP Düzce Kadın Kolları Başkanı Derya Aksoy, MHP Düzce İl Binası’nda basın toplantısında konuştular. Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, felaket sabahı yaşadıklarını anlattı. Caboğlu, şöyle konuştu:

“Felaket sabahı Esmahanım’dan bir arkadaşımız aradı. “Başkanım bizi kurtarın, mahsur kaldık” dedi. Evden nasıl çıktığımı bilmiyorum. Direkt Esmahanım’a yöneldim. Ama Uğurlu’nun girişinde yoğun sel ve yol çökmesi olduğu için geri döndüm. Sayın Valimizi, Akçakoca kaymakamımızı ve il teşkilatını tek tek arayarak merkez koordinasyon merkezinde bulunan herkesle temas halinde olduk. Tüm teşkilatlar afet bölgesine yöneldik. Akçakoca’dan geçiş yaptığım anda herhangi bir şey yoktu. Ama dönüşte gerçekten çok sıkıntılı bir durumla karşılaştık. Akçakoca Merkez’in sel altında kaldığını gördük. Oradan geçiş yapamadık. Belediye’nin altında ciddi anlamda altyapı sıkıntısı olduğunu gördük. Bu arada valimizle yaptığımız görüşmede Esmahanım’da büyük sıkıntı olduğunu söyledi. Kendisi de Dokuzdeğirmen bölgesindeymiş.”



“Can kaybımız artabilirdi”


Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk’ün Uğurlu Köyünde olmasının anında müdahale şansı tanıyıp can kayıplarının artmasını önlediğini belirten MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, şu ifadelerde bulundu:

“Akçakoca Kaymakamımızın da Uğurlu köyünde olması anında müdahale imkanı sağladı. Eğer kaymakamımız ve binbaşımız orada olmasaydı ciddi kayıplarımız olabilirdi. Esmahanım’daki 7 kaybımız nedeniyle acımız büyük. Çok acılı günler yaşadık. İnşallah Akçakoca’mız, Düzce’miz, ülkemiz bu tür felaketleri yaşamaz. Teşkilat olarak elimizden geleni yapıyoruz. Kadın kollarımız direkt devreye girdi. Kullanmadığımız kıyafetlerimizi, gıda malzemelerini toplayıp kriz merkezine götürdük.”

Sel haberinin alınmasının ardından genel merkez ile sürekli irtibat halinde olduklarını belirten MHP Düzce İlk Başkanı İlhami Caboğlu, şunları söyledi:

“Peş peşe parti milletvekillerimiz ve yetkililerimiz geldi. Raporlar genel başkanımıza iletildi. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Akabinde afetle ilgili bir açıklama geldi. “



“Bunlar şov amaçlı yapılıyor”


 İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinden direkt olarak Akçakoca ve Cumayeri belediyelerine bir yardımın gelmediğini söyleyen Caboğlu, bu yardımların yapıldığı konusundaki söylentilerin şovdan ibaret olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Bir elin bildiğini öbür el bilmemeli mantığıyla hareket ediyoruz. Olması gereken de budur. Özellikle sordum belediye başkanlarımıza. İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri’nin bizim belediyelerimize gönderdiği herhangi bir yardım yoktur. Bu tür şeylerin şov amaçlı yapılması da bizi üzüyor. Bunun bilinmesinde fayda var. Akçakoca ve Cumayeri’nde direkt olarak almış olduğumuz bir yardım yoktu. Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Alaplı Belediyesi, Bolu Belediyesi ve Sakarya Belediyesi’nin araç parklarında araç kalmadığını biliyorum. Hepsine teşekkür ediyorum. Kamuoyunda konuşulması gereken budur.”

Düzce’nin kamuoyuna ilk yansıyan şekliyle afet bölgesi ilan edilmesinin selzedelerin yanında tüm Düzce’nin yararlanacak olmasından dolayı yanlış olacağını belirten İlhami Caboğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Selden etkilenmiş kişilerin hakkının bir damlasının bile bana gelmesini kabul edemezdim. Afeti yaşayan bölgelerin ilan edilmesi şarttır. Özellikle Akçakoca’da İnsanların, esnafların doğrudan etkilendiği bir süreç yaşanıyor. Afet bölgesi hususu etkilenen alanlar olarak belirlenecek ve oralar istifade edecek.”

“Düzce’de bir program varsa MHP’ye haber verilmelidir”

Siyasilerin ve bakanların Düzce’yi ve selzedeleri ziyaretlerinin moral açısından çok önemli olduğunu belirten MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, hepsine teşekkür ettiğini söyledi.
Düzce’de bazı program ve planların kendilerine haber verilmemesinden şikayetçi olan Caboğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Eğer Düzce’ye bir bakan geliyorsa tüm siyasi partilere bakanın programı gönderilmelidir. Maalesef hala alışkanlık devam etmektedir. Vekillerin haberinin olmaması da doğru değildir. Vekilimizle ilgili bazı söylentiler var. Aslında ortada bir husus varsa tek taraflı olması doğru değildir. Bir plandan programdan herkesin haberi varsa sayın vekilimiz Ümit Yılmaz’ın da haberi olmalı diye düşünüyorum.”



“Bırakın o heyecan sizde olsun”


AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır’ın Öncü TV’de yayınlanan Gündem Özel programında MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz hakkında söylediklerine istinaden konuşan Caboğlu, Fahri Çakır’a şöyle seslendi:

“Sayın vekilimiz, siz seçildiğinizden beri Düzce serzenişte bulunuyor. Bunun gereğini yapıyor musunuz? Bizim vekilimiz konuşunca şov yapıyor diyorsunuz. Buyurun şovu siz yapın. Tabii ki direkt olayın içinde olan bir insanın bu konularla ilgili heyecanı olabilir. Bırakın o heyecan sizde olsun! Siz heyecanı yaşıyor musunuz? Siz anlayamazsınız. Kimse dört dörtlük değil. Herkesin hatası olabilir. Düzce Belediyesi’nin önünde araç devir teslimi yapıyorsunuz. Akçakoca Belediyesi’ne araç hibe ediliyor, MHP yetkililerinin haberi yok.
Bu şov değil mi?”


“Cumayeri ve Akçakoca’ya maddi yardım yapıldı”

Belediyelere ödenek yapılıp yapılmadığı hakkında muhabirimizin sorusu üzerine ise Caboğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Düzce Belediyesi’ne herhangi bir ödenek yapılması durumu yoktur. Zaten hükümetimiz ve  devletimiz gereken yardımı maddi ve manevi olarak valilik üzerinden yapıyor. Belediyelere nakit olarak bir destek yoktu. Çevre ve şehircilik bakanımız da dün itibariyle 500 ve 750 bin lira olarak Cumayeri ve Akçakoca belediyelerimize yardımı gerçekleştirdi.”

“Haydi Düzce, el ele”

İlhami Caboğlu’ndan sonra söz alan MHP Düzce Kadın Kolları Başkanı Derya Aksoy sözlerine Cumayeri, Akçakoca ilçeleri ve tüm Düzce’ye geçmiş olsun dileklerini sunarak başladı. İlk andan itibaren müdahalelerini yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini de belirten Aksoy, düzenlenecek kermes hakkında da bilgi vererek şöyle konuştu:

“27-28-29 Temmuz günlerinde Anıtpark Meydanı’nda bir kermes yapacağız. Her türlü yardımı bekliyoruz. Düzce içi ve Düzce dışından valiliğimizin açmış olduğu hesaba da yardımları bekliyoruz. Bu konuda tüm halkımızdan destek bekliyoruz. Dünya ya da siyasi görüşümüz ne olursa olsun insanlara umut olmak önemlidir. Afetzedelere yardımcı olabilmek için “Haydi Düzce, el ele!” diyoruz.”

Haber: M. KADAŞ