MHP Gümüşova ilçesinde başlayan ve istifalar ile sonuçlanan çatlak devam ediyor. MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu’nun, Gümüşova Meclis Üyesi Murat Çağlar’ı İl Genel Meclisi’nde ki  komisyonlarından el çektirildiği ve partiden uzaklaştırıldığı yönündeki açıklamasına Çağlar'dan cevap geldi. 

“Ben başkanın açıklamasından çok öncesinde istifa ettim”

Kendisinin partiden atılmadığını, istifa ettiğini savunan Çağlar,  “Bünyesinde siyaset yapmaktan onur duyduğum Milliyetçi Hareket Partisi tüzel kişiliğine olan saygım her şartta devam edecektir. Bununla beraber Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanının seçildiğimiz günden bugüne kadar, şahsıma ve ilçemize karşı izlemiş olduğu ilgisiz tavır beni siyasi ilkelerim çerçevesinde partimden istifa etmeye mecbur bırakmıştır.  Şahsım ile alakalı yapmış olduğu ve basına yansıyan son açıklaması dahi bana ve kamuoyuna verdiğim kararın ne kadar doğru olduğunu tekrar göstermiştir. Bir parti üyesinin parti üyeliğinden atılması için disiplin kurulu başta olmak üzere, izlenecek yol parti tüzüğünde açıkça belliyken ve hakkımda hiçbir disiplin süreci işletilmemesine rağmen, il başkanının “partiden atıldı” ifadesinin gerçekle uzaktan yakından alakası yoktur. Ben kendi kararım ve siyasi ilkelerim çerçevesinde Milliyetçi Hareket Partisinden İl Başkanının ilgili açıklamasından çok daha önce istifa ettim. Bu durum ortadayken gerçeklikten uzak, tutarsız ve siyaseten acemice bir şekilde yapılan Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanının benimle ilgili açıklamasını kabul etmiyor, hukuki haklarım saklı kalmak kaydıyla konuyu kamuoyu bilgisine sunuyorum” dedi.

“İstifa dilekçesi hiçbir şekilde partinin İl ve İlçe Teşkilatlarına ulaşmadı”

MHP yetkilileri ise hiçbir şekilde Çağlar’ın istifa dilekçesinin partinin gerekli organlarına ulaşmadığını bildirdi.

Gümüşova MHP İlçe Başkanı Mercan’dan açıklama

Gümüşova MHP İlçe Başkanı Fatih Mercan’da akşam saatlerinde Çağlar’ın açıklamaları ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Çağlar’ın istifa ettiğine yönelik kendilerine bir dilekçe sunmadığını kaydeden Mercan, “2019 Mahalli İdareler seçimlerinde partimizin listesinden İl Genel Meclisi Üyesi seçilen Murat Çağlar’ın partimiz ile bir ilişiği kalmamıştır. Açıklamamızı teşkilatımızın sosyal medya hesapları üzerinden yapmıştık. Murat Çağlar’ın istifa ettim diye yapmış olduğu açıklama ile ilgili ilçe teşkilatımıza veya İl Başkanlığımıza ulaşan her hangi bir dilekçesi bulunmamaktadır. “Partimizde ilişiği kalmamıştır” açıklamamızın akasında ise Murat Çağlar’ın İYİ Parti ile yapmış olduğu pazarlık vardır. ‘Siyaset yapmaktan onur duyduğum’ dediği teşkilatımıza bir nevi ihanet etmiştir. Yapmış olduğu pazarlık ise, İYİ Parti’ye geçip önümüzdeki yerel seçimlerde İl Genel Meclisi birinci sıra adaylık anlaşması vardır. Bu durumlara istinaden hakkında gerekli işlemler başlatılmış olup, partimizle ilişiği kesilmiştir” ifadelerine yer verdi.   

HABER: Savaş ARI