Her hafta Cuma akşamı Öncü TV’de yayınlanan ve Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın sunumu ile ekranlara gelen “Kitabın Ortasından” programının bu haftaki konuğu Ak Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır oldu. İzleyicisinin beğeni ile takip ettiği programda Çakır, çok önemli değerlendirmelerde bulundu.



“Seçmen iki partiye de oy vermekte fark görmedi”
AK Parti ve MHP’nin arasındaki Cumhur İttifakını ve 24 Haziran AK Parti’nin Düzce’deki 3-0 geleneğinin bozulmasını değerlendiren Çakır, şöyle konuştu:

“MHP ile cumhur ittifakı yapmış bir partiyiz. Beraber siyaset yapma kararı almışız. Ayrı ayrı dünya ve siyasi görüşümüz var. İki ayrı tüzükle beraber yolumuza devam edip siyaset yapıyoruz. Düzce’de 3-0 geleneği ilk defa bozuldu. O zaman cumhurbaşkanı seçimi ile yapılan 24 Haziran seçimi yeni bir sisteme geçiş ve yeni bir sistemin de başlangıcı olduğu için ilk turda Cumhurbaşkanımızın seçilmesi ve siyasi hedef bir kere yüzde 52,6 ile hedef gerçekleşti. Bu bizim için son derece önemli bir hedefti biz bu hedefi egale ederek geçtik. Dolayısıyla ittifaktan kaynaklanan birliktelik ve beraberliğin Düzce’ye de yansımasını gösterdi. MHP’ye oy AK Partililerden 1 milletvekilimizi ittifak yaptığımız partiye vermiş olduk. Seçmen iki partiye de vermekte fark görmedi. Seçmenin tercihine saygılı olmak doğrudur.”

“İstifa etmesini ifade edenlerdenim”
Hikmet Keskin’in il başkanlığı görevinden istifa etmesini kendisinin de istediğini söyleyen Çakır, şu ifadelerde bulundu:

“AK Parti İl Teşkilatının istifa etmeleri kendisini sorumlu tutması bana göre doğrudur. Bence de öyledir. Hikmet Keskin ve ekibinden bahsediyoruz kendilerine de söyledim. İstifa etmesini ifade edenlerdenim. Bir kendisine ait algısı var bir de siyasetin yürüyen ayağı var. Biz siyaseti bugün geldi oradan esti diye yapıyor değiliz. Ben siyasetin bayağı gerisinden gelerek söylüyorum teşkilat ile alakalı bu kısmın yenilenmesi farklı şekilde dizayn edilmiş teşkilat yapısı ile çıkılması özellikle önümüzdeki 31 Mart seçimlerinde doğruydu. Bu doğruyu arkadaşlarımız yaptı. İstifa sonrası da yeni teşkilat yapımızı kurduk.”

“Özlü bu ülkenin, Düzce’nin bir şansıdır”
Çakır, AK Parti’nin Düzce’deki seçimlerde eski Bakan Dr. Faruk Özlü ile gitmesine ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

“Faruk Özlü ile çok iyi olacak. Piramidin tepesi bir kere iyi. Bakanlıktan, belediye başkanlığı, milletvekilliğinden, belediye başkanlığı, AK Parti’nin siyasete kazandırdığı değerlerdir. AK Parti’de, herkes her yerde görev yapar kanaati vardır. Bu bizde yadırganmaz. Faruk Özlü ile ne olacak? Faruk Özlü bu ülkenin Düzce’nin bir şansıdır böyle bakmamız gerektiğine de inanlardanım. Hizmet alımında seyrinde, süratinde, bir bakan beş milletvekilinden daha etkin çözüm üretebilir. Türkiye’nin siyasi konjektörü böyle. Düzce’den bir bakanın kadir kıymetini bilmek lazım.”

“Düzce’ye yapılanların Faruk Özlü yaptı bitirdi imzası var”
Özlü’nün bakanlığı döneminde Düzce’de kangren haline gelmiş birçok sorunun çözüldüğünü söyleyen Milletvekili Fahri Çakır, şöyle konuştu:

“Faruk Özlü belediye başkanı olursa mesela Akçakoca Bey siyasal bilgiler fakültesini kim kurdu? Faruk Özlü kurdu. Akçakoca Bey ismi yaşatılsın diye, şehirlerarası otobüs terminalini Faruk Özlü bitirdi. İki yılda 18 tane okul tamamlandı. Faruk Özlü’nün dokunuşu ile bitirildi ve Düzce’ye kazandırıldı. Muncurlu Hastanesi Fizik Tedavi Hastanesi’ne çevrildi. Kültür Merkezi’nin Düzce gündeminden düşmesini Faruk Özlü bitirdi. Kalıcı Konutlarda metruk iş yerleri vardı, bu metruk işyerlerini yurda dönüştürme konusunun mimarı Faruk Özlü, 300 yataklı devlet hastanesi bitti hizmet veriyor mu veriyor. Düzce’ye yapılanların Faruk Özlü yaptı bitirdi imzası var. 31 Mart seçimlerinde Cumhurbaşkanımız geldiğinde yeni şeyleri konuşacağız. Düzce’de sanayi derdi yok. Zonguldak, Bolu sanayi anlamında bizi örnek gösteriyor. Derdimiz yüksek teknoloji sanayi üssü yapalım. Bunu kim yapar, Düzceliler AK Parti belediye başkanlarına verirse biz bu sanayiyi Düzce’de hayata geçiririz.  Akçakoca’ya kurulacak sanayi özellikle yaşam olanı olacak. Orda Karadeniz’de deniz turizmi var, turist yeşil ile bütünleşmiş Akçakoca’yı görmeye devam edecekse, sanayi de oraya yerleştirilecekse oraya sanayiyi kuracağız. Akçakoca’ya kurulacak iş yerleri Akçakoca OSB yaşam alanları yaratacak. Bunun görüşmelerini yaptı Faruk Bey. Belediye başkanlığı kısmet olursa Akçakoca’da AK Parti’ye nasip olursa bunu beraber olgunlaştırırız. Düzce’nin şuan artı sanayi, OSB’ye ihtiyacı yok.”

“Kompozisyon gereği biz ‘Hayır’ oyu kullandık”
MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın Meclis’teki fındık çıkışına neden olan olayla ilgili “Bugün olsa aynısını yapardım” diyen Çakır, şöyle devam etti:

“Ancak MHP milletvekili Ümit Yılmaz kendi ile alakalı birçok olumlu şeyler varken. Düzce’ye bakan CHP milletvekili Mahmut Tanal birçok şeyi muhalefet etme adına tespitlerini dile getiriyor. İYİ Parti’nin, HDP’nin CHP’nin birlikte olduğu bir yere MHP’nin iştiraki olan bir yere siyaset gereği ve mecliste oluşan o kompozisyon gereği biz ‘Hayır’ oyu kullandık. Çünkü bizim çalışmamız vardı o nedenle. Gelen önergeye MHP katkı sağladı. İki ittifak yapan parti olarak çalışmalarımızda beraber olduk. Fındık konusunda desteklemeyi sağladık. Alan bazlı bir de kilo ile yapılan desteklemeden bahsediyorum.”

“Erdoğan, canına kastedilmiş mazlum coğrafyanın umududur”
“Türk milletinin gidecek Suriye’si, Irak’ı, Afganistan’ı Balkanları yok” diyen Çakır, şöyle konuştu:

“Bütün bu coğrafya Türkiye’ye bakıyor. Bu devleti ayakta tutmak zorundayız. Bu milletin bekası için devletin ayakta kalıp mutlaka özgür olması lazım. 15 Temmuz’un şakası yoktur. 15 Temmuz bir destandır. Tayyip Erdoğan bu destanın mimarı, baş aktörüdür, canına kastedilmiş mazlum coğrafyanın umududur. Şer güçlere, içten işbirlikçilere karşı millete çağrı yaparak kıyama kaldıran bir lider. Bu lidere hakkını teslim edelim. İtirafçı, FETÖ’cü yok mu, kardeşim 40 yıldan bu tarafa bu ülkeye oynanan bir oyun. Şer güçler dünyanın süper güçleri bizim de stratejik ortaklarımız böyle beslenmiş. Dünyanın bir numaralı istihbarat örgütlerince destekleniyor. Hedef Türkiye, iktisadi, askeri, siyasi, ekonomik olarak ayağa kalkmayacak. Siyasi işbirlikçiler var bu bizim içimizde de başka siyasi partilerde de olur. Biz 17-25’ten sonra devam eden süreçte bunu tamamen elemiş bir partiyiz. FETÖ’cülerden siyasileri ciddi anlamda temizlemiş bir partiyiz AK Parti olarak. Taşra teşkilatlarında olabilir mi? Hukuki bir haksa onu isteyen istediği gibi kullanabilir. Kurunun yanında yaşta yanmış mıdır? Olabilir ama ondan daha önce bir devletim olsun. Hukukun verdiği karara boynumuz kıldan incedir. O nedenle öncelik vatandır.”



“Faruk Özlü’nün açıklayacağı programlardan birisinde çöp var”
Düzce’deki çöp meselesine ilişkin de konuşan Çakır, Özlü’nün 23 Şubat’ta açıklaması beklenen projelerinin arasında çöp ile ilgili de bir programın olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

“Ömer Küçük kardeşime, Erdoğan Bıyık kardeşime başarılar diliyorum adaylıkları hayırlı olsun. Birbirinden değerli iki arkadaşımdır. Bekara karı boşamak kolaydır. Düzceli olarak su havzasında yaşıyoruz. Bizim ciddi bir çöp üretme kapasitemiz var. Bu çöp belediye hizmetlerinden birisidir toplanacak. Belediye gelip alacak, bu çöpü alacak bir yere boşaltılacak bildiğiniz vahşi toplama, bu çöp alınacak mutlaka bir şekle dönüştürülecek. Bu çöpün alınıp bir yere konma mecburiyeti var. Bu çöpün bir yerde ayrıştırılması ve yeniden ekonomiye kazandıracağız. Faruk Özlü’nün açıklayacağı programlardan birisinde çöp var.”

Başkanlar deneyimli…
Çakır, partisinin birçok ilçede mevcut belediye başkanları ile devam kararı almasını ise şöyle değerlendirdi:

“Akçakoca en büyük ilçemiz. Cüneyt kardeşimiz bir dönemini tamamladı. Yaptıkları ile yapacakları ile Akçakoca manifestosunu mutlaka Akçakocalılara açıklayacaktır. Akçakoca’da turizm var bir de sanayisi ile alakalı yatırımımız var. Akçakoca’ya AK Parti’nin götürdüğü ciddi hizmetler var. Cüneyt başkanla devam etmeyi doğru görenlerdenim. Çilimli’de Muhsin kardeşimiz deneyimli bir kardeşimiz. Çilimli’ye ayrı bir yüz ve deneyim kazandıran bir arkadaşımız. Muhsin Yavuz’a Çilimli’nin üçüncü devreyi vereceği kanaatini taşıyorum. Cumayeri kendi ilçem olarak kabul ediyorum. Cumayeri iyi hizmetleri alan bir ilçe. İnşallah 31 Mart’ta Recep Tuna ile birlikte AK Parti’ye ikinci dönemi verirse ciddi anlamda hizmeti diğer ilçelerimizden ayırt etmeden götüreceğiz. Gümüşova’da Ahmet Azap’la birlikte devam ediyoruz. Gümüşova en büyük hizmeti benim ilk dönemimde aldı. Biz Gümüşova’da sanayiyi çok daha ileriye taşıyacağımıza inanıyorum. Gölyaka’da Bekir Başkana hizmetlerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Kendisi kazma kürek hizmet etmiş kardeşimiz. Ancak orada farklı sıkıntıları yaşadı ve yaşadık. O da AK Parti’nin kendi içinde kendi yarışları karşılıklı duruşlarda kavgaya varacak sıkıntılar yaşandığı için orada parti bu sıkıntıyı kendi içindeki yarışa son verme kararında oldu. Bu kararı değiştirerek aday değişikliğine gidilmesine genel merkez uygun buldu. Yakup Demircan kardeşimiz gerilimi yumuşatacak kardeşimiz. Kaynaşlı’da teşkilatlarla alakalı sıkıntılar vardı çözdük çözülüyor. Oradaki arkadaşlarımızın da kendi tercihi, değişiklik bizce de makul dedik. Erol da çok çalışkan arkadaşımız. Erol ile devam etmekte fayda var. Yığılca’da Muzaffer başkanın ayrı bir özelliği var ki gelir bir şey istemek için gelir beş tane almadan gitmez. Bu aldığını da Yığılca’ya götürür. Ben istiyorum ki aynı Muzaffer başkan gelsin bir istesin altı alsın.”

“Ekonomik sıkıntı cepteki sıkıntı”
“Ekonomik sıkıntıdan geçtik sonuna doğru yanaşıyoruz” diyen Çakır, şöyle konuştu:

“Ekonomik sıkıntı cepteki sıkıntı. Ekonominin sıkıntının varlığına inanan birisiyim. Bu ülkeye dolar operasyonu çekiliyor. 7-8 lira oldu faizler hala yüksek. Bankalar sıkıntılarımızı daha da arttırıyor. Hem kendi hem yabancı bankalardan söz ediyorum. Yüksek faizle vatandaş yatırım yapmaz. Faizleri dövizi biz mi yükselttik. Bu ülkenin başına bir tek taş düşmedi. Maalesef dünyayı para yönetiyor. 15 Temmuz’da silahla dize getiremeyeceğini anlayan iç ve dış destekli mihraklar bu ülkeye operasyon düzenlediler. AK Parti’nin bu sıkıntı ve saldırının sonuna geldik. Kaygımız yok yolumuza doludizgin devam ediyoruz.”

Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ