MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, meclisteki çalışmalarına devam ediyor. Vekil Yılmaz, pandemi dolayısıyla elektrik, su ve doğalgaz sayaçlar okunmadan üç aylık harcamalar baz alınarak gönderilen faturalar hakkında Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Yılmaz, 3 sorudan oluşan önergesine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yanıt verilmesini istedi.

Önergede Mart ayının başında başlayan pandemi sürecinde esnafların yüzde 90 civarı dükkânlarını açamadığı halde kendilerine faturaları gelmeye devam ettiğini belirten Yılmaz, “Haziran ayıyla beraber normalleşme süreci başlamış ve esnafın bir çoğunluğu dükkânlarını açmaya başlamıştır. Ancak sağlık kurulunun karanıyla bazı esnafımız dükkânlarını ya bir hafta önce açmış ya da hala açamamışlardır” dedi. Yılmaz, dükkanlarını açamayan esnafın elektrik, su ve doğalgaz sayaçlar okunmadan üç aylık harcamalar baz alınarak gönderilen faturalar ile ilgili ne gibi çalışmalar yapılacağının cevabını aradı.

Ümit Yılmaz’ın Bakan Dönmez’e sorduğu sorular:

  1. Bilim Kurulu kararıyla işletmesini yeni açan halı sahaların pandemi sürecinde düzenlenen elektrik, su ve doğalgaz gibi faturalarını faizsiz olarak ertelenmesi için ne gibi çalışmalar yapmaktasınız?

  2.  Kahvehanelerin yüzde 90’ı eğlence amaçlı oyunların oynatılması yasak olduğu için dükkânlarını açmamaktadır. Dükkânlarını açmayan kahvehane esnafımızın bu faturalarının geçmiş dönem düzenlemesinin önüne geçerek misiniz?

  3. Dükkânı kapalı olan esnafın faturalarının ödenememesi halinde ne gibi bir işlem yapmayı planlıyorsunuz?

HABER: Mehmet GÜNESEN