Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen 'Belediye Başkanları Bilgilendirme Toplantısı' Antalya'da başladı. 5 gün sürecek toplantıya 2 bin 24 Belediye Başkanı katılacak. İçişleri Bakanı Beşir Atalayın da katıldığı toplantıda Bakan Atalay, Belediye Başkanlarından, halka hesap verebilir, açık ve şeffaf olmalarını istedi. Halka hizmet götürülürken bürokrasinin azaltılması gerektiğine vurgu yapan Atalay, "Vatandaşa zulmeden, vatandaşın işini yapmamak için uğraşan, vatandaşı oyalayan, vatandaşa tepeden bakan memurları çalıştırmayın." dedi.

AK Parti Hükümeti olarak bugüne kadar yerel yönetimlerin yetki ve kaynaklarının artırılmasına yönelik birçok mevzuatı hayata geçirdiklerini söyleyen Atalay, 29 Mart yerel seçimlerinde Türkiye'de 2 bin 948 Belediye Başkanı, 34 bin 556 belediye meclis üyesi, 3 bin 284 il genel meclisi üyesi, 18 bin 460 mahalle muhtarı seçildiği bilgisini vererek, toplamda 550 bin yerel yöneticinin göreve geldiğini söyledi.

“Şeffaflık yerel yönetimlerin olmazsa olmazıdır.”

Hükümet olarak yerel yönetimleri 'demokrasi okulu' olarak gördüklerini ifade eden Atalay, "Halka hesap vermek, açıklık ve şeffaflık, yerel yönetimlerin olmazsa olmazıdır. Özellikle bürokrasinin azaltılması konusu da önemlidir. Vatandaşa zulmeden, vatandaşın işini yapmamak için uğraşan, vatandaşı oyalayan, vatandaşa tepeden bakan memurları çalıştırmayın. Ne yaparsanız yapın. Belediyelerimiz insan istihdamında kaliteyi gözeten kurumlar değil. Gerçekçi olalım. Değişik faktörlerle çok iyi yetişmemiş insanlar istihdam ediliyor. Belediye çalışanları sizi temsil ediyor. Size en büyük baltayı vuranlar, vatandaşı oyalayan çalışanlardır. Bu konuda duyarlı olun." ifadelerini kullandı.

“Yöneticiler bizim için değerlidir.”

Toplumsal katılımlı demokratik sürecin oturtulması gerekiyorsa, yerel yönetimlere önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Atalay, "Belediye başkanları, sizler çok önemlisiniz. Kendinizi böyle görün. Sizler bizim demokratik sürecimizde kilit köşe taşlarısınız. Biz buna inanıyoruz. Biz size büyük değer veriyoruz. Hiçbir parti farkı gözetmeksizin seçilmiş yöneticiler bizim için değerlidir." diye konuştu.