Düzce Belediye Meclisi’nin son oturumunda Kültür Merkezi’nin Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi olarak değiştirilmesi teklifi AK Parti’li ve MHP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi. Bu kararın ardından Düzce siyasetinde ‘Prof. Dr. Erol Güngör’ tartışması başladı.

İYİ Parti ve CHP’li üyelerin hayır oyu verdikleri değişikle ilgili Mecliste söz alan İYİ Parti Meclis Grup Başkanı Ender Çakar konu ile ilgili, “Düzce’nin yetiştirdiği değerler varken, Düzce dışından birinin adının verilmesini doğru bulmuyoruz” demişti.

Öte yandan bu kararın ardından toplumun bazı kesimlerinden ‘Kültür Merkezi’ne neden Düzceli bir değerin ismi verilmedi?” sesleri yükselmeye başladı.

ÖZLÜ’NÜN “MİLLİ KÜLTÜRÜMÜZE YABANCI” İFADESİ TARTIŞMAYI ALEVLENDİRDİ

Başkan Özlü’nün tepkilerin ardından sosyal medya hesaplarından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i etiketleyerek, “İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, Prof. Dr. Erol Güngör'ü tanımayan, milli kültürümüze hizmetlerini bilmeyen, onu sadece Kırşehirli bir akademisyen olarak görebilecek kadar "milli kültürümüze yabancı’’ partilileriniz olduğunu biliyor musunuz?” paylaşımı yapması tartışmayı daha da alevlendirdi.

“AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİ SOSYAL PSİKOLOG GÖKAY’A EDEBİYATÇI DEDİ”

Düzce Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanı Ender Çakar, mecliste geçen diyalogları paylaşarak Başkan Özlü’nün bu hareketin sert çıktı.

Çakar, AK Partili bir meclis üyesinin sosyal psikoloji uzmanı olan Prof Güngör’den “dünyaya mal olmuş bir edebiyatçı” diye bahsettiğini açıklayarak AK Partili meclis üyelerine “Faruk Özlü bu ismi bu binaya verelim demeden önce sizin bu isimden haberiniz var mıydı? Vardıysa biz de evet oyu vereceğiz” şeklinde cevap verdiğini duyurdu.

“BİZİ AKŞENER’E ŞİKAYET EDECEĞİNE AK PARTİLİ ÜYELERİ ERDOĞAN’A ŞİKAYET ET”

Bunun üzerine “Hayır, tanımıyorduk” cevabı aldığını belirten Çakar, “Belediye Başkanı Faruk Özlü size sesleniyorum, Merhum Erol Güngör'ü tanımayan İYİ Partili meclis üyeleri değil AK Partili meclis üyeleridir. Bizi Meral hanıma şikayet edeceğine kendi meclis üyelerini Reis'e şikayet et” sözleriyle Özlü’ye tepki gösterdi.

Çakar, “Ayrıca meclis toplantılarına gelmeden, konuları yarım yamalak kulaktan dolma bilgilerle öğrenip Twitter’da yorum yapma” ifadelerini kullandı.

Ender Çakar’ın açıklamaları şöyle:

“OCAK 2021 MECLİS TOPLANTISI:

Konu: Prof. Dr. Erol Güngör isminin Belediye Kültür Merkezine Verilmesi

Ocak ayı ilk oturumda söz alan İyi Partili Oğuz Özyiğit "Ülkü ocaklarında ilk okuduğum kitaplardan biri de merhum Erol Güngör'ün bir kitabıdır, çok değerli bir fikir adamıdır"

Ocak ayı ikinci oturumunda söz alan İyi Partili Ender Çakar "Düzce'nin yetiştirdiği çok değerli bir insanın adını vermek yerine bu ismi vermeyi bir Düzceli olarak doğru bulmuyoruz"

Ak Parti grubundan söz alan meclis üyesi "Prof.Dr.Erol Güngör Dünyaya mal olmuş değerli bir edebiyatçıdır"

İyi Partiden Ender Çakar "öncelikle Merhum Erol Güngör edebiyatçı değil sosyal psikologtur. Size soruyorum Faruk özlü bu ismi bu binaya verelim demeden önce sizin bu isimden haberiniz var mıydı? Vardıysa bizde evet oyu vereceğiz"

Ak Partili üyeden cevap "hayır, tanımıyorduk"

Belediye Başkanı Faruk Özlü size sesleniyorum, Merhum Erol Güngör'ü tanımayan iyi partili meclis üyeleri değil Ak Partili meclis üyeleridir. Bizi Meral hanıma şikayet edeceğine kendi meclis üyelerini Reis'e şikayet et. (pardon şikayet edemezsin meclis üyelerini tek tek kendin yazdın)

Ayrıca meclis toplantılarına gelmeden, konuları yarım yamalak kulaktan dolma bilgilerle öğrenip Twitter’da yorum yapma...”

HABER: Mehmet GÜNESEN