Kurban bayramının sona ermesiyle siyasette hareketlenme başladı. Bayramlaşma programlarında eleştirilerini sıralayan muhalefete iktidar partisinden cevap gecikmedi. Haftasonu Akçakoca’da partisinin tanışma yemeğinde iddialı sözler sarf eden MHP 1. Sıra adayı Osman Çakmak, iktidarın Düzce temsilcileri için “enselerinde boza pişireceğiz.” Demiş, Düzce’nin kara talihini değiştireceklerini savunmuştu.
BEL ALTI VURUŞLAR SİYASETE KARŞIYIZ
Bunun üzerine AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin bazı siyasi partilerin yaptıkları siyasi söylemleri eleştiren bir açıklama yayımladı. İl Başkanı Hikmet Keskin açıklamasında; “ 1 Kasım 2015 seçimlerine büyük bir heyecan ve azimle çalışarak hazırlanıyoruz. Bizim tek bir hedefimiz var. O da; Düzce’mize hizmet etmektir. Bizler sokak jargonuyla, bel altı vuruşlarla bir siyasi partiye yakışmayacak sözlerle yapılan siyasete karşıyız. Biz hizmet odaklı bir siyaset anlayışı ile milletimizin karşısına çıkıyoruz. Yaptıklarımız ve yapacaklarımızı ortaya koyarak somut veriler üzerinden bir siyaset yürütüyoruz. İnsanlara saldırarak, rencide ederek, iftiralar kullanmak bizim hiçbir zaman tarzımız değildir ve olmayacaktır.
Bazı partilerin milletvekili adaylarının ‘Ensede Boza Pişirmek’, ‘Düzce’nin Kara Talihi’ gibi ifadeleri siyasetteki seviyesizliği, ciddiyetsizliği ve herhangi bir somut söylemi olmadığı gerçeğini ortaya koymaktadır. Siyasetin önünü tıkayarak, çözüm üretmektense çözümsüzlükten siyasi rant hedefleyenlerin ne Düzce için ne de Türkiye için hedefleri ve hayalleri olamaz.
DÜZCE’Yİ KUCAKLAYACAK BİR ANLAYIŞ İÇİNDEYİZ
AK Parti olarak bizler, tüm Düzce’yi kucaklayacak bir anlayış içindeyiz. Bu şehirde yaşayan Türkü, Kürdü, Çerkezi, Abazası, Lazı, Gürcüsü, Romanı tüm mensupları ile bir bütündür. Hiçbiri bizim için farklı ve ayrıcalıklı değildir. Biz; oyumuzu arttırmak için farklı etnik gruplara farklı yaklaşımlar içinde olmayız. Düzce hepimizin. Düzce’mizin sorunları hepimizin sorunudur. Bu sorunları çözen de çözecek olan da Allah’ın izni ile AK Partidir.
ONLARIN TEK HAYALİ VAR…
Maalesef üzülerek müşahede ediyorum ki; siyasi rakiplerimizin gerçek olan tek bir hayalleri vardır. Ülke kaosa da girse de, ekonomide çökse de ne pahasına olursa olsun AK Parti yıkılsın gerisi teferruattır anlayışındadırlar. Düzceli hemşerilerimizin 13 yıldır olduğu gibi seviyesiz ve hedefsiz siyasete prim vermeyerek hizmet üreten, çalışan kadrolara, AK Parti kadrolarına güvenmeye devam edeceğine eminim” ifadelerinde bulundu.