AK Parti Düzce Teşkilatlarındaki kongre süreci İl Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresi ile sona erdi. Düzce 18 Temmuz Spor Salonu’nda düzenlenen kongreye AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ahmet Büyükgümüş, milletvekilleri Ayşe Keşir ve Fahri Çakır, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü ve teşkilat mensupları katıldı. Kongrede, AK Parti Düzce İl Gençlik Kolları Başkanlığına daha önce atama ile gelen Oğuzhan Küçük, tek listeyle girdiği seçimde bu kez AK Partili gençlerin oylarıyla seçildi.

“2071 HEDEFLERİNE RİSK ALARAK KOŞACAĞIZ”

AK Parti Düzce İl Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Küçük kongrede yaptığı konuşmada, “İslam coğrafyasının ve dünyadaki tüm mazlumların yükünü almış, gençliğini millete hürmete adamış, tek dayanağı Allah (cc) ve milleti olan; bu topraklarda, umudun, istikrarın, barışın, milli direnişin simgesi, kavgamız, sevdamız Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı 2023, 2053 ve 2071 hedefleri yolunda Düzceli genç kardeşlerimle, azimle, gayretle, bıkmadan, yorulmadan, koşacağız, koşacağız ve risk alarak koşacağız” diye konuştu.

“TÜRKİYE’Yİ DÜNYADA HAK ETTİĞİ YERE TAŞIYACAĞIZ”

Erdoğan’ın açıkladığı uzay programıyla ilgili de konuşan Küçük, “Selçuklu’da Ömer Hayyam’la başlayan Osmanlı’da Ali Kuşçu’yla devam eden bugün hala eserleri Kahire, İstanbul, İngiltere’deki muhtelif kütüphanelerde yer alan Takuyiddin Mehmet gibi değerlerimiz sayesinde, reisimizin de söylediği gibi “Gökyüzüne bak, ayı gör…” anlayışıyla Türkiye’yi dünyada hak ettiği yere taşıyacağız.” ifadelerini kullandı.

ÖZLÜ: SU ALT YAPISINI YENİLİYORUZ

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce’de çalışmaları devam eden üç büyük projede gelinen noktayı şu sözlerle anlattı:

“Lafı çok uzatmayıp 3 konuya değineceğim. Bunlardan ilki katı atık tesisi, Düzce’nin kronikleşmiş sorunudur, bunu çözdük. Bugün muhteşem bir tesis, faaliyetlerine devam ediyor. Bakın muhteşem bir saha görüyorsunuz, Düzce’ye bir spor kompleksi yapıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanımıza gittik, arz ettik, anlattık. Kendisi Düzce’nin geleceği ve bu tesis için konuştuk. Muhteşem bir stat. Düzce’nin içme suyu altyapısını yeniliyoruz, arıtmayı yeniliyoruz. Yaklaşık 100 milyon lira ve artı 45 milyon lira harcadığımız bir projedir, bu da muhteşem bir tesis olacak.”

KEŞİR: AK PARTİ EĞİTİMDE VESAYET KALDIRDI

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti’nin gençler için iki önemli yatırıma imza attığını belirterek, “Birincisi, eğitimde vesayeti kaldırdı. 28 Şubat’a gelen bir katsayı problemi vardı, kız çocuklarının okula alınmasında çok ciddi problemler vardı. Anadolu’nun pek çok yerinde kız çocukları eğitimden mahrum kalıyordu. Bu ülkede kız çocuklarına 2001 yılında sadece yüzde 13 üniversite erişimi vardı. Beraberinde vesayet ve katsayı engeli vardı. Bugün her genç kardeşim eğitime eşit fırsatla doğuyor.” diye konuştu.

“AK PARTİ’YLE GENÇLER HAYAL KURMAYA BAŞLADI”

AK Parti’yle birlikte gençlerin hayal kurmaya başladığını belirten Keşir, “Ülkemin gençleri de hayal kurmaya başladı. Bundan 15 yıl evvel, o zaman 15 yaşında olan bir kız çocuğu bağımsız savunma sanayii olan milletler bağımsızlaşamaz ve ben silah yapacağım diyordu. 15 yıl önce çok az kişi anladı onu. İşte Ak Parti, o kız çocuklarına hayal kurduran partidir. Vizyon koyduran, hedef koyduran, o hedef için çalıştıran partidir.” dedi.

“YURT SORUNU OLMAYAN TEK İL DÜZCE”

AK Parti hükümetlerinin eğitim yatırımlarıyla ilgili de konuşan Keşir, “Türkiye’de yurt sorunu olmayan yegane il Düzce’dir. Bu da Ak Parti vizyonu ve AK Parti başarısıdır.” diye konuştu.

ÇAKIR: GELECEK SİZLERE EMANET, YOL YOKUŞ VE YÜK AĞIR

Konuşmasına Gara şehitlerine rahmet dileyerek başlayan AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, 20 yaşına gelen her gencin ülkenin bugünlere gelişinin kolay olmadığını bildiğini söyledi. Çakır, “16 bağımsız Türk devletini kuran bu asil millet tarihin derinliklerinden kopup gelip bugün bu medeniyetin alnına damgayı vuran ve belki de en güçlü noktada dünyaya sesini duyuran adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde siz değerli gençlerle birlikte inşallah nice ufuklara beraber yürüyeceğiz. Sevgili gençler gelecek sizlere emanet. Yük sizin. Yol yokuş ve yük ağır. Ama bu karlı dağlar bu yokuşlar aşılacak. Çünkü sizin damarlarınızda asil kan var.” dedi.

“TÜRKİYE’NİN BAŞINA GELENLER BATININ BAŞINA GELSE ÇÖKERDİ”

Ülkenin son dönemde yaşadıklarının kolay olmadığını belirten Çakır, “Yakın zamanda bu ülkenin başına gelenler batılı bir devletin başına gelseydi inanın yerle yeksan olur giderdi. Ama bu bereketli topraklarda asil kanı taşıyan bu milletin topyekün gençleri her türlü emperyalist güçlerin saldırısına karşı koymuştur.” ifadelerini kulandı.

“UZAY PROGRAMIYLA ALAY EDENLER UTANACAK”

Erdoğan’ın açıklamış olduğu uzay programıyla ‘alay edenlerin utanacağını’ belirten Çakır, “Yakın zamanda bir hafta evvel uzay projelerimizi ortaya koyduğumuzda, uzay ile ilgili kısımla ilgili dalga geçenlerin, alay edenlerin utanacağı günler yakındır. Bunlar bunların hiçbirisini hayal bile demiyorlardı. Hayal edemedikleri gerçek oldu. Ve bu gerçeklerle birlikte bu ülkede siz gençler yaşayacaksınız. Bu emanet sizlerin. Bu emanet özellikle AK Parti kimliği taşıyan gençlerin üzerinedir. Bu gençliğin yoldan sapanları da sizin sorumluluğunuz. Çünkü sizin sorumluluğunuz başka.” sözleriyle AK Partili gençlere seslendi.

KESKİN: DÜZCE’NİN HER NOKTASINDA AK SEVDAYI ANLATACAĞIZ

Yakın zamanda atamayla geldiği görevine bu kez seçimle gelen AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, partide kongre sürecinin kapandığını belirterek “Artık çalışma zamanı.” dedi. Keskin, “Düzce’de gençlik kongresiyle AK Parti’de kongre sürecini kapatıyoruz. Bundan sonra Düzce’de 2021 ve 2022 yılları çalışmayla geçecektir. Tüm teşkilat mensuplarımız Düzce’nin her noktasına gidip AK Parti’yi, Sayın Cumhurbaşkanımızı, belediyelerimizi, milletvekillerimizi bu AK sevdayı hepimiz anlatacağız. Bu iki senede dedikodularla değil, yaptığımız eserlerle anılacağız.” şeklinde konuştu.

BÜYÜKGÜMÜŞ: ŞEHİTLERİN GÖSTERDİĞİ İSTİKAMETTEN AYRILMAYACAĞIZ

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, şehitlerin gösterdiği istikametten hiçbir zaman ayrılmayacaklarını söyledi. Son gelişen olaylar çerçevesinde artık terör örgütünün kökünü kazıma noktasına geldiklerini vurgulayan Büyükgümüş, "Onlar da vahşetlerini, insanlıktan nasibini almadıklarını, yüzlerini, daha açık bir şekilde gösteriyorlar. Bunlar onlar için sonun başlangıcı ama biz kararlı olacağız, şehitlerimizin bize gösterdiği istikametten hiçbir zaman ayrılmayacağız. İnşallah zaferi ilan edeceğiz. Onun için kararlı olacağız. Onun için çok çalışacağız. Kongre, danışma meclisi gibi yönetim kurulu gibi toplantılarımızı her zaman bu inancımızı tazelemek için bir vesile olarak göreceğiz." diye konuştu.

“İDEALLERİMİZİN PEŞİNDEN ASLA GERİ DÖNMEYECEĞİZ”

Gençlik kolları olarak "Gençsin önde yürü, inandığın yolda yürü" dediklerini dile getiren Büyükgümüş şunları kaydetti:

"Biz şöyle inanıyoruz, bu iddiamızla şu mesajı vermek istiyoruz. Eğer bir davaya, eğer bir siyasete, eğer toplumsal bir ideale gençler sahip çıkarsa o fikrin arkasında gençler olursa Allah'ın izniyle zafer mukadderdir. Buradan dönüş olmaz. Onun için bizim Türkiye'nin her köşesinde tüm mazlum coğrafyalarda hayata geçirdiğimiz tüm hizmetlere, ortaya koyduğumuz tüm iddialara herkesten çok biz gençler sahip çıkacağız. Fikirlerimizin arkasında ideallerimizin peşinden asla geri dönmeyeceğiz."

HABER: Mehmet GÜNESEN