AK Parti'de atamalar konusundaki çekişme bir kez daha gün yüzüne çıktı. İl teşkilatı ve Milletvekilleri Osman Çakır ve İbrahim Korkmaz arasındaki gerginlik giderek tırmanıyor. Düzce'ye atanacak ya da gönderilecek müdürler yüzünden tarafların sık sık karşı karşıya gelmesi, uzlaşı yolunu seçmediklerini gösteriyor. Son olarak bakanlık yetkililerine adeta şikayet gibi yapılan tepki konuşması krizin giderek büyüdüğünü gözler önüne serdi. Kaşıkoğlu'nun Çakır ve Korkmaz tarafından istenmeyen il başkanı ilan edildiği konuşulurken bu doğrultuda kararlara müdahil edilmediği yorumları yapılıyor. Basının karşısında "Kavgalı değiliz" mesajları verilse de özellikle dobra açıklamalara imza atan Milletvekili İbrahim Korkmaz'ın zaman zaman il teşkilatına yetki hatırlatması yapması gerginliği ortaya koyuyor.



Bu ilk kriz değil!


Daha önce de İl Özel İdaresi Genel Sekreteri koltuğuna kimin oturacağı konusu, taraflar arasında soğuk rüzgarlar estirmişti. Genel sekreterlik koltuğu parti içi çekişme yüzünden aylarca boş kalmıştı. Teşkilatın önerdiği ismin yerine Milletvekilleri Osman Çakır ve İbrahim Korkmaz ile Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in desteklediği isim olan Muharrem Tozan imzadan çıkmıştı. Bu olay sonrası devam eden atama zinciri ise Metin Kaşıkoğlu başkanlığındaki il yönetiminde rahatsızlık uyandırdı. Kulislerde, milletvekillerinin kendi kararları doğrultusunda hareket ettiği ve çoğu zaman il teşkilatı ile fikir alışverişinde bulunma gereği duymadığı konuşulurken, atamalar konusunda saf dışı bırakıldığı gözlenen teşkilat da çareyi üst mercilerde arıyor. Yeni göreve başlayan il müdürlerinin Düzce'ye katkı sağlayacakları zamanda atanmasının doğru olmadığı bakanlık yetkililerine iletilirken, böylelikle atamalar konusunda etkin rol oynayan Milletvekili Osman Çakır'ın tutumunun dolaylı olarak sorgulanması isteniyor. Özellikle kritik seçimlerin yaklaştığı şu dönemde teşkilatla vekiller arasında patlak veren bu yeni kriz partilileri de tedirgin ediyor. Sürecin içinden çıkılmaz bir hal almasından korkuluyor.


İstifa edebilir!


Öte yandan AK Parti Genel Merkezi'nin vekillik düşünen il başkanlarına "1 yıl önceden" istifa edin talimatı vermesi ise istifayı gündeme taşıdı. 2 dönem milletvekilliği yapan İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'nun gönlünde tekrar vekillik yatması görevi bırakmasını gündeme getirirken bu doğrultuda yerine kimin geleceği arayışları da şimdiden başladı. 14 Haziran 2015 tarihinde yapılacak seçimler nedeniyle Kaşıkoğlu'nun şu günlerde genel merkeze istifasını sunabileceği konuşuluyor.

 

Haber;C.Üstüner